Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσβαση σε ακάλυπτο χώρο.


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας σε κάτι. Επιθυμεί η μητέρα μου να μου κάνει γονική παροχή 2 διαμερίσματα ισόγειας κατοικίας στην περιοχή του Πειραιά Αττικής. Το οίκημα είναι τριώροφο και αρχικής κατασκευής στη δεκαετία του 60 και τελευταία μηχανική μελέτη και έκδοση οριζόντιου ιδιοκτησίας έγινε τον Μάρτιο του 1984. 
Το πίσω μέρος των σπιτιών του ισογείου βλέπουν σε χώρο που έχει οριστεί σαν ακάλυπτος, αλλά από τα αρχικά σχέδια ΔΕΝ έχει προβλεφθεί κοινόχρηστη είσοδος στο χώρο αυτό. Ο κανονισμός οριζόντιου ιδιοκτησίας του 1984, το αναφέρει ως ακάλυπτος, χωρίς άλλη διευκρίνιση.  Η μόνη πρόσβαση σε αυτό τον χώρο, είναι μέσα από τα σπίτια του ισογείου. Αξίζει να σημειώσω επίσης, ότι στον χώρο αυτό εδώ και πολλές δεκαετίες, υπάρχει ο καυστήρας και η δεξαμενή του πετρελαίου που τροφοδοτεί όλη την πολυκατοικία και όχι κήπος. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής. Μπορούν οι ιδιοκτήτες των επάνω ορόφων να απαιτήσουν κοινόχρηστη είσοδο στον ακάλυπτο χώρο, ακόμα και με την καταπάτηση μέρος των σπιτιών του ισογείου; Θεωρείται το οίκημα του ισογείου «Αυθαίρετο» ακόμα και αν όταν πρώτοχτίστηκε και όταν εκδόθηκε ο τελευταίος κανονισμός οριζόντιου ιδιοκτησίας (Μάρτιος του 84) ήταν καθόλα νόμιμο; Θα μπορέσω να πάρω άδεια νομιμότητας από μηχανικό για μα γίνει μεταβίβαση της γονικής παροχής; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει  ενας κοινοκτητος  ακαλυπτος πλην δεν υπαρχει δυνατοτητα προσβασης σε αυτον

Στην αδεια επισης δεν φαινονταν  καμμια εισοδος προς τον ακαλυπτο.

Τα ισογεια εχουν χτισθει με βαση νομιμη αδεια, χωρις να καταπατησουν καποιον διαδρομο προς τον ακαλυπτο, ο οποιος ετσι κι αλλοιως δεν προβλεπονταν αρα δεν υπηρχε.

Η βεβαιωση του μηχανικου θα αφορα τις ΟΙ που θα μεταβιβασθουν.

Συμφωνα με τα οσα λες δεν εχουν καμμια αυθαιρεσια.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την άμεση απάντηση σας. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των πάνω ορόφων δεν μπορούν να απαιτήσουν κοινόχρηστη είσοδο στον χώρο αυτό, μιας και δεν προβλεπόταν από τα αρχικά σχέδια και δεν υπήρξε καμία καταπάτηση. Σωστά; 
Σας ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

θα πας στον μηχανικο σου που θα σου βγαλει την βεβαιωση νομιμοτητας

και θα τα πειτε ολα αυτα "απο κοντα"

Ετσι θα εισαι σιγουρος για ολα.

καλη συνεχεια

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καθόλου δεν θα διαφωνήσω με ότι λέει ο φίλος Δημήτρης, φαίνεται αρχικά πως δεν υπάρχουν αυθαίρετα και πως η διαδικασία για να γίνει η γονική παροχή θα είναι απλή. Θα έλεγα πως με το λεβητοστάσιο και την αποθήκη στον ακάλυπτο ίσως να υπάρχουν κάποιοι αυθαίρετοι χώροι οι οποίοι μπορεί να θέλουν μια δήλωση, αυτό μόνο και τίποτα άλλο.-

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.