Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κίνδυνος από ουδέτερο


Recommended Posts

εχω μια ερωτηση κ εγω..λιγο μυαλο και κακησ ποιοτητασ!!για ποιο λογο ο ουδετεροσ οταν αυτον τον ακουμπησεισ στην μπαρα του ουδετερου δ εχει ταση ενω αν τον αποσυνδεσεισ απο την μπαρα κ τον ακουμπησεισ το ρευμα του θα σε σκωτοσει...τα φωτα σασ παρακαλω!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μεταφορά από άλλη συζήτηση ...

 

έχω μια ερώτηση k εγώ..λίγο μυαλό και κακής ποιότητας!!για ποιο λόγο ο ουδέτερος όταν αυτόν τον ακουμπήσεις στην μπάρα του ουδέτερου d έχει τάση ενώ αν τον αποσυνδέσεις από την μπάρα k τον ακουμπήσεις το ρεύμα του θα σε σκοτώσει...τα φώτα σας παρακαλώ!!!!!
Link to comment
Share on other sites

Επειδή αν τον βγάλεις από τη μπάρα του ουδετέρου σταματάει να είναι ουδέτερος. Είναι ένα μπλε καλώδιο που παίρνει φάση μέσω μιας αντίστασης, αυτή του φορτίου της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

Ο ουδέτερος όσο είναι στη μπάρα έχει μηδενικό δυναμικό ως προς γη καθότι στη πραγματικότητα είναι γειωμένος στο μετρητή της ΔΕΗ.

Έτσι λοιπόν αφού και εσύ πατάς στη γη και ο ουδέτερος είναι γειωμένος δεν υπάρχει διαφορά δυναμικού για να διαρρεύσει κάποιο ρεύμα μέσα από το σώμα σου. Αντιθέτως αν τον απομονώσεις από τη μπάρα, δηλαδή κόψεις την συνέχεια του από τον γειωμένο ουδέτερο που έρχεται από το μετρητή και πιάσεις το μπλε καλώδιο (ουδέτερο) που έρχεται από την εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού τότε στην ουσία η ηλεκτρική γραμμή της οποίας αποσύνδεσες τον ουδέτερο σε βλέπει σαν φορτίο συνδεδεμένο εν σειρά με τα δικά της φορτία (λάμπες, κουζίνες κλπ) με αποτέλεσμα να κλείσεις εσύ το κύκλωμα με τη γη και να πάθεις ηλεκτροπληξία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.