Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόμματα και Περιβάλλον


iliekater

Recommended Posts

ημουν σιγουρος οτι ολοι θα λεγαν ναι σε ολα, και οντως περαν του ΚΚΕ που οι απαντησεις ειναι κατι μεταξυ (ή και συνηθως και τα δυο μαζι) απιστευτα αστειου και πολυ πολυ εμπεριστατωμενου, οι αλλοι λεν τα προβλεπομενα ναι σε ολα.

 

παρεπιπτοντως το ΚΚΕ λεει το φανταστικο, οτι καλη η απαγορευση της ανεξελεγκτης κοπης των δεντρων αλλα να σκεφτουμε και τις περιπτωσεις που η υλοτομια γινεται για να αποφυγουν οι ντοπιοι λαοι την λιμοκτονια.....(για τον rigid joint που ζητησε ρεζουμε)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(για τον rigid joint που ζητησε ρεζουμε)

 

με σκλαβώνεις, νταξ μην αυτοπυρποληθείς τωρα, εχουμε μπροστα μας και το καλοκαιρι............ και βλέπουμε

Link to comment
Share on other sites

Αυτά περί εξωτερικοτήτων - συγχώρεσέ με - δεν τα καταλαβαίνω...

 

Να μην ανοίξουμε θέμα περί υπαρκτού σοσιαλισμού γιατί - πίστεψέ με - είναι πολύυυυ μεγάλο και θα βαρεθούν όλοι εδώ μέσα. Άλλωστε, στο ΚΚΕ έχει πέσει πολύ σοβαρός προβληματισμός από το '90 και μετά για τις αιτίες που οδήγησαν στην πτώση, για τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά και για τα οφέλη του υπαρκτού. Αναλυτικά εδώ:

http://www.kke.gr/18o_synedrio/eishghsh_ths_ke_toy_kke_sto_18o_synedrio_ektimhseis_kai_symperasmata_apo_th_sosialistikh_oikodomhsh_ston_20o_aiona_me_epikentro_thn_essd_h_antilhpsh_toy_kke_gia_to_sosialismo?morf=0

 

Η επεξεργασία των εκτιμήσεων έχει ήδη αρχίσει από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

 

Το θέμα που άνοιξε αφορά το περιβάλλον και το ΚΚΕ είναι το μόνο που δεν βλέπει το περιβάλλον ως ένα ανεξάρτητο ζήτημα (θα φυτέψουμε δυό δεντράκια, θα γιορτάσουμε σήμερα - Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος παρεπιπτόντως και είμαστε ήσυχοι με την συνείδησή μας) αλλά συνδεδεμένο με την γενικότερη πολιτική κατάσταση.

 

Οι μεγαλοβιομήχανοι, οι τράπεζες, οι καναλάρχες κλπ έχουν ως μοναδικό το κέρδος. Αν δεν τους βάλει κάποιος χέρι (και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την πολιτεία) τότε μην περιμένουμε να "ευαισθητοποιηθούν" από μόνοι τους.

 

Λοιπόν...

1) μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι

2) μην ανατρέχετε στον υπαρκτό κάθε φορά που ακούτε την λέξη ΚΚΕ

3) κρίνετε συνολικά για το τι θα ψηφίσετε, όχι μόνο με βάση τη στάση των κομμάτων για το περιβάλλον αλλά συνολικά.

 

ΑΣΧΕΤΟ: rigid, βλέπω με ακολουθείς απειλητικά στον αριθμό δημοσιεύσεων (και είσαι μέλος μόλις 1 χρόνο)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι τίποτα δεν είναι ασύνδετο.

Με τον παγκόσμιο καπιταλισμό που βιώνουμε σήμερα η μόνη περίπτωση να σωθεί το περιβάλλον είναι να βγάλουν οι έχοντες και κατέχοντες κέρδος απ' αυτό.

Πχ αν αναγκαστούμε όλοι να αλλάξουμε αυτοκίνητα με υβριδικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πουλούν σαν τρελές. Σε 10 χρόνια θα μας πουν ότι και τα υβριδικά δεν αρκούν και ότι πρέπει να τα αλλάξουμε με αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα.

Link to comment
Share on other sites

χωρις το κυνηγι του κερδους δεν γινεται τιποτα ομως αγαπητε συναδελφε Γιαννη.

 

το δοκιμασαμε το συστημα το αλλο και ειδαμε τα αποτελεσματα.

 

τωρα για να υπαρχουν checks & balances που λενε και οι φιλοι μου οι αγγλοι, μαζι με το ΚΚΕ ειμαι κι εγω. Αλλα δυστυχως δεν το πολυακουω αυτο απο το ΚΚΕ, ακουω αλλα που δεν μου αρεσουν καθολου, οπως για το κερδος των αλλων που ειναι κατακριτεο και ειναι ολοι κλεφτες και εκμεταλλευτες αλλα εμεις πληρωνουμε βασικο στην εκδοτικη μας (οπως κανουν και τα βαμπιρ οι καπιταλιστες) και παρεπιπτοντως δεν θα επιτρεψουμε και ποτε ελεγχο απο την εφορια γιατι ζουμε στην γερμανια του 1935 και αν διαρευσει ο καταλογος των δωρητων του κομματος θα τους πανε ολους σε στρατοπεδο συγκεντρωσης.

 

αυτα λεει το ΚΚΕ μαζι με τα αλλα ωραια περι περιβαλλοντος (που ειπα κι εγω οτι δικιο εχουν στα περισσοτερα) και γιαυτο δεν παει καλα. και πιστευω οτι η παπαρηγα εχασε πολυ απο την απαντηση που εδωσε περι εφοριας (off topic).

Link to comment
Share on other sites

Τι απάντηση έδωσε;

 

Το κέρδος έχει αποδειχθεί ότι είναι ο ισχυρότερος κινητήριος μοχλός. Μόνο που χρειάζεται έλεγχο και δίκαια φορολόγηση σε ένα κράτος αξιόπιστο και αυτό το έχουν πετύχει μόνο ίσως οι σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα !

προς howard_roark: αν θέλεις τσέκαρε http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=29/5/2009&id=10986&pageNo=9&direction=-1

 

μεγάλη κουβέντα ,άλλη φορά, για να προλάβουμε να βάλουμε και καμιά γείωση έξω!;)

Link to comment
Share on other sites

το εχω διαβασει το σχετικο αρθρο και οπως και στο ντιπειτ, η Αλεκα εκανε πως δεν καταλαβε, αφου δεν μιλαει κανεις για το κομμα, αλλα για τις επιχειρησεις του κομματος.

 

και σιγουρα δεν ειναι τωρα για κουβεντα, γιατι παλευω κι εγω μια μελετη αλλα δεν βλεπω να βγαζω αδεια γιατι παει το υπογειο, παει κι ο ημιυπαιθριος, αντε να δουμε τι θα μεινει για την συμπαθη ταξη των κατασκευαστων να μας ζηταει χαχα

Link to comment
Share on other sites

και μετά από πολυετή προβληματισμό, το ΚΚΕ στο συνέδριο του επέστεψε στις αρχες του ΚΚΣΕ. ας τ'αφησουμε όμως αυτά.

 

Αυτό που θέλω να πω ειναι ότι δεν ειναι λύση να χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για μπάνιο επί μια βδομάδα

 

μαζεύοντας το στην μπανιέρα για να μειώσουμε την ένταση από την χρήση του υδροφόρου, μπορουν να αλλάξουν τα δικτυα για να μειώσουν τις απώλειες.

 

το think global, act local ειναι μεν ορθό, ειναι δε ανεφάρμοστο γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

 

οπότε να πάψουν να πετάνε το μπαλάκι μονίμως στον πολίτη, άρα στον χρήστη, άρα στον ρυπαντή

 

και η αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" να βρει εφαρμογή και όχι μεταλλασόμενη αυτή να γίνεται "ο χρήστης πληρώνει"

 

αφού κάτι πρέπει να φάμε και να πιούμε σε αυτόν τον μάταιο κόσμο για να ζήσουμε

 

προεκλογικά βέβαια όλοι λένε τις γνωστές πα@@ρες, αλλά όταν ερχεται να κάνουν πράξη κάποια από τις δράσεις που ειχαν υποσχεθει

 

σου λένε εσύ φταις γιατι ανάβεις το κλιματιστικό. σωστά, να μείνει ενέργεια για να ανάβουν μόνο αυτοί

Link to comment
Share on other sites

Η αρχή ότι "ο ρυπαίνων πληρώνει" είναι ένας μύθος που τελικά λειτουργεί υπέρ των κυβερνώντων κάθε φορά. Και θα σας πω τι εννοώ. Υπηρέτησα για ένα διάστημα σε υπηρεσία σχετική με το περιβάλλον και με ελέγχους. Αφού ξεπατώθηκα στο διάβασμα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για να μη γίνω ρόμπα στους συναδέλφους εφάρμοζα κι εγώ αυτή την αρχή βάζοντας πρόστιμα σε μεγάλες ή και μικρές επιχειρήσεις που πραγματικά έκαναν μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον (πυρηνελαιουργία που έβγαζαν κατάμαυρο καπνό από την καύση, συνεργεία αυτοκινήτων χωρίς ΜΠΕ, ποιμνιοστάσια χωρίς βόθρο, όλα στα διπλανά ποτάμια κ.α.). Οι περισσότεροι από αυτούς, όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες όχι μόνο δεν συμορφώνονταν μετά από κάθε έλεγχο αλλά έβλεπα και τα πρόστιμά τους να μειώνονται (από τον Αρμόδιο) στα...... 500 ευρώ χωρίς καμιά αιτιολογία! Την επόμενη φορά που ξαναπήγαινα με απειλούσαν κιόλας. Για άλλη μια φορά οι υψηλά ιστάμενοι έκαναν το "καθήκον τους" προς τους καλούς ψηφοφόρους τους! Τους ικανοποιούσαν όλα τα χατήρια σαν κακομαθημένα παιδιά! Απευθύνθηκα σε δυο εφημερίδες και ένα τοπικό κανάλι τα οποία με γείωσαν κανονικά χωρίς δεύτερη κουβέντα. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!! Σταματήστε τη γη να κατέβω!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.