Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέδια άδειας και σχέδια εφαρμογής


Recommended Posts

Χίλια ευχαριστώ!

Να ρωτήσα και κάτι τελευταίο; Τώρα που έχει κλείσει η άδεια, δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση στα αρχιτεκτονικα,

 

Μπορεί να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

TheoTDM900 νομίζω πως δεν είναι θέμα παρανομίας. Απλά φόβος μην μπλέξεις με δικαστήρια και δικηγόρους! Επειδή είχα μπλέξει και εγώ με έργολάβο πριν από λίγο καιρό και έχω κάνει ενέργειες για αναστροφή της πώλησης (εκεί να δεις μπλέξιμο), γι'αυτό και είπα να βοηθήσω το φιλαράκι, μην πάθει τα ίδια....

 

Όσο για το ενοχικό, θα κάνω μια ερευνούλα... Ότι μαθαίνει κανείς καλό είναι!

 

Ο δικηγόρος που εκπρωσωπεί εμένα, απλά είπε πως δεν πρέπει να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Όπως καταλαβαίνεις, οι απόψεις διίστανται!!!

 

Και τώρα τι κάνεις; Υπογράφεις να πάει στο διάολο και κάνεις τον σταυρό σου να μην χρειαστεί να το πουλήσεις και σου μείνει το σπίτι αμανάτι γιατί ο επόμενος αγοραστής θα δει όλα αυτά; Και κανένα τάμα φυσικά μην γίνει έλεγχος από την Πολεοδομία!!! ...Εκεί την κάνουν την δουλειά τους!

Link to comment
Share on other sites

Αν ο κατασκευαστής λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση των αρχιτεκτονικών και να φανεί η πραγματικά κατασκευασμένη διαμόρφωση τότε κάτι συμβαίνει. Αν το κάνει για να αποφύγει το κόστος της αναθεώρησης (σχετικά μικρό) και ο αγοραστής έχει "καψουρευτεί" το διαμέρισμα ας κάνουν έναν διακανονισμό, αν και δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη μου. Αγοράζω, πληρώνω και απαιτώ αυτό που μου πουλάς να είναι νόμιμο, ασφαλές, λειτουργικό κλπ. Αν το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, τότε αρχίζουν και μπαίνουν άλλες υποψίες. Σε κάθε περίπτωση ότι αγαράσεις θα πρέπει να συνοδεύεται από σχέδιο που έχει εγκριθεί από την Πολεοδομία και όχι από μηχανικό. Και φυσικά ΔΕΝ δίνεις προκαταβολή χωρίς να έχεις στα χέρια σου εγκεκριμένο σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν γίνει συμβόλαια εδώ και έναν χρόνο. Έχει καταβληθεί μέρος του τιμήματος και υπολείπεται η εξόφληση.

 

Έχει γίνει η μεταγραφή δηλαδή στο υποθηκοφυλακείο, έχει βγει το στεγαστικό και έχει πάρει μέρος των χρημάτων και ουσιαστικά πρέπει να εξοφληθεί για την υπογραφή της παραλλαβής, τώρα που η άδεια έκλεισε και πήρε σφραγίδα για ηλεκτροδότηση... Εκεί είναι το θέμα!

 

Ουφ!!! Και όλο αυτό γιατί η πολεοδομία σφραγίζει όοοοτι νά ναι! Αν είχαν κάνει την δουλειά τους, θα τον ανάγκαζαν αυτοί για την αναθεώρηση.

 

Τώρα πως μπορεί κανείς να τον αναγκάσει;;;;

 

Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!

Link to comment
Share on other sites

Και όλο αυτό γιατί η πολεοδομία σφραγίζει όοοοτι νά ναι! Αν είχαν κάνει την δουλειά τους, θα τον ανάγκαζαν αυτοί για την αναθεώρηση.

 

Tι σχέση έχει όμως η Πολεοδομία με το γεγονός ότι άλλα σχέδια της προσκομίστηκαν στην έκδοση της άδειας και άλλα κατασκευάστηκαν ?

 

Αφού η ρευματοδότηση δεν γίνεται με αυτοψία ...

 

Οι κατασκευαστές από την άλλη , λέγοντας σχέδια εφαρμογής , δεν εννοούν τα εξειδικευμένα λεπτομερειακά σχέδια (όπως ο νόμος ορίζει) των εγκεκριμένων , αλλά μια ντουζίνα εναλλακτικών διαρρυθμίσεων (με και χωρίς κλείσιμο ημ/θρίων) κατά τα γούστα τους ή του εκάστοτε αγοραστή.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως οι νέες διαρρυθμίσεις πρέπει να ενταχθούν είτε με αναθεώρηση είτε με ενημέρωση είτε με αλλαγή διαρρύθμισης (ανάλογα την περίπτωση)στον φάκελο της άδειας. . Διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν στην έκδοση της αδειας να πηγαίνουμε κατόψεις παρά μόνο περιγράμματα ορόφων !!! Και ειλικρινά απορώ με τον δικηγόρο και αυτά που λέει :evil:

 

Οσο για το γιατί ο κατασκευαστής δεν προχωρεί σε αναθεώρηση κτλ ο λόγος έιναι κατά την γνώμη μου απλός. Δεν γουστάρει να πληρώσει το κόστος. Γιατί αν βάλεις αλλαγές αρχιτεκτονικών , ηλεκτρομηχανολογικών και ότι άλλο χρειάζεται καταλαβαίνετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν ξερω αν είμαι στο σωστό μέρος.

 

Έχω εντός σχεδίου, ένα οικόπεδο 200 μ2 με Συντ. Δομ: 1,2 - Κάλυψη: 0,6 οπότε κτίζω 2οροφ. μεζονέτα 240μ2(120κατω+120πανω). Επειδή το οικόπεδο είναι κάπως παράγωνο έχω πρόβλημα ως προς την χωροταξία του κτιρίου (γωνίες) θέλοντας να μείνει και αρκετό μέρος για περιβάλλον χώρο. Στο διπλανό οικόπεδο δεξιά υπάρχει πολυκατοικία στο όριο. Υπάρχει πρασιά 3 μέτρα μπροστά. Πισω ειναι πεζοδρομος.

Στην φωτογραφια τοπογραφικου φαινεται με ροζ χρωμα το οικοπεδο.

Έχετε να προτείνεται κάτι όσον αφόρα το σχέδιο του σπιτιού;

post-39-131887250914_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

φυσικά καταλαβαίνεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η ορθή τοποθέτηση του κτιρίου.

Αλλά ετσι στα γρήγορα θα έλεγα πως θα κολλούσα στην πολυκατοικία αν θωρήσω πως το οικόπεδο αριστερά δεν είναι οικοδομήσιμο.

(πάντως θα μπορούσες να έχεις άριστο αισθητικό αποτέλεσμα αφού οι ιδιαιτερότητες του οικοπέδου γεννάνε φοβερές ιδέες)

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα συμφωνήσω με jbosdas + θα συμπληρώσω ότι είναι προϊον μελέτης και πραγμάτων που ψάχνει ένας αρχιτέκτονας + οτι γιατί να μείνεις στους δυό ορόφους, ο συντελεστής σου σου δίνει μεγαλύτερο ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν είμαι στο σωστό μέρος...

 

Όχι τόσο...μάλλον θα γίνει χωριστό Θέμα (αν δε βρεθεί άλλο σχετικό, μετά το ψάξιμο).

 

...Έχετε να προτείνεται κάτι όσον αφόρα το σχέδιο του σπιτιού;

 

Αν περιμένεις από Αρχιτέκτονα να σου δώσει "ιδέες" για το συνολικό σχεδιασμό την έβαψες...ο ΓΟΚ και τέτοια είναι άλλο πράμα. Πάντως εκμεταλλεύσου όσο μπορείς το Νότο (τα μεγάλα ανοίγματα σου, κανένα τοίχο μάζας) και προστάτευσε το βόρειο τμήμα (ίσως με το κλιμακοστάσιο) - ο ΚΕΝΑΚ είναι λίαν απαιτητικός από όσο είδα.

Link to comment
Share on other sites

ss_sk

Ευχαριστω. Δυστυχως Νότια "βλεπει" σε πεζοδρομο πλατους 4 μετρων με πολυκατοικια απεναντι, οποτε μηδεν ορατοτητα και ελαχιστο φυσικο φωτισμο, και βόρεια "βλέπει" στο κεντρικο δρομο πλατους 10μετρων. Το καλυτερο σημειο ειναι το αριστερο, διοτι ειναι πρωην τμημα του οικοπεδου μου - που το πηρε ο Δημος - και δεν μπορει να κτιστεί. Δεξια κολλαω. Αρα προσανατολισμος μαλλον προς τα αριστερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.