Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέγη πάνω από μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος


Recommended Posts

μπορεί κάποιος να μου πεί αν επιτρέπεται στέγη πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος για βιομηχανικό κτίριο σε εκτός σχεδίου περιοχή?

Έχω συνολικό ύψος 12,20 μ.(όπου 1,20 μ.είναι η στέγη) και η ΕΠΑΕ δεν μου επιτρέπει πάνω απο 11,00 μ. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

...δύσκολα τα πράγματα. σε παρόμοια περίπτωση που είχα όπου το επιτρεπόμενο ύψος ήταν 12μ + 1.80 η στέγη, με υποχρεώσανε να την κάνω μόλις στο 0.50μ. κάποιος συνάδελφος απο το φόρουμ, μου είχε προτείνει να απευθυνθώ στη δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά δέν το έψαξα παραπέρα. δές άν μπορείς να κάνεις κάτι μέσω αυτής της οδού.

Link to comment
Share on other sites

η ΕΠΑΕ λέει 11,00 με τη στέγη βάσει του Π.Δ.24-5-85 (δόμηση εκτός σχεδίου),Άρθρο 4,παρ. 5γ.Το θέμα είναι ότι θέλω να μπούν μέσα δεξαμενές ύψους γύρω στα 10,00 μ., γι΄αυτό και υπερβαίνω το ύψος.Βρήκα στη νομοθεσία κάποια άρθρα (Εγγρ 20461/3111/2-3-88, Αποφ. 80851/90) που λένε οτι επιτρέπεται η κατασκευή στέγης πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της εκάστοτε περιοχής όταν αποτελεί ενιαίο τμήμα με τον τελευταίο όροφο του κτιρίου.Μπορώ να στηριχτώ σ΄αυτό?και κάτι ακόμα:στο Άρθρο 4 δεν αναφέρει τίποτα για στέγη,μπορώ να χρησιμοποιήσω απο το Άρθρο 1 (των Γενικών διατάξεων),όπου αναφέρει προσαύξηση για κεκλιμένη στέγη 1,20 μ?έχω χάσει λίγο τη μπάλα με όλα αυτά

Link to comment
Share on other sites

Υπογειο δεν εχεις δηλαδη??? Αν οχι τοτε αυτο θα ηταν μια πιθανη λυση..

Αυτο που λεει ο συναδελφος ειναι να πας το ισογειο στο -1μ για παραδειγμα.. Αφηνεις τον χωρο που καταλαμβανουν οι δεξαμενες στο -1 και το υπολοιπο το μπαζωνεις και το ανεβαζεις στο 0.. Αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα με την λειτουργια τον δεξαμενων (φορτωεκφορτωση ή κατι αντιστοιχο) τοτε ειναι μια πιθανη λυση αν δεν βγαλεις ακρη..

Link to comment
Share on other sites

καλή η λύση που προτείνετε αλλά δυστυχώς δε με βολεύει.το νέο κτίριο είναι προσθήκη ανάμεσα στα δύο παλιά και εκτός αυτού επικοινωνεί και με τα δύο οπότε η στάθμη δαπέδου πρέπει να είναι η ίδια.άσε που λόγω της φύσης της επιχείρησης έχει πολλές ιδιαιτερότητες που έπρεπε να λάβω υπόψη.πάντως ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

H EΠΑΕ σωστά τα λέει διότι το +1,2 μ στέγης των γενικών διατάξεων αναφέρεται στο max ύψος 7,5 μ επίσης των γενικών διατάξεων. Από τη στιγμή που μπαίνεις στο άρθρο 4 , κάνεις χρήση των ειδικών ευμενέστερων διατάξεων περί βιομηχανικών κτιρίων , δλδ τα 11 μ , στο οποίο άρθρο δεν υπάρχει η προσαύξηση ύψους λόγω στέγης. Το 11 δλδ είναι άνω όριο.

 

Σε ότι αφορά τις εγκυκλίους που αναφέρεις elle79 ,

 

Η μεν εγκύκλιος 80851 αναφέρεται στο άρθρο 16 ΓΟΚ το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται στα εκτός σχεδίου (Βλέπε άρθρο 28 ΓΟΚ "έκταση εφαρμογής).

 

Η δε 20461 είναι του ' 72 , (αν μιλάμε για την ίδια) και αφενός αναφέρεται μόνο σε υδατόπυργους. αφετέρου είναι πάρα πολύ παλιά και δεν ξέρω καν αν είναι σε ισχύ.

 

Η διαδικασία που θα μπορούσε εξ΄ αρχής όμως να ακολουθηθεί είναι αυτή της παρ. 6 του άρθρου 4 του ΦΕΚ 270 Δ' όπου δίνεται η δυνατότητα υπέρβασης του ύψους ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις , με απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ ύστερα από σύμφωνη γνώμη ΥΠ.Βιομηχανίας και ΣΧΟΠ.

 

Τώρα βέβαια θα μου πεις τέτοια ώρα τέτοια λόγια ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
H EΠΑΕ σωστά τα λέει διότι το +1,2 μ στέγης των γενικών διατάξεων αναφέρεται στο max ύψος 7,5 μ επίσης των γενικών διατάξεων. ...

 

Avgoust, δηλ. αν το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής είναι 7,5μ. (όπως φαίνεται στους όρους δόμησης) μπορώ με στέγη να έχω +1,2; δηλ 8,7μ; (νόμιζα είναι +1,5)

 

Και στον υπολογισμό του ιδεατού στερεού μπαίνει το 8,7;

 

Που αναφέρεται αυτό στον ΓΟΚ;

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.