Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρθρο 33 παρ.5 ν.4579/2020


Recommended Posts

"5. Εάν εμβαδόν γηπέδου που υπερέβαινε τα 4.000 τ.μ. απομειώθηκε λόγω απαλλοτρίωσης, διάνοιξης διεθνούς, εθνικής, επαρχιακής ή δημοτικής οδού ή αναδασμού, το γήπεδο θεωρείται άρτιο, εάν το εμβαδόν του υπερβαίνει τα 2.000 τ.μ. και έχει πρόσωπο σε διεθνή, εθνική, επαρχιακή ή δημοτική οδό τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) μ.."

Σε περιοχή που βρίσκεται εντός ΣΧΟΟΑΠ, το οποίο καταργεί όλες τις παρεκκλίσεις ου ΦΕΚ270Δ/1985, γήπεδο δεν καλύπτει τα 45μ. απαιτούμενο πρόσωπο καθώς έχει μόλις 34μ. και επιφάνεια 5400τ.μ.

Όταν παρουσίασα στην πολεοδομία την εν λόγω παράγραφο του ν.4579/2020 μου είπαν πως δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αν μπορεί να εφαρμοστεί στην εν λόγω περίπτωση καθώς δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη παράγραφος κατισχύει της παρ. 1β) του άρθρου 1 του ΦΕΚ270Δ/1985. 

Έχει κανένας υπόψιν μια πιθανή εξήγηση ή εγκύκλιο για την συγκεκριμένη παράγραφο; Γιατί έχει ξεπεταχτεί σαν το μανιτάρι και δεν φαίνεται να τροποποιεί κάποια άλλη διάταξη. Ή μήπως μου το παίζουν δύσκολοι στην ΥΔΟΜ; 

 

Link to comment
Share on other sites

1. Θα πρέπει να αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε απαλλοτρίωση τμήματός του.

2. Από άποψη εμβαδού ίσως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπίπτει στην παρέκκλιση λόγω απαλλοτρίωσης (<4000 μ²). Ενδεχομένως εμπίπτει στην παρέκκλιση δδ.

3. Η συγκεκριμένη παράγραφος (5) αποσαφηνίζει την παρ. 2γ του ΠΔ του 85

Αν το ΣΧΟΟΑΠ καταργεί τις παρεκκλίσεις γενικώς, το γήπεδο είναι μη άρτιο. Οι διατάξεις του ΣΧΟΟΑΠ υπερισχύουν οιασδήποτε άλλης. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.