Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Εκπαίδευση Μηχανικών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ)


Recommended Posts

Pappos να πω οτι εκπλήσσομαι που ξέρεις και από Monte Carlo, ψέματα θα πω!

Δε ξέρω αν είδες τα προγράμματα που θέλει να υλοποιήσει το ΤΕΕ,αλλά διάβασε αυτό

 

"Στατιστικές και Υπολογιστικές Μέθοδοι Μοντελοποίησης με Αξιοποίηση Υπολογιστικών Πακέτων για Μηχανικούς

Θεωρία: Στατιστική ανάλυση δεδομένων, την προσομοίωση με μεθόδους Monte Carlo, μαθηματική μοντελοποίηση εφαρμογών για μηχανικούς, Υπολογιστικές εφαρμογές για μηχανικούς με χρήση του πακέτου Octave. Εφαρμογές σε περιβαλλοντικά, ιατρικά και βιολογικά προβλήματα. Πρακτική: εισαγωγή στα πακέτα ανοικτού κώδικα R και Octave, εκπόνηση εργασιών σε εργαστήριο υπολογιστών."

 

Όσο για το Octave

http://www.gnu.org/software/octave/

 

Γενικά το ΤΕΕ προσανατολίζεται σε GNU και open source πακετα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είδα το πρόγραμμα του ΤΕΕ (και ούτε πρόκειται)

 

Να μην εκπλήσσεσαι καθόλου (δεν ξέρεις τι άλλο μπορώ να ξέρω...)

 

Λοιπόν επί του θέματος. Το octave είναι το γνωστό πρόγραμμα για αυτούς που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν το Maple (http://www.maplesoft.com/)

 

Αν κάνει κάτι τέτοιο το ΤΕΕ εκπλήσσομαι (με την καλή έννοια)

τώρα για το πόσο μπορεί να γίνει εφικτό αυτό δεν ξέρω, ειδικά για το octave που έχει και δική του γλώσσα προγραμματισμού δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Εδώ δεν μπορείς να το μάθεις στην σχολή. Θέλει σπίτι και καμία 8 ώρες δοκιμές στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Ένα ακόμη ενδιαφέρον και φιλόδοξο πρόγραμμα είναι το παρακάτω

 

Εφαρμογή νέων Τεχνολογιών στην ανάλυση και τον σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών

"Εισαγωγή στις σύγχρονες μεθόδους αναλύσεως κατασκευών με ηλεκτρονικό υπολογιστή.Σύντομη θεωρητική διατύπωση της μεθόδου των Πεπερασμένων Στοιχείων σε ραβδωτούς, επιφανειακούς και τριδιάστατους ολόσωμους φορείς.Ελαστοπλαστική ανάλυση κατασκευών. Υπολογισμός της φέρουσας ικανότητας σε στατικά και δυναμικά οριακά φορτία.Αλγόριθμοι βέλτιστου σχεδιασμού κατασκευών για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και οικονομίας.Έλεγχος υφισταμένων κατασκευών σύμφωνα με τον ΚΑΝΕΠΕ.Χρήση σύγχρονου τεχνικού λογισμικού ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβα."

 

Απλά βλέποντας τα προγράμματα που έχουν προκυρήξει οι διάφοροι φορείς εκπαίδευσης δε νομίζω ότι συμβαδίζουν με τις προσδοκίες του ΤΕΕ. Τα πρισσότερα είναι σεμινάρια για να μάθεις κάποιο στατικό πακέτο και μέχρι εκεί.

 

Άντε να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν να θυμίσουμε ότι από Δευτέρα 1-6-2009 γίνονται οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα του ΤΕΕ για επιμόρφωση σε θέματα Πληροφορικής Μηχανικών - Δείτε σχετικά:http://espaengineers.wordpress.com/2009/05/31/engineerstpe/

 

Διαβάζοντας τη συζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία, μια ομάδα συναδέλφων το ψάξαμε έντονα και το θέμα έφτασε πολύ ψηλά στο ΤΕΕ.

Η γνώμη που διαμορφώσαμε είναι η εξής :

Το ΤΕΕ πήρε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει το Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" όπως όφειλε να το κάνει και με προγράμματα άλλων τομέων. Η ηγεσία του ΤΕΕ έχει συνειδητοποιήσει νομίζω ότι μπορεί "να παει για μαλλί και να βγει κουρεμένη" καθώς διάφοροι αετονύχηδες στο χώρο των Προγραμμάτων προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρωτοβουλία. Όμως, δεν επέλεξε την άμυνα και την ήσυχη γωνιά. Αντίθετα καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΤΕΕ να αποκλειστούν ανάλογα φαινόμενα. Κάτι τέτοιο φαίνεται και σε ανακοινώσεις που γίνονται στην επίσημη σελίδα του Προγράμματος.

Ειδικότερα στη σελίδα http://www.e-engineers.tee.gr/Announcements'>http://www.e-engineers.tee.gr/Announcements

αναφέρεται:

ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ οποιαδήποτε διαφήμιση και οικειοποίηση του λογότυπου του έργου «Εκπαίδευση Μηχανικών σε ειδικά θέματα δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» σε δικτυακούς τόπους των φορέων εκπαίδευσης, που αυτοί εμφανίζονται ήδη ως δικαιούχοι του Έργου, ενώ η διαδικασία υποβολής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και ως εκ τούτου κανένας φορέας εκπαίδευσης δεν έχει επιλεγεί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

 

Προσπάθειες προεγγραφής των ωφελούμενων από τους εκπαιδευτικούς φορείς δεν εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο έργο. Έγκυρη είναι μόνο η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους ωφελούμενους που θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Έργου και οι πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτή".

 

Προτείνω :

 

- Όσο περισσότεροι υποβάλουν αίτηση σε αυτήν την πρώτη φάση των προγραμμάτων του ΤΕΕ, τόσο αδυνατίζουν οι αετονύχηδες.

 

- Όποιο θέμα διαφάνειας ή άλλη παρατυπία αντιλαμβάνεται κάποιος μηχανικός να το ανεβάζει σε αυτό το forum και να το στέλνει στο help desk του Προγράμματος στο http://www.e-engineers.tee.gr ή και στο ΕΣΠΑ και Μηχανικοί http://espaengineers.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

οκ, δεκτόν..που θα γίνουν τα σεμινάρια αυτά όμως?? κ αν στην πόλη μου δεν συγκεντρωθούν αρκετοί για το πρόγραμμα που έχω επιλέξει..θα πρέπει να τραβηχτώ Αθήνα - Θεσσαλλλονίκη, αφού δεν επιτρέπεται το e-learning στην 1η κατηγορία?

 

και τι πάει να πεί αντίκειται στους κανονισμούς του έργου??? ΤΕΕ, κόψε κ%$#@ς

 

Τέλοσπάντων, καλό είναι που συμβαίνει όλο αυτό αλλά 2000 άτομα μόνο??? ΔΕΝ είναι τραγικό το νούμερο αυτό??

Link to comment
Share on other sites

Δεν είδα το πρόγραμμα του ΤΕΕ (και ούτε πρόκειται)

 

Να μην εκπλήσσεσαι καθόλου (δεν ξέρεις τι άλλο μπορώ να ξέρω...)

 

Λοιπόν επί του θέματος. Το octave είναι το γνωστό πρόγραμμα για αυτούς που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν το Maple (http://www.maplesoft.com/)

off-topic

 

Για την ακρίβεια το Οctave δεν είναι κλώνος του Maple αλλά του Μatlab. Από όσο ξέρω μαλιστα κάποιος που ξέρει Matlab μπορεί να χρησιμοποιήσει το Οctave ουσιαστικά χωρίς πρόβλημα. Ακόμη και αρχεία του matlab (m-files) μπορεί να τρέξει (ίσως να υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί). Κλώνος, ή πιο σωστά το αντίστοιχο του Maple σε ανοικτό λογισμικό, είναι το SAGE του οποίου η γλώσσα προγραμματισμού είναι η python.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.