Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερική θερμομόνωση


PETRAN145

Recommended Posts

Το φαινόμενο που περιγράφεις δεν έχει καμία σχέση με το σημείο δρόσου και την υγροποίηση στις επιφάνειες των υλικών. Χοντρικά ισχύουν τα εξής: Κάθε υλικό-μα κάθε- έχει ένα σημείο δρόσου: είναι η θερμοκρασία κάτω από την οποία γίνεται κορεσμός των υδρατμών - δεν μπορεί πλέον να γίνει ελεύθερη διακίνηση των υδρατμών μέσα από τις στρώσεις του δομικού στοιχείου, κάτι που βρίσκουμε επιλύοντας έστω ένα διάγραμμα glaser- και οι κορεσμένοι υδρατμοί εναποτίθενται με την μορφή σταγόνων νερού επάνω στην επιφάνεια του στοιχείου. Η παρουσία νερού+οξυγόνου έχει σαν αποτέλεσμα την γέννηση των μυκήτων και έπειτα τις αποικίες τους και την μαυρίλα. Εάν το δομικό μας στοιχείο έχει θερμομόνωση ανεβάζουμε το σημείο δρόσου και έτσι καθίσταται ανέφικτο να γίνει η υγροποίηση καθώς δεν "πέφτει" τόσο η θερμοκρασία μέσα στις στρώσεις του δομικού στοιχείου ώστε να κορεστούν οι υδρατμοί. Προφανώς όσο σημαντικό ρόλο παίζει η θερμομόνωση άλλο τόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαπνοή όλων των υλικών που αποτελούν το δομικό στοιχείο. 

Το φαινόμενο που περιγράφεις είναι αποτέλεσμα στατικού αέρα που παραμένει πίσω από μεγάλα και βαριά έπιπλα και ευνοεί την δημιουργία μούχλας εξαιτίας αυτής της έλλειψης αερισμού. Γι'αυτό δεν κολλάμε ποτέ έπιπλα επάνω σε τοιχοποιίες. Παρατηρείται ακόμη και σε εσωτερικές τοιχοποιίες ή τοιχοποιίες σε επαφή με θερμαινόμενους χώρους...Είναι λάθος σε ένα φόρουμ μηχανικών να δίνονται συμβουλές με ματζούνια χωρίς να καταλαβαίνουμε το φαινόμενο, τα υλικά και τις τεχνικές τους. 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό το τρίπτυχο είναι κεφαλαιώδες, ένας κρίκος αν διαρραγεί πάνε όλα. Πρώτα κατανοούμε το φαινόμενο, βρίσκουμε τα κατάλληλα υλικά και μετά τα εφαρμόζουμε με την σωστή τεχνική.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@Arche σε κάποιον που το σπίτι του έχει μούχλα, του εγγυάσαι με οικονομική ρήτρα ότι με "το σπρέι" θα εξαφανίσεις την μούχλα και δεν θα ξαναεμφανιστεί το φαινόμενο?

Μ'ενα ναι ή με ένα όχι.

Link to comment
Share on other sites

ανάλογα, το πρώτο που είδα από την δεύτερη φωτογραφία αν ήταν μόνο αυτά σε δικό μου σπίτι θα το τολμούσα διότι εκεί είναι ελάχιστα.
Το δεύτερο όπως είδα στην πρώτη φωτογραφία δεν ξέρω τι να πω, με έχει προβληματίσει αυτή εκεί διότι δεν ξέρω αν το υλικό που φαίνεται εκεί είναι YTONG.

Link to comment
Share on other sites

Τί πάει να πει "σε δικό μου σπίτι"?

Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη: έρχεται κάποιος και σου λέει έχω ένα πρόβλημα που υποβαθμίζει την αξία της κατοικίας μου από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Λύσε μου το πρόβλημα και σε πληρώνω, αν όμως δεν το λύσεις το διορθώνεις με δικό σου (μηχανικέ) κόστος.

Έχεις λύση?

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απάντηση προς εμένα, είναι απάντηση προς το θέμα στο οποίο συμμετέχεις και στο οποίο πρότεινες μια λύση.

Αυτή είναι η απορία μου: είναι αυτή η λύση η ενδεδειγμένη επιστημονικά και τεχνικά με εγγύηση μη επανεμφάνισης του φαινομένου?

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου φαντάζομαι πως οχι όμως και εγώ πάντα με μια απορία μένω, τελικά το τούβλο στην πρώτη φωτογραφία είναι Ytong?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

Αρχικά δεν υπάρχει Ytong.

Καταλαβαίνω οτι χρειάζεται σοβαρή επέμβαση για να επιτευχθεί λύση, το παρήγορο είναι οτι απότι καταλαβαίνω υπάρχει λύση και είναι εφικτή.

Ευελπιστώ μελλοντικά, μιας που η επιστήμη προοδεύει, να κατασκευαστεί κάποιο υλικό σε μορφή μπογιάς το οποίο εφαρμόζοντας το σε εξωτερική τοιχοποιία θα δίνει λύσεις θερμομόνωσης για όλους εμάς που για τους Χ Ψ λόγους δεν μπορούμε να κάνουμε εξωτερική θερμομόνωση με τα κλασσικά υλικά που προϋποθέτουν κάποιο πάχος 5-10cm..

Υ.γ την λύση του σπρέι κατά της μούχλας το εφαρμόζω ανα διαστήματα, εξαφανίζεται προσωρινά η μούχλα και μετά ξανά προς την δόξα τραβά...

Αυτός ήταν ο λόγος που απευθύνθηκα εδώ σε εσάς για να δω αρχικά αν υπάρχει λύση ή θα ζω μια ζωή με αυτό το πρόβλημα.

Το σπίτι είναι ιδιόκτητο.

Στο εξοικονομώ θα μπορούσε να ενταχθεί μια τέτοια λύση όπως αυτή που πρότεινε ο pirsogiannis;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.