Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση κάθετης σε εκτός σχεδίου


katerinaVas

Recommended Posts

Ο νομοθέτης είχε απαγορεύσει κατ’ αρχήν τη σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας σε περιοχές εκτός σχεδίου, με τη λογική ότι αυτή οδηγούσε στην κατάτμηση της γης, τη δημιουργία μικροοικοπέδων, την αυθαίρετη δόμηση και την εν συνεχεία μη δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για άνετη και δημιουργική διαβίωση των πολιτών. Αυτά μέχρι την δημοσίευση του ν.4178/2013 (άρθρο 5) με τον οποίο ορίστηκε ότι οι διατάξεις του ν.δ. 1024/1971 που αφορούν στην σύσταση των καθέτων ιδιοκτησιών εφαρμόζονται πλέον και επί γηπέδων, κειμένων εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμών, με την προϋπόθεση ότι έχουν ανεγερθεί επ’ αυτών οικοδομήματα μέχρι την 28.7.2011, η ανέγερση των οποίων αποδεικνύεται από αεροφωτογραφίες λήψεως μέχρι την ημερομηνία αυτή και παράλληλα βεβαιώνεται από μηχανικό.κριτήριο εφαρμογής των διατάξεων του ως άνω άρθρου είναι η ύπαρξη οικοδομημάτων μέχρι τις 28.7.2011 που να εξαντλούν το σύνολο των “υπό σύσταση διηρημένων ιδιοκτησιών”, δηλαδή όσες κάθετες συσταθούν τόσες θα πρέπει να είναι οι υφιστάμενες οικοδομές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χαιρετε,

Σχετικα με το θεμα κατατμησης Ο.Ι. στα εκτος σχεδιου και τον τροπο που περιεγραψε ο κ. dimitrisGM έχω την εξείς απορίες:
1. Πρεπει να γινει η συσταση Ο.Ι. με το που παιρνουμε εγκριση Σ.Α. ή με την εκδοση της οικ. αδειας?

2. Η " διανομη προ πασης ανεγερσης " σημαινει οτι πρεπει να γινουν οι συμβολαιογραφικες πραξεις πριν αρχιζουν οι οικοδομικες εργασιες?

Ευχαριστω

 

 

Edited by Christina Gal
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.