Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δωρεάν Συνδρομή και Στασιμότητα ή Τυπική Συνδρομή και Ανάπτυξη


terry

Recommended Posts

το παράδοξο ειναι πως και δεν γίνονται συγχωνεύσεις-εξαγορές,

 

πρέπει να υπάρχουν καμμια 10ρια ελληνικά software στατικών

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά από πλευράς ανάλυσης & διαστασιολόγησης και γενικά σαν στατικό πρόγραμμα δεν είστε ευχαριστημένοι με το strad?

Όσον αφορά τα σχέδια έχετε δίκιο... πονεμένη ιστορία..αλλά είναι πραγματικά αυτό που πρέπει να καθορίζει τη χρήση ενός προγράμματος?

Link to comment
Share on other sites

@Γιάννης

Για μετά...θα πληρώσω!!! Θέλω κάτι δυνατό για να προσομοιώνω τα πάντα! Το ξέρω πως ακούγεται υπεροπτικό αλλά με κούρασε το STRAD.

 

Σκέφτομαι το πρόγραμμα της TOΛ και το SCIA Engineer. H τιμή του πρώτου είναι κάνα τριχίλιαρο και το δεύτερο κάνα...δεκαχίλιαρο. Κοιτάω να δώ αν μπορώ να τα πάρω επιδοτούμενα. Η ουσία για μένα είναι πως αν αποφασίσεις να βγάλεις το ψωμί σου από τα στατικά θα πρέπει να επενδύσεις χρήμα αλλά και χρόνο. Και επειδή δεν έχω διάθεση να εκπειδευτώ σε όλα τα προγράμματα της αγοράς αποφάσισα να πάρω κάτι καλό. Άλλωστε το 2010 με τους ευρωκώδικες είναι κοντά:P:p:p

 

Αν θες μπορούμε να τα πούμε σε άλλο θέμα για το STRAD (συγνώμη mods)

 

@whatisthis

Προσωπικά δεν είμαι. Διαπίστωσα λάθη και ελλείψεις που για μένα δεν είναι ανεκτά ούτε στη διαστασιολόγηση αλλά ούτε και στην ανάλυση. Όσον αφορά τα σχέδια για μένα είναι άλλο πράγμα να διορθώνεις τα σχέδια και άλλο να τα κάνεις μόνος σου από την αρχή. Απαιτείται χρόνος για τα σχέδια όχι αστεία!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, συγνώμη αν είμαστε off topic αλλά μιας και το ανοίξαμε:

Τα σχέδια τα ξανακάνεις από την αρχή!

Η διαδικασία ελέγχου ναι είναι σωστή κλπ αλλά πρέπει να κάνεις αναλυτικό έλεγχο. Δηλαδή για επίλυση μικρής διώροφης κατοικίας με υπόγειο πρόσφατα έφαγα περί την μία εβδομάδα ενώ με το φέσπα δεν ξεπερνούσα με τίποτα τις 2 μέρες. Αυτοί οι χρόνοι τώρα συζητάμε να υπάρχει μια εμπειρία στην αρχική τοποθέτηση του ξυλοτύπου και στο μάτι (εννοώ π.χ. βάζω 25/40 δοκάρι και "ξέρω" ότι μου βγαίνει).

Άλλο: Κάθε φορά που βάζω υποστύλωμα Γ (και τα χρησιμοποιώ πολύ ο άτιμος) κάνω την προσευχή μου να τοποθετήσει σωστά τα σίδερα. Αν δε, είναι υπό γωνία (διαφορετική των 90 μοιρών) τότε κλάφτα. Ξέρετε τι είναι να σχεδιάσεις λεπτομέρεια υποστυλώματος μόνος σου;

Προσφάτως το πρόγραμμα βελτίωσε τις εκτυπώσεις (ενσωμάτωση ΒΙΜ reports). Αν δείτε το τεύχος...ε! δεν είναι τεύχος αυτό (μετά από πολύωρη επεξεργασία για να είναι σουλουπωμένο). Έχω δουλέψει το φέσπα και ξέρω.

 

Λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα: Πληρώνω 330 ευρώ το χρόνο χωρίς ΦΠΑ διότι αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω και η βελτίωση του προγράμματος είναι ελάχιστη. Αν μου τύχει μια δύσκολη δουλειά όντως εμπιστέυομαι περισσότερο το strad, αλλά για τυπικά κτήρια δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύχρηστο. Αν μου προσέφερε άλλη εταιρεία το πρόγραμμα της με απόσυρση θα το σκεφτόμουν.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω πως οι εταιρίες ακολουθούν και μια άλλη τακτική. Μία με δύο αναβαθμίσεις-εκδόσεις μέσα στη χρονιά, με αλλαγές άλλοτε μικρές και άλλοτε σημαντικές, οι οποίες ουσιαστικά μας κατευθύνουν στα συμβόλαια συντήρησης

Link to comment
Share on other sites

...το fespa το οποίο πατάει σε σχεδιαστική πλατφόρμα ΤΕΚΤΩΝ έχει πιο καλή συμβατότητα με AUTOCAD. Δηλαδή, τα σχέδια που βγάζει το ΦΕΣΠΑ θέλουν λιγότερη δουλειά για να γίνουν παραδοτέα...
Το Fespa απλά δεν χρειάζεται άλλο σχεδιαστικό ούτε AutoCAD, ούτε Τέκτων, ούτε τίποτα γιατί έχει ενσωματωμένο πολύ καλό σχεδιαστικό 2D και ό,τι χρειάζεσαι για το σχεδιασμό ξυλοτύπων και λεπτομερειών. Μπορείς δε να "χτίσεις" μια λεπτομέρεια τυχαίας διατομής στύλου πολύ εύκολα, να βάλεις τις ράβδους όπου ακριβώς τις θες και να κάνεις και τον έλεγχο επάρκειας αυτού. Το ίδιο ακριβώς, έλεγχο επάρκειας και όχι διαστασιολόγηση, θα κάνει και το ΡΑΦ του ΤΟΛ.

 

... Με το ΑΔΕΙΑ της 4Μ το οποίο επίσης πληρώνω 85 ευρώ ετησίως έχω εκνευριστεί διότι κάθε τρεις και λίγο θέλει επανεγκατάσταση και κωδικούς. Ναι, αλλά η 4Μ δίνει κωδικούς μόνο 9:30 με 19:00 Δευτέρα έως Παρασκευή. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να τα λύσουν π.χ. με αυτόματους κωδικούς μέσω internet;
Προβλήματα που είχε και το Fespa πριν αρκετά χρόνια που σε εκνεύριζε γιατί πάντα τύχαινε Παρασκευή βράδυ και ήθελες να παραδώσεις Δευτέρα πρωί!:D Ευτυχώς λύθηκαν πριν καιρό. Το ίδιο όμως πρόβλημα έχει και το Τoixos της Multisoft.

 

το παράδοξο ειναι πως και δεν γίνονται συγχωνεύσεις-εξαγορές...
Μ' αυτό απορώ και εγώ. Προφανώς κανένας δεν είναι αρκετά μεγάλος για να αγοράσει τους άλλους και κανένας δε θέλει να αποσύρει το δικό του πρόγραμμα και να συνεταιρισθεί με κάποιον άλλο.

 

...Θέλω κάτι δυνατό για να προσομοιώνω τα πάντα!...
Τότε πηγαίνεις σε ξένο λογισμικό.

...Σκέφτομαι το πρόγραμμα της TOΛ και το SCIA Engineer. H τιμή του πρώτου είναι κάνα τριχίλιαρο και το δεύτερο κάνα...δεκαχίλιαρο...
Την τιμή του πρώτου πώς την ξέρεις; Το δεύτερο μόνο για μεταλλικά κοστίζει ~8.000€ και αν πάρεις όλα τα modules θα κοστίσει πάνω από 20.000€. Δεν θα σου κάνει όμως για απλά κτηριακά από σκυρόδεμα με τεύχη στα Ελληνικά και σχέδια ξυλοτύπων & λεπτομερειών και ενσωματωμένους όλους του Ελληνικούς Κανονισμούς. Συνδυασμός των δύο ή παρόμοιων δύο θα ήταν ιδανικός.

 

...Αν μου τύχει μια δύσκολη δουλειά όντως εμπιστέυομαι περισσότερο το strad...
Βασιζόμενος σε τι. Σε ό,τι ακούγεται στην πιάτσα που δεν είναι τεκμηριωμένο πουθενά. Γιατί κανένας δε βγήκε να παραθέσει έστω τα αποτελέσματα από τα πρότυπα παραδείγματα του ΟΑΣΠ εκτός από την LH που έχει κάποια συγκριτικά αποτελέσματα στον ιστότοπό της; Τελικά μήπως τα σοβαρά λάθη είναι ημών των χρηστών παρά του λογισμικού;
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ, που είμαι και νέα σχετικά μηχανικός, δε με ενοχλούν καθόλου τα 300 ευρώ το χρόνο από τη στιγμή που ξέρω ότι μπορώ οποιαδήποτε ώρα να τηλεφωνήσω, να ρωτήσω και να στείλω τη μελέτη μου να την τσεκάρουν. Συν το ότι ότι όσο είμαι συνδρομήτρια έχω δει αλλαγές (εκτυπώσεις, επάρκειες στοιχείων) και έχω δει να παίρνουν σοβαρά τις παρατηρήσεις μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.