Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εντός οικισμού. Είναι νόμιμη;


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

κάνω ένα τοπογραφικό σε οικόπεδο 1000μ2, το οποίο προέκυψε από κατάτμηση του αρχικού οικοπεδου 2000μ2 με την εξής ιδιαιτερότητα. Το ένα τμήμα του αρχικού οικοπέδου ήταν εκτός ορίου οικισμού, ένα τμήμα εντος ορίου με αρτιότητα 1000μ2 και ένα τμήμα εντός ορίου με αρτιότητα 2000μ2. Τα δύο οικόπεδα που προέκυψαν από την κατάτμηση έχουν τα ιδία χαρακτηριστικά με το αρχικό (ένα τμήμα εκτός ορίου οικισμού, ένα τμήμα εντος ορίου με αρτιότητα 1000μ2 και ένα τμήμα εντός ορίου με αρτιότητα 2000μ2).

Από πρόσωπο δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι η κατάτμηση νόμιμη (έγινε το 2005);

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή να φανταστώ ότι μιλάς για οικισμό <2000 κατοίκων.

Όχι η κατάτμηση δεν είναι "έγκυρη" (με την έννοια ότι οδηγεί σε οικοδομήσιμα οικόπεδα) γιατί έπρεπε να είχαν το εμβαδό της αρτιότητας στο εντός των ορίων του οικισμού τμήμα. Η παρέκκλιση που αναφέρει το ΠΔ 181Δ ότι εάν δεν φθάνει το εμβαδό του οικοπέδου τότε θεωρείται ότι προσμετράται τόσο εμβαδό (όσο είναι το υπολοιπόμενο από την αρτιότητητα) από το εκτός των ορίων του οικισμού, τμήμα του ώστε να θεωρηθεί άρτιο κατά κανόνα ... ισχύει για όσα οικόπεδα βρήκε η οριοθέτηση του οικισμού και το όριο του τα τέμνει!!

 

Συμπέρασμα: η κατάτμηση των οικοπέδων ΔΕΝ είναι άκυρη (ισχύει ως κατάτμηση!!) .... ΑΛΛΑ είναι ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ.

Ας πρόσεχαν!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα GrTopo για τη βοήθεια. Τό έστειλα ως μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το πρόβλημα είναι ότι στο ένα οικόπεδο έχει χτιστεί πολυτελές ξενοδοχείο και ο νέος ιδιοκτήτης ψάχνεται πολύ μετά από τη δήλωση μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.