Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια κατεδάφισης τμήματος κτιρίου


nizzo

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα 

Συγγενής μου αντιμετωπίζει πρόβλημα και με ρώτησε για τη συμβουλή μου. 

Έχει στη κατοχή του δυόροφη οικοδομή η οποία αποτελείται από ισόγειο κατασκευασμένο από φέρουσα λιθοδομή και όροφο που στηρίζεται σε μια κολώνα στο κέντρο του πέτρινου και σε δοκάρια που έχουν κατασκευαστεί περιμετρικά και στους εσωτερικούς τοίχους επί της λιθοδομής. Και τα δύο επίπεδα έχουν κατασκευαστεί με οικοδομικές άδειες. Το οικόπεδο έχει ρυμοτομηθεί και αφαιρείτε τμήμα του, ουσιαστικά αφαιρείτε η μια γωνία σε διαστάσεις περίπου 6 μέτρα. Οι ιδιοκτήτες επέλεξαν την μερική κατεδάφιση του τμήματος που ρυμοτομείται. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο μηχανικός που ανέλαβε να βγάλει την άδεια έχει βγάλει άδεια κατεδάφισης χωρίς όμως να έχει εκπονήσει και καταθέσει στατική μελέτη. Η άδεια είναι κατεδάφισης και στην περιγραφή αναφέρει ότι θα είναι και διαρρύθμισης και νομιμοποίησης. Έχει καταθέσει μόνο διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό και κάτοψη υφιστάμενης κατάστασης.

Θα ήθελα λοιπόν την άποψή σας για τα παρακάτω θέματα:

Είναι δυνατόν να αφαιρείται τμήμα κτιρίου ειδικά τέτοιας μεικτής κατασκευής χωρίς εφαρμογή κατάλληλων μελετών?

Στην περίπτωση αυτή ελέγχεται από ελεγκτή δόμησης?

Με αυτή τη διαδικασία ο συγγενής μου είναι καλυμμένος ως προς τη νομιμότητα του κτιρίου?

Αναζήτησα να ενημερωθώ αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σαφές για μερική κατεδάφιση τμήματος κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

ας αρχισουμε να ασχολούμαστε με την στατικότητα και ας αφήσουμε κατα δεύτερο την νομιμότητα. Εξαλου ότι φτιάχνεται με άδεια σήμερα νόμιμο θα είναι εφόσον περνά πολεοδομία, το θέμα είναι να μην περνά βιαστικά ο ιδιοκτήτης Μηχανικός σου και δεν προλαβαίνει να καλοβλέπει τον φάκελο ο υπα΄λληλος. Ακόμα να φορά το νου το υ ο υπαλληλος μην περασεις κανένα τραίνο μπροστά του και πει "ωραίο διόροφο κύριε" ΓΚΝΤΟΥΠ = σφραγγιδα, σε καλό δρόμο είσαι σίγουρα, θεωρώ τα δυό πρώτα ερωτήματα σημαντικότερα. Και αναμένω να δω γιατί η πολεδομ. δεν ζήτησε κάποια στατικη μελέτη.

Φιλικά

Arche

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.