Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό


jackpot

Recommended Posts

Καλησπερα,

 

Μπορει καποιος εαν γνωριζει να μου πει εαν σε καποια χωρα της ευρωπης (γερμανια σουηδια δανια βελγιο αγγλια) μπορει καποιος να κανει χρηση του πτυχιου του για μεταπτυχιακο... αλλα παραλληλα να βρισκεται κ σε προπτυχιακο επιπεδο σε καποιο τμημα κ εαν υπαρχει καπου αυτο περα απο την ελλαδα?Btw Εαν κοπεις σε ενα μαθημα δευτερη φορα σε προπτυχιακο επιπεδο στην σουηδια η στην γερμανια σε διωχνουν?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

jackpot καλώς όρισες

 

Θα σε παρακαλέσω να ρίξεις μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής και ΕΔΩ. Για να έρθουμε και στο προκείμενο τώρα, δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. Ρωτάς αν γίνεται να ξεκινήσεις μεταπτυχιακό χωρις να έχεις πάρει το πτυχίο σου?

 

Επίσης αν θέλεις κάνε λίγο πιο συγκεκριμένο τον τίτλο του θέματος. Μπορείς να το κάνεις μέσω της επεξεργασίας.

Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλως σας βρηκα!

 

Ειμαι στο πτυχιο ηλ.μηχανικου και η απορια μου ειναι εαν μπορω να παω για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο αλλα παραλληλα να φοιτω και σε προπτυχιακο επιπεδο σε καποιο τμημα που θελω (μαθηματικο η φυσικο) στη γερμανια η σουηδια με ενδιαφερει πολυ.Και επισης καπου διαβασα οτι εαν κοπεις σε ενα μαθημα δυο φορες στη γερμανια σε διωχνουν αυτο ισχυει??

Link to comment
Share on other sites

όταν σπουδάζεις full time δεν μπορείς να είσαι πουθενά αλλού παράλληλα με το πτυχίο σου, είτε είναι postgraduate είτε undergraduate.

 

Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λόγο να κάνεις δεύτερο πτυχίο σε μαθηματικά ή φυσική όταν έχεις πτυχίο μηχανικού. Δηλαδή θα σε κοιτάξουν και οι ξένο περίεργα όταν τα πεις.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια στην ελλαδα πως γινεται να κανεις μεταπτυχιακο αλλα και να φοιτεις με κατατακτηριες σε αλλο τμημα?Ποσοι κ ποσοι το εχουν κανει...αποσο ξερω σε μεταπτυχιακα στην Ελλαδα δεν χρειαζεται να εισαι κ πολυ παρον,αυτο ισχυει??

 

Δυστυχως ναι μεν το πτυχιο ερχετε αλλα δεν μπορω να με φανταστω σαν μηχανικο,ενω ενα απο τα δυο τμηματα θα με ενδιεφερε πολυ περισσοτερο!Το μεταπτυχιακο εξωτερικο θα ηταν η αφορμη να φυγω (γονεις κτλ) ωστε μηπως κ το καταφερω.Δηλαδη ελλαδα κ ξερο ψωμι τελικα

Link to comment
Share on other sites

στην ελλάδα γίνονται όλα γιατί τα πανεπιστήμια στην ελλάδα είναι παρεμφερή με άλλα....ιδρύματα.

 

Συγγνώμη αγαπητέ και περί ορέξεως ουδείς λόγος αλλά δεν θέλεις να γίνεις μηχανικός για να γίνεις τί? καθηγητής μαθηματικών ή φυσικής? ή σκέπτεσαι να μείνεις εξωτερικό για ακαδημαική καριέρα?

 

καταρχήν με το πτυχίο ηλ.μηχανικού έχεις μπροστά σου 10 επαγγελματα ανάλογα και το μεταπτυχιακό σου. Με το πτυχίο μαθηματικών τι θα κάνεις?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Εννοεις πως δεν υπαρχουν καν κατατακτηριες δηλαδη μονο με το χαρτι λυκειου θα μπορουσα να μπω σε καποιο ιδρυμα σε προπτυχιακο επιπεδο εξω?...για ποια χωρα μιλας δεν μιλας κ για τις δυο ετσι?

 

ηδη εχω 4 χρονια σπουδων πανω σε μαθηματικα και φυσικη οποτε και εχω πολυ ορεξη να εμβαθυνω περισσοτερο,το μεταπτυχιακο απτην ηλεκτρολογια μπορω να το κανω σε προχωρημενη φυσικη(κρητης) και μετα αστροφυσικη...καλο ε?Ε?ε? αλλα ειναι το ευκολο μονοπατι.

Link to comment
Share on other sites

όχι φίλε, εννούσα οτι τα πανεπιστήμια στην ελλάδα έχουν σχέση με οίκους ανοχής και αυτό που περιγράφεις (να κανεις πτυχίο και παράλληλα μεταπτυχιακό και τα δύο full time) δεν γίνονται παρα μόνο εδώ και σε μικρές αφρικανικές δημοκρατίες. Σε σοβαρά εκπαιδευτικά συστήματα, αυτά δεν γίνονται.

 

πάντως για τον προβληματισμό σου ξαναλέω: πόσο χρονών είσαι και τι θες να κάνεις στη ζωή σου?

Link to comment
Share on other sites

Εκτός αν εννοείς ότι έχεις πάρει ήδη ένα πτυχίο και παρακολουθείς ταυτόχρονα μια 2η σχολή (όπου έχεις μπει με κατατακτήριες ή άλλο τρόπο) και παράλληλα θες να κάνεις και μεταπτυχιακό. Αυτό γίνεται θεωρητικά. Διότι είσαι ήδη πτυχιούχος και αξιοποιείς τον πρώτο τίτλο σπουδών σου. Αλλά στη πράξη εκτιμώ ότι είναι πρακτικά αδύνατον. Εκτός αν σκοπεύεις να διαβάζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, ίσως και μετά το βράδυ, δηλαδή μάλλον όλη μέρα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.