Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

Γνωρίζετε με βάση ποια νομοθεσία πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι από τους Τ.Α. και Ι.Ε. στα εκάστοτε sites προκειμένου ο ανάδοχος του έργου να είναι καλυμμένος;

Επίσης υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος κατανομής των ωρών που διενεργεί ο εκάστοτε Τ.Α. και Ι.Ε. κατά την διάρκεια του έτους;

Επειδή η νομοθεσία (που έχω δει) δεν είναι σαφής στο συγκεκριμένο θέμα, τα φώτα σας.

Posted
4 ώρες πριν, AMavrikos said:

Γνωρίζετε με βάση ποια νομοθεσία πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι από τους Τ.Α. και Ι.Ε. στα εκάστοτε sites προκειμένου ο ανάδοχος του έργου να είναι καλυμμένος;

Τι εννοείς στα εκάστοτε sites ?

Posted

Ο χωρος που εχεις αναλαβει να εκτελεσεις ενα εργο.

Posted

Aυτός που ισχύει σήμερα είναι ο Ν. 3850/2010 διάβασε το και θα σου λυθούν αρκετές απορίες

• 2 years later...
Posted

Προφανώς ο συνάδελφος ρωτάει το πώς θα κατανεμουμε τις 25 η παραπάνω ώρες ανά έτος. Πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε επίσκεψη κάθε μήνα? Πρέπει να είναι όλες οι επισκέψεις ίσες? Μπορεί ένας η δύο μήνες να παραλείπονται πχ Αύγουστος η Δεκέμβριο?

Posted

Τη κατανομή των 25 ωρών ή παραπάνω, τη καθορίζει ο ΤΑ.

Ναι υποχρεωτικά κάθε μήνα επίσκεψη (ανάλογα τις ετήσιες ώρες), στην ημέρα και ώρα που έχει καθορίσει ο ΤΑ

Αν η επιχείρηση λειτουργεί 12 μήνες, όχι δεν μπορεί να τις παραλείψει.

Posted

Από που συνάγεται (νόμος, Υ.Α., εγκύκλιος) η υποχρεωτική επίσκεψη κάθε μήνα και η μη παράλειψη κάποιου μήνα ? 

Τη κατανομή των 25 ωρών ή παραπάνω, τη καθορίζει ο ΤΑ και την αποδέχεται ή μη το ΣΕΠΕ. Σημείωση : είναι σύνηθες οι 25 ώρες να κατανέμονται ετήσια ανά δίμηνο (αλλά και τρίμηνο).

• 7 months later...
Posted

Συνάδελφοι έχω ξεκινήσει σε μια ΕΞΥΠ και σαν πρώτη ανάθεση μου αναθέτουν να επιβλέψω 2 τεχνικούς μιας επιχείρησης, οι οποίοι θα κάνουν συντήρηση σε μια δημόσια δομή. Η ΕΞΥΠΠ μου ανέφερε ότι θα πρέπει ετησίως να παρευρεθώ στο χώρο εργασιών μόνο 5 ώρες.

Απ' ότι βλέπω στη νομοθεσία το ελάχιστο είναι 25 ώρες. Με ποια λογική μου λένε για 5 ώρες ετησίως; 

Ευχαριστώ 

Posted
On 30/4/2023 at 8:55 ΜΜ, Xristos Laxtaras said:

Με ποια λογική μου λένε για 5 ώρες ετησίως;

Με τη λογική ότι λιγότερες ώρες μεταφράζονται σε μικρότερη αμοιβή. Το ελάχιστο είναι αυτό που αναφέρεις.