Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογη εξοπλισμου


Recommended Posts

Συναδελφοι σας καλησπεριζω ολους..ειμαι νεος τοπογραφος και ενδιαφερομαι για αγορα καινουργιου οργανου.εχω μιλησει με 4 εταιριες τοπογραφικων οργανων και ειμαι μεταξυ της sokkia και της topcon.Για τη δευτερη ομως εχω ακουσει οτι αφενος για οργανα της σειρας 3100 υπαρχει προβλημα με αποκλισεις στις μετρησεις γωνιων και αφετερου δεν ειναι τοσο συνεργασιμοι αρχικα στην εκπαιδευση και εν συνεχεία στα service του οργανου. τεινω λοιπον στο να αγορασω γεωδατικο σταθμο της sokkia. θα ηθελα τη γνωμη σας , αν υπαρχει χρονος γι αυτο, και τι θα μου προτεινατε εσεις. σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε marits

ο κάθε ένας έχει να σου προτείνει και κατι διαφορετικό,που είναι απόλυτα ευχαριστημένος και όλα με τον εξοπλισμό και την αντιπροσωπεία είναι πολύ καλά

πληροφορίες κυκλοφορούν καλές και κακές

πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές

στο φόρουμ θα βρεις εκτενείς ΄συζητήσεις΄

ψάξε , ρώτα , δοκίμασε οχι μέσα απο το φόρουμ και απο links αλλά απο κοντά , άγγιξε τον εξοπλισμό,τρέξε το λογισμικό ,δες τις οδηγίες χρήσης κλπ

έτσι η ερώτησή σου θα γίνει πιό συγκεκριμένη

'τι γνώμη έχετε για τον Α γεωδαιτικό σταθμό΄

δημόσια διαφήμιση η δυσφήμιση γενικά και αόριστα καλό είναι να την αποφεύγουμε

τα ξαναλέμε και σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε για να συνδράμουμε

καλή αποόφαση και καλό ξεκίνημα

Link to comment
Share on other sites

marits,

επειδή η επιλογή εξοπλισμού είναι σοβαρή υπόθεση, σου προτείνω αφού αποφασίσεις το budget που θα διαθέσεις, να πας να δεις από κοντά όπως σου είπε και ο εμπειρότατος συνάδελφος Θεοχάρης, τα όργανα. Να δεις από κοντά το λογισμικό τους και τις δυνατότητές τους. Αφού σου κάνουν demo οι αντιπρόσωποι τα όργανα να ρωτήσεις για το service που διαθέτουν.

Μετά θα ρωτήσεις γνώμες από συναδέλφους. Να έχεις υπόψη σου ότι ο καθένας ευλογάει τα γένια του.

Τέλος θα κάνεις ένα συγκριτικό πίνακα και ανάλογα θα αποφασίσεις για το value for money όργανο που θα σε συνοδεύσει στα επόμενα χρόνια.

Μη τσιγγουνευτείς να δώσεις κάτι παραπάνω για όργανο το οποίο έχει δυνατότητες που σύμφωνα με τις τώρα ανάγκες σου θα θεωρήσεις ότι δεν σου χρειάζεται.

Στο φόρουμ θα βρείς τις διευθύνσεις των αντιπροσώπων και τα τηλέφωνά τους.

Χρησιμοποίησε τα.

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με κάτι απλό ή ακόμα και μεταχειρισμένο που να σου σε βγάλει τα πρώτα χρόνια.

 

Οι αντιπρόσωποι έχουν stock από παλαιότερες σειρές οργάνων που τα δίνουν σε πολύ καλές τιμές. Επίσης διαθέτουν και άριστα όργανα από ανταλλαγή.

 

Οταν θα έχεις δουλέψει κάποιο διάστημα, τότε θα διαμορφώσεις το πλήρες φάσμα των αναγκών σου και θα ψωνίσεις τελικά όργανο που να τις καλύπτει.

 

Για αρχή θα πρότεινα όργανο 7 δευτερολέπτων, με δυνατότητα μέτρησης χωρίς πρίσμα σε 100μ, διπλό αντισταθμιστήρα, κέντρωση laser, λίγα κουμπιά στο πληκτρολόγιο (αποφυγή λάθους), κοχλίες με ατέρμονη κίνηση. Απόφυγε αρχικά τα όργανα με γραφικές οθόνες, WindowsCE και άλλα παρεμφερή gadgets. Θυμίσου οτι στο πεδίο συλλέγεις πληροφορία και στο γραφείο την επεξεργάζεσαι. Αν προσπαθήσεις από τώρα να τα συνδυάσεις σε κοινή πλατφόρμα θα πελαγώσεις αφ'ενός και αφ'ετέρου δε θα βάλεις το μυαλό σου να σκέφτεται.

 

Συνήθως την πατάμε όταν νομίζουμε οτι ο εξοπλισμός σκέφτεται για λογαριασμό μας.

 

ps μην ακούς τι σου λένε μερικοί-μερικοί εδωμέσα... Είναι ΑΕΚτζήδες !!! Σου κάνουν τον καλό για να σε προσυλητίσουν !!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον agior....

 

Κι εγω οταν ηταν να αποφασισω για οργανο εβλεπα την τεχνολογια και το αν ειχε windows και αν εφτιαχνε και καφε.

Τελικα ευτυχως πηρα ενα οργανο χωρις windows και με μετρηση χωρις πρισμα μεχρι 250 μετρα και ειμαι καλυμενος οτι δουλεια και να ειχα αυτα τα 3 χρονια.

Και πιο φθηνα μου βγηκε και ξερω καλυτερα το οργανο.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε είτε ένα μεταχειρισμένο σε πρώτη φάση ή ένα κινέζικο και με τα δυο θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Εγώ έδωσα 6000 ευρώ για SOKKIA και τελικά την δουλειά μου θα μπορούσα να την κάνω και με λιγότερα χρήματα. Ένα θα σου πώ, έλεγχος ''sεrvice'' του σταθμού μου στην SOKKIA 200 και πάνω + φπα. Τα θεωρώ πολύ αξιόπιστα αλλά με ακριβά ανταλλακτικά και service, όσον αφορά την εξυπηρέτηση στο after sales έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.