Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο κτίσμα


meliot

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος και χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει ένα site, με ανθρώπους που ξέρουν τι γράφουν. Λοιπόν έχω και εγώ μια περίπτωση με γείτονα που εκβιάζει να γίνει παρανομία.

Εν συντομία σας λέω το ιστορικό και όποιος μπορεί μου απαντά. Η περιοχή είναι εκτός σχεδίου και υπάρχουν και στα δυο οικόπεδα αυθαίρετα οικήματα. Ο κακός γείτονας έχει κάνει τη μάντρα του στα όρια του καλού γείτονα (του δικού μου γνωστού) απαιτεί συνεχώς να φτιαχτεί κολλητά στη μάντρα του και άλλη μάντρα (είναι υποχρεωτικό?) λοιπόν το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι ο κακός γείτονας (ενώ και αυτός είναι αυθαίρετος) πήγε στην πολεοδομία και έκανε καταγγελία. Τώρα πάλι ζητάει μάντρα με απειλές, βρισιές κτλ.(αυτό φυσικά δεν γίνεται γιατί οτιδήποτε κίνηση κάνει ο γνωστός μου έρχεται η αστυνομία και τον σταματάει) . Ρωτάω τώρα εγώ η πολεοδομία δεν έπρεπε να κάνει έλεγχο και στον καταγγέλων που είναι και αυτός αυθαίρετος? Τι να κάνει? να πάει ο γνωστός μου να τον καταγγείλει στην πολεοδομία? Σίγουρα θα κάνει μύνηση (ο γνωστός μου) για εξύβριση και απειλή.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να βρω το downloads - διαφορα- εξαίρεση κατεδάφισης αυθαιρέτου

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ που με διαβάσατε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για να καταλάβω το πρόβλημα του γείτονα είναι ότι εκείνος ξόδεψε χρήματα για τη μάντρα και αντίστοιχα πρέπει να ξοδέψει και ο άλλος ώστε να χτίσει μάντρα στο όριο ώστε και οι δύο να έχουν ξοδέψει τα ίδια χρήματα και να έχουν χάσει από τις ιδιοκτησίες τους τα ίδια τετραγωνικά?γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο γνωρίζω από γνωστό μου που έχει αντίστοιχο πρόβλημα έχτισε ο ιδιος μάντρα με δικά του έξοδα και στα όρια του οικοπέδου του με αποτέλεσμα ο γείτονας να επειμένει ότι η μισή μάντρα είναι δική του και να έχει τοποθετήσει σε μήκος 65μ γλαστράκια λες και ο άλλος θα έπερνε τη μάντρα και θα έφευγε.Πάντως σε κάθε περίπτωσηγια τη περίφραξη χρειάζεται για τα εκτος σχεδίου άδεια μικρής κλίμακας από τη πολεοδομία αλλά πρώτα πρέπει να γίνει αποχαρακτισμός από τη δασική υπηρεσία με δύο τοπογραφικά που καταθέτεις και μια αίτηση είναι χρονοβόρο ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο.Τωρα αν ο γείτονας κάνει καταγγελία στη πολεοδομία υπάρχουν πρόστιμα τα οποία ειναι καλό να τα αποφύγεις .Για αυτό καλυτερα να προσπαθήσεις να τα βρεις με το γείτονα αν αυτό ειναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς η καταγγελία έχει ήδη γίνει και ο γνωστός μου έχει κάνει αποδοχή. (εκτός από την άδεια ανέγερσης σε όλα τα άλλα είναι εντάξει ΙΚΑ κλπ) Θα ήθελε να μάθει αν μπορεί να βάλει αντί για μάντρα, ξύλινη πέργκολα (με μπαμπου) για να μη έχει καμία οπτική επαφή με τον γείτονα. Επίσης μπορεί να βάλει πέτρες πεζοδρομίου στο κήπο του (ακουμπισμένες απλώς στο χώμα) ή και αυτό πειράζει? Αυτός να του κάνει καταγγελία αντίστοιχα στην πολεοδομία ? (όχι απο κακία αλλά γιατί συνέχεια απειλεί και βρίζει) τι χειρότερο μπορεί να του κάνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να γίνει αποχαρακτισμός από τη δασική υπηρεσία με δύο τοπογραφικά που καταθέτεις και μια αίτηση είναι χρονοβόρο ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο

 

 

 

!!!!

meliot χωρίς να θέλω να σε προσβάλω είναι λάθος αυτό που έγραψες...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλως σας βρηκα :P

θα ηθελα να θεσω και εγω ενα ερωτημα μιας και σας βλεπω γνωστες

και ελπιζω να με καθοδηγησετε αν ειναι ευκολο.

ειμαι ιδιοκτητης ενος διαμερισματος στην αθηνα

το οποιο εχει κατασκευαστει απο το 1958 σταδιακα εως το τελος δεκαετιας 60

το χαρτι εναρξης ηλεκτροδοτησης απο τη δεη λεει εναρξη 1968 για το διαμερισμα μου που ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ.

σε οικοπεδο που εχει αποκτηθει απο συνεταιρισμο το 1938 και συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας βαση καποιου νομου του 1928? σε κατι τετοιο αναφερει οτι εχει υπαχθει (απο το συμβολαιο).

το περιεργο ειναι οτι προκειται για 2 οικοδομες στο ιδιο οικοπεδο

μια επι της προσοψης και μια συνεχομενη κολλητη στο βαθος

με ισογειο και 2 οροφους η καθεμια.

απο αυτες λοιπον αδεια οικοδομης εχει μονο το ισογειο και ο 1ος οροφος της μπροστα οικοδομης ενω ο 2ος εμπρος και το ολο κτισμα πισω ειναι χωρις αδεια.

ενας φιλος που ειχα ρωτησει παλαιοτερα μου ειχε πει ,βαση καποιων μετρησεων πως δεν εχουμε υπερβει το οριο καλυψης του οικοπεδου η ειμαστε οριακα λιγο πανω.

επειδη θελω να το πουλησω ζητησα απο τους υπολοιπους ιδιοκτητες να προχωρησουμε σε εκδοση αδειας γιατι χωρις αυτη μεταβιβαση με δανειο τραπεζης δε γινεται.

το τρελο ειναι οτι αυτοι δεν δεχονται....!!!! με αποτελεσμα να παραμενω δεσμιος και να μη μπορω να κανω δουλεια μου.

το μονο που σκεφτηκα οτι απομενει ειναι να αυτοκαταγγελθω στην πολεοδομια και μαζι να καταγγειλω και αυτους για να βρεθει επιτελους μια λυση στην ανοησια τους.

ξερετε τις συνεπειες? ισως και μια προσεγγιση κοστους και χρονου?

η βοηθεια και καθοδηγηση σας μου ειναι πολυτιμη

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις δεν υπαρχει αδεια για το πισω και τον 2ο στο μπροστα?

 

ειναι αυθαιρετα? ή δεν εχει κανενας απο τους ιδιοκτητες το φακελο? σε κανεναν μηχανικο εχεις απευθυνθει αγαπητε?

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις δεν υπαρχει αδεια για το πισω και τον 2ο στο μπροστα?

 

ειναι αυθαιρετα? ή δεν εχει κανενας απο τους ιδιοκτητες το φακελο? σε κανεναν μηχανικο εχεις απευθυνθει αγαπητε?

 

εννοω οτι το ολο πισω οικημα δεν εχει αδεια,οχι οτι δεν υπαρχει στο φακελο, δεν εχει

ουτε η προσθηκη μπροστα του 2ου οροφου.

στην πολεοδομια που πηγα μου δωσανε αδεια και σχεδιαγραμμα μονο του μπροστα ισογ και 1ου.τα υπολοιπα απλως δεν υπαρχουν-φαινονται πουθενα

στο μηχανικο πηγα αυτοβουλος παλαιοτερα και ρωτησα αυτο που γραφω για την καλυψη.

απο κει και περα τι να πω αφου οι υπολοιποι δεν δεχονται να προβουν σε καμμια διαδικασια νομιμοποιησης και του οποιουδηποτε κοστους?

γιαυτο σκεφτηκα την αυτοκαταγγελια

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε λιγο μπερδεμενα τα ακουω αυτα.

 

υπαρχει αδεια για το κτιριο?

εψαξες για αλλες αδειες στην ιδια διευθυνση?

για αναθεωρησεις ρωτησες?

 

το οτι λειπει κατι απο τον φακελο που βρηκες δεν σημαινει και πολλα. Καταρχην αν δεν εισαι μηχανικος δεν θα καταλαβεις και πολλα απο φακελλο του 60. το στελεχος τι λεει? το διαγραμμα δομησης τι λεει? Οταν πας στο δικαστηριο πας μονος σου? Δεν παιρνεις δικηγορο μαζι σου? Ε, στην πολεοδομια καλο θα ηταν να πας με μηχανικο. Στην ελλαδα αυτο ισχυει ακομη περισσοτερο.

 

ξαναγυρναω στην ουσια: τα νομικά χαρτια τι λενε? απο αποψη ιδιοκτησιακη τι συμβαινει? συσταση υπαρχει? μπλα μπλα μπλα χιλιαδες ερωτηματα που αν απευθυνθεις σοβαρα σε μηχανικο και του αναθεσεις να σε βοηθησει, θα βγαλεις ακρη χωρις να χρειαστει να καταγγειλεις τον εαυτο σου (μηχανικος στο προτεινε αυτο το μεγαλοφυες? πώς θα πουλησεις μετα, το σκεφτηκες οταν θα υπαρχει στα αυθαιρετα χαρτι?)

Link to comment
Share on other sites

να σου απαντησω μερικα απο αυτα που γραφεις

1) αδεια για τα κτισματα που σου γραφω δεν υπαρχει ΣΙΓΟΥΡΑ

2) ιδιοκτησια, 6 διαμερισματα 6 ιδιοκτητες

3) οριζοντια ιδιοκτησια βαση διαταξεων ενος νομου του 28 η 38? κατι τετοιο λεει το συμβολαιο

4) καλυψη εντος οριων με ελαχιστη -οριακη ισως υπερβαση

5) τα σπιτια ΟΛΑ δηλωνωνται κανονικα σε εφοριες-ε9-κτηματολογια απο κατασκευης.

6) απο οσα διαβαζω εδω-μηχανικος δεν ειμαι ειμαι λογιστης- δεν κανω τον πονηρο θα χρειαστει σιγουρα εξαιρεση απο κατεδαφιση και νομιμοποιηση.

αφου οι υπολοιποι παρανομοι ιδιοκτητες,γιατι οι 2 μπρος εχουν αδεια, δεν δεχονται το οποιοδηποτε κοστος τι απομενει να κανω?

να επιβαρυνθω μονος το κοστος νομιμοποιησης του ολου ακινητου?

αυτο οπως καταλαβαινεις δεν ειναι οικονομικα και ηθικα ανεκτο

μονος σκεφτηκα την αυτοκαταγγελια μη εχοντας αλλη λυση

εχεις κατι καλυτερο να μου προτεινεις?

εκτιμω το οτι ασχολεισαι και σε ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως θες και μηχανικό και δικηγόρο για το θέμα

σε περιπτώσεις που οι συνιδιοκτήτες δεν πράττουν το προφανές γίνονται ασφαλιστικά μέτρα και συμμορφώνονται

 

πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις πρέπει να γνωρίζεις όλες τις εναλλακτικές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.