Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα οικοδομή με παλιά οικοδομική άδεια και δάνειο από τράπεζα


Recommended Posts

Καλήμερα σας

Πέρυσι έριξα τα μπετά σε μια οικοδομή που η άδεια τις ήταν από το 2012

Στο υπόγειο κανονίσαμε με τον μηχανικό να κάνουμε μια γκαραζόπορτα και να κάνουμε μια ανεθεωρηση στο τέλος όταν είναι ώρα να πάρουμε το ρεύμα μου.

Η τράπεζα μου έκοψε την έγκριση και είπε ότι είναι παράνομο .

Αναγκάστηκα έκλεισα γκαραζοπορτα και άνοιξα την κανονική πόρτα, όμως υπάρχουν και άλλες αλλαγές που θέλω να κάνω και η τράπεζα μου είπε ότι δεν γίνετε να μου δώσει το δάνειο αν πρώτα δεν κάνω αναθεώρηση άδειας (την προχωράει ο μηχανικός μου άλλα αργεί μου είπε για έξι μήνες).

Επίσης μου είπε ενώ μου είχαν πει ότι θα δώσουν τα λεφτά σε τρεις δόσεις, τώρα μου λένε ότι ναι ....άλλα..... για να πάρεις την δεύτερη δόση θα πρέπει να έχεις τελείωση και δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες παραπάνω από αυτά τις πρώτης δόσεις για να πάρεις την επόμενη.

θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος αν αυτά γίνονται σε όλες τις τράπεζες η μόνο σε αυτήν,

Και  με την άδεια επειδή είναι παλιά και λήγει στις 31/12/22 αν δεν έχω προλάβει να την τελειώσω και επειδή ήδη έχω πάρει μια αναθεώρηση λέτε να υπάρχει πρόβλημα?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, seven said:

....

θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος αν αυτά γίνονται σε όλες τις τράπεζες η μόνο σε αυτήν,

...

Κλασικές παρατηρήσεις..... ότι έχεις αυθαίρετο (κι έως ότου γίνει η αναθεώρηση ή ενημέρωση της άδειας) η τράπεζα δεν θα εκταμιεύει υπόλοιπο αν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

@seven

Καμία τράπεζα δεν χορηγεί δάνειο σε ακίνητο στο οποίο ο μηχανικός της κατόπιν αυτοψίας διαπίστωσε αυθαιρεσίες. Επομένως πρώτα θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες από τον μηχανικό σου και μετά θα γίνει έγκριση, αφού πρώτα ο μηχανικός της τράπεζας γνωματεύσει θετικά για την νομιμότητα του ακινήτου. Τα δάνεια ανέγερσης-αποπεράτωσης εκταμιεύονται με την πρόοδο των έργων. Με απλά λόγια, πρώτα κατασκευάζεις, μετά ο μηχανικός της τράπεζας καταγράφει την πρόοδο των έργων και με βάση την αξία (παίζει και το ποσοστό LTV-χρηματοδότησης) εκταμιεύεις το αντίστοιχο ποσό. Μια ασφαλιστική δικλείδα υπέρ τραπεζών (δεν ξέρω αν όλες το κάνουν) είναι να εγκρίνουν την πρώτη δόση μόνο εφόσον έχει αποπερατωθεί ο σκελετός του κτιρίου, ακόμη και αν η εμπορική αξία του ακινήτου πριν την ολοκλήρωση του σκελετού μπορεί να καλύψει κάποια χρήματα. Επίσης έχε κατά νου, ότι για να εκταμιευτεί το 100% του δανείου που θα εγκριθεί θα πρέπει να κλείσει το έργο (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο 100%). Οπότε θα πρέπει αυτά που δείχνονται στις μελέτες και στον προυπολογισμό, να κατασκευαστούν τελικώς. Γενικώς να πεις στο μηχανικό σου να συζητήσει με τον συνάδελφο που συνεργάζεται με την τράπεζα για να γίνει η δουλειά σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.