Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακύρωση ένταξης στον 4178/2013 και παλαιότερης Οικ.Άδειας


Recommended Posts

Τα δεδομένα: Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακυρώνει ένταξη στον 4178/2013 και παλαιότερη (πέραν της 15ετίας) Οικ.Αδεια για 4 πλημμέλειες .

Α) Παράβαση του άρθρου 11 παρ.1 περ. α και δ (ν.4178/2013) για τη νοµιµοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς της συναίνεση των συνιδιοκτητών.

Β) Παράβαση του άρθρου 9 παράγραφος Δ περ. α΄ υποπερ. αα΄ (ν.4178/2013) για τη νοµιµοποίηση αυθαιρέτων, καθ’ υπέρβαση της δόµησης σε ποσοστό µεγαλύτερο του 40% και με αποτέλεσμα οι επίµαχες αυθαιρεσίες να µην υπάγονται στην κατηγορία αυθαιρέτων 4, αλλά στην κατηγορία αυθαιρέτων 5.

Γ) Λόγω ελλιπών δικαιολογητικών, κατά παραβίαση των άρθρων 11 παρ. 6 περ. α΄ και γ΄ και 10 και 18 παρ. 1, 2 και 3 του ν. 4178/2013 κατά την οποία για φάκελο οικοδοµικής άδειας που έχει βεβαιωµένα απολεσθεί πριν τις 28.07.2011, απαιτείται, επιπλέον, η υποβολή φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, που ανεγέρθηκε µε την οικοδοµική άδεια, που έχει απολεσθεί, προκειµένου να καταστεί δυνατή η διερεύνηση της νοµιµότητας του υφιστάµενου κτιρίου, που δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί διαφορετικά. Επιπλέον το ενιαίο ειδικό πρόστιµο υπολογίστηκε µε δεδοµένο ότι οι αυθαιρεσίες, που νοµιµοποιήθηκαν, ανήκουν στην κατηγορία 4 και όχι στην κατηγορία 5, ως όφειλαν.

Δ) Έκδοση της παλαιότερης (πέραν της 15ετίας) Οικ. Άδειας κατά πλάνη περί τα πράγµατα επειδή η ∆ιοίκηση
διαµόρφωσε µία πλήρως εσφαλµένη αντίληψη για την ύπαρξη των πραγµατικών προϋποθέσεων για την έκδοσή της επί τη
βάσει στοιχείων, πολλά από τα οποία απεδείχθησαν αναληθή, ανακριβή και ψευδή.

Τα ερωτήματα: 1) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον ιδιοκτήτη 2) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον Μηχανικό που προχώρησε την ένταξη στον 4178/2013 3) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον μηχανικό της παλαιότερης άδειας 4) Πως μπορεί να θεραπευθεί η κατάσταση και ποιο μπορεί να είναι το εκτιμώμενο κόστος.

 

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Ν-Λ Τεχνικός said:

...

Τα ερωτήματα: 1) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον ιδιοκτήτη 2) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον Μηχανικό που προχώρησε την ένταξη στον 4178/2013 3) Ποιες είναι οι συνέπειες για τον μηχανικό της παλαιότερης άδειας 4) Πως μπορεί να θεραπευθεί η κατάσταση και ποιο μπορεί να είναι το εκτιμώμενο κόστος.

 

η απορία αφορά εσένα δική σου υπόθεση ή γενικά?

Link to comment
Share on other sites

1.       Διότι τα δεδομένα που δίνεις δεν επαρκούν. Θα χρειαστούν μερικές δεκάδες ερωτήσεις για διευκρίνιση ειδικά σε ότι αφορά το Δ. Επικουρικά πολλές από τις απαντήσεις που θα δώσεις (αν είναι θέμα που γνωρίζεις όλα τα δεδομένα) θα προκύψουν σχεδόν σίγουρα κι άλλες διευκρινιστικές ερωτήσεις.

2.       Απαντήσεις με μαντεψίες δεν γίνεται. Οπότε αν αφορά εσένα πιθανά κάτι μπορείς να διευκρινίσεις αν αφορά γενικά και αόριστα κάπου το διάβασες … κάνεις μαντεψια τα τι και τα πως

 

Επικουρικά πέραν του ότι είμαστε και εμείς περίεργοι αλλα αν πρέπει να δικαιολογώ γιατί ρωτάμε κάτι για να έχει κάποιος έστω μια στοιχειώδη απάντηση χάνουμε τον χρόνο μας και προσωπικά δεν θα με αφορά.

 

 

Πέραν αυτών και μιας και είναι Χριστούγεννα…

1)      Θα πληρώσει πολλά. Τουλάχιστον το κόστος μιας νέας Οικοδομικής Άδειας (+ όλα τα παρελκόμενα) με όλες τις μελέτες και υπο τον όρο ότι θα έχει δυνατότητα να βγάλει άδεια στο γήπεδο ή οικόπεδο.

2)      Ανάλογα τα δεδομένα και ανάλογα αν έχουν γίνει πράξεις δικαιοπρακτικές με βάση την υπαγωγή του

3)      Άγνωστα πολλά δεδομένα αφού δεν ξέρουμε καν το έτος που βγήκε η άδεια και με τι ΓΟΚ βγήκε

4)      Μπορεί υπο όρους και προϋποθέσεις.

Κοστολόγια έργου Μηχανικού δεν είναι επιτρεπτό να δοθούν στο Δημόσιο φόρουμ. Πέραν του ότι τα δεδομένα που έχεις είναι από μηδενικά έως ελάχιστα έχε δεδομένο ότι και η προκοστολόγιση αυτού του κόστους έχει ένα κόστος.

 

 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντησή σας τόσο εσάς σαν συντονιστή όσο και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Φαντάζομαι ότι αν έπεφτα σε άλλη χρονική περίοδο, εκτός εορτών, μπορεί και να μην είχα την απάντησή σας αλλά αυτό μένει ν' αποδειχθεί. Στο θέμα μας λοιπόν.

Είμαι σε θέση να απαντήσω σε πάρα πολλές ερωτήσεις. Όμως, οι ερωτήσεις δεν μπορούν αφορούν το πως και το γιατί του σκεπτικού της απόφασης επειδή ούτε εγώ αλλά ούτε κι εσείς είμαστε εφέτες. Μου απαντάτε λοιπόν ότι:

1) "Θα πληρώσει πολλά. Τουλάχιστον....." Υπάρχουν διοικητικές επιβαρύνσεις (πρόστιμα κλπ) από την πολεοδομία και αν ναι σε συνάρτηση με τι ώστε να μπορεί να γίνει μια εκτίμηση ?

2) Οι συνέπειες για τον Μηχανικό που προχώρησε την ένταξη στον 4178/2013 δεν προκύπτουν από το γεγονός ότι ακυρώνεται η ένταξη (πέραν των άλλων αστικών) ? Αν δεν κάνω λάθος (παρακαλώ διορθώστε με) σε μια υπαγωγή στον 4178/2013 ο Μηχανικός υποβάλλει μαζί με την δήλωση ένταξης και Τεχνική έκθεση στην οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει αντιληπτές οι πλημμέλειες που αναφέρονται στην απόφαση. Το αν δεν έγιναν αντιληπτές δεν βάζει τουλάχιστον θέμα επάρκειας του πτυχίου του στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του ΤΕΕ ?

3) Από την στιγμή που ακυρώνεται η παλαιότερη άδεια "κατά πλάνη περί τα πράγματα" λόγω ψευδών στοιχείων δεν προκύπτει επίσης θέμα στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του ΤΕΕ, πέραν των αστικών ευθυνών ?

4) Μήπως μπορείτε παρακαλώ να γίνετε πιο αναλυτικός αναφέροντας αν όχι όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις τουλάχιστον κάποιους βασικούς ?

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω σαν συντονιστής που είστε ότι η απάντησή σας δεν έφθασε στο mail μου. Ευελπιστώντας για την απάντησή σας και λόγω των Χριστουγέννων σας εύχομαι ολόψυχα καλή επαγγελματική πρόοδο, οικογενειακή χαρά και κάθε καλό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.