Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμολόγιο αγοράς υλικού & Επιστροφή


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, Χριστός Ανέστη. Δε ξέρω αν έχετε λογιστικά αντιμετωπίσει το ακόλουθο : Έγινε αγορά προϊόντος για τον υπολογιστή του γραφείου το Φεβρουάριο και κόπηκε τιμολόγιο. Παρόλα αυτά το προϊόν επεστράφη και επειδή δεν είχα σκοπό να πάρω κάτι άμεσα μου κατέθεσαν το ποσό του τιμολογίου στη τράπεζα, χωρίς άλλο παραστατικό. Το λογιστήριο τους μου είπε ότι δε κόβεται πιστωτικό τιμολόγιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Τους εξηγώ όμως ότι όταν θα κάνω τη περιοδική ΦΠΑ θα έχω στη διάθεσή μου ένα ενεργό τιμολόγιο που κόψατε για προϊόν που δεν έχω πλέον στη διάθεση μου άρα δεν είναι σωστό να εκπέσει ο ΦΠΑ. Αν ήταν απλή απόδειξη αγοράς δεν υπάρχει προφανώς κανένα θέμα. Η απάντηση του λογιστηρίου ήταν να ρωτήσω το δικό μου λογιστή μου (!) και δε γίνεται λέει να κόψουν παραστατικό. Να ακυρωθεί το τιμολόγιο προφανώς δε γίνεται μετά από τόσο καιρό, οπότε θα ήθελα την άποψη σας αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Προς το παρόν δε μπορώ να επικοινωνήσω με το λογιστή μου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να το επιστρέψεις πρέπει να έχεις κόψει ΔΑ. Οπότε αυτοί οφείλουν να  εκδώσουν πιστωτικό. Εξάλλου δεν τους συμφέρει να φαίνεται έσοδα που δεν υπάρχουν. Ωστόσο εσεί μόνο όφελος έχεις από την όλη ιστορία αλλά είσαι εν μέρη εκτεθειμένος. Ρώτα ένα λογιστή αν έχει νόημα να ασχοληθείς περαιτέρω ή να τους ευχαριστήσεις για το δώρο που σου κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τα λεφτά που του βάλανε στην τράπεζα δε θα πρέπει κάπως να δικαιολογηθούν; Δε θα ήταν καλύτερα να του τα δώσουν σε μετρητά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.