Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο εκτός οικισμού που αρχικά ηταν εντός


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω αναλάβει ενα οικόπεδο που άρχικά ηταν εντός οικισμού οπότε συμφωνα με τις τότε διατάξεις ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο. Στη συνέχεια άλλαξαν τα όρια του οικισμού και βγήκε εκτός και πλέον δεν είναι ούτε κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος νόμος η απόφαση που να το καλύπτει?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε απόφαση Νομάρχη για τροποποίηση ορίων οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων. Αν με τα νέα όρια το οικόπεδο βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού δεν υπάρχει ευεργετική διάταξη.  Αν τυχόν το οικόπεδο είναι 2000 τμ και άνω, προυφίσταται συμβολαιογραφικά του 1977 και βρίσκεται εντός ζώνης 500 μ από τα  όρια του προ 23 τμήματος, και στην περιοχή δεν υφίσταται κάποιο ΓΠΣ/ ΣΧΟΟΑΠ που να ορίζει ελάχιστες αρτιότητες από 4.000 τμ και άνω, μπορείς να δεις το ενδεχόμενο έκδοσης προέγκρισης Ο.Α (ως κατά παρέκκλιση άρτιο -εκτός οικισμού) σύμφωνα με το άρθρο 40 Ν. 4759/20. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις και για την ύπαρξη υπόλοιπων περιπτώσεων παρεκκλίσεων για εκτός σχεδίου γήπεδα, τα οποία είναι παρόδια και προυφίστανται των σχετικών ημεροχρονολογιών (προ 78, προ 64, προ 62) οι οποίες καθορίζουν τις παρεκκλίσεις

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα, από επαγγελματική διαστροφή, να μάθω από που, τέλος πάντων, βγαίνει το συμπέρασμα πως το γήπεδο- οικόπεδο ήταν εντός του οικισμού???

Με ποιες διατάξεις δηλαδή ήταν εντός?

Συνήθως κάθε νεότερη διάταξη είναι ευνοϊκότερη της προηγούμενης. Ίσως απλά οι ιδιοκτήτες να νόμιζαν ότι είναι εντός. 

Αυτές όλες οι οριοθετήσεις από του νομάρχες έγινα εκεί γύρο στα 1985.

Τώρα όπως έγραψε και ο Παύλος ..... ραπανάκια και κρεμμυδάκια (αρέσουν και στον Δημήτρη. Το σώσαμε και αυτό το χωράφι.)   

Link to comment
Share on other sites

Μην το λες. Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση  με της συναδέλφισσας σε δικό μου οικόπεδο όπου με την αρχική απόφαση οριοθέτησης ήταν εντός ορίων οικισμού, ενώ με μεταγενέστερη η οποία τροποποίησε τα όρια (ως προς το δυσμενέστερο) το οικόπεδο μαζί με άλλα της περιοχής βρέθηκαν εκτός οικισμού και πλέον μη άρτια και μη οικοδομήσιμα, χωρίς καμία ευεργετική διάταξη γι αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Άρα όσο μεγαλώνω .... μαθαίνω. 

Εδώ στην περιοχή μας δεν είχαμε παρόμοια περίπτωση ή τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.