Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποπεράτωση διαμερίσματος-τι άδεια απαιτείται


Recommended Posts

Πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης (έχει γίνει Κ.Χ. το 2011) με την οικοδομική άδεια του κτιρίου περί το 1990. Στην άδεια ο χώρος ήταν θέσεις παρκινγκ.

Μέχρι σήμερα ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται σαν αποθήκη και τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να το αποπερατώσει για να το έχει σαν γκαρσονιέρα.

Δεδομένου πως δεν έχει υδραυλική-αποχετευτική εγκατάσταση ούτε δικό του ρολόι (παίρνει ρεύμα από αλλού) τι άδεια απαιτείται; και τι μελέτες σε αυτήν;

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτιρίου έχουν αποπερατωθεί κατά την κατασκευή,  και τους διπλανούς παλαιούς χώρους παρκινγκ τους έχουν φτιάξει οι ιδιοκτήτες χωρίς άδειες και τραβάνε ρεύμα από άλλους.

Εάν δε βγει άδεια και κάνει τις απαιτούμενες εργασίες μπορούμε με τον 4495 να το εντάξουμε σε κάποια κατηγορία;

Εάν γίνει νομιμοποίηση με τον 4495 θα υπάρχει κάποιο θέμα με την αίτηση στη ΔΕΗ για ξεχωριστή παροχή-ρολόι;

Link to comment
Share on other sites

Εάν η αλλαγή χρήσης έχει γίνει και μπορεί να αποδειχθεί ότι συνετελέσθει προ 28/07/2011 μπορείς να το εντάξεις στις διατάξεις του 4495/2017 εάν δεν βγαίνει κατηγορία 5.

Αν όχι υποχρεωτικά πας με διατάξεις Άδεια Δόμησης για αλλαγή χρήσης και πρέπει να έχεις εκτός πολλών άλλων και υπόλοιπο συντελεστή Δόμησης.

(να υποθέσω ότι στην αδεια του 1990 που αναφέρεις "θέσεις στάθμευσης" να εννοείς στεγασμένη θέση κλπ.... )

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, είμαι νέα συνάδελφος και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα ζήτημα.

Πρόκειται για ένα γιαπί πρώτου ορόφου με άδεια 1983 (μη ηλεκτροδοτούμενο). 2ος όροφος και ισόγειο κατοικούνται κανονικά. Στον πρώτο όροφο που με ενδιαφέρει, υπάρχει ΜΟΝΟ εξωτερική τοιχοποιία η οποία θα πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί ξανά. Προκειμένου να γίνει διαμέρισμα, θα πρέπει να βγει άδεια αποπεράτωσης ή μπορεί να μας καλύπτει μια μικρής κλίμακας / ενημέρωση άδειας (δε θα αλλάξει το διάγραμμα δόμησης). Αν χρειαστεί άδεια αποπεράτωσης, με ποιον τρόπο υπολογίζονται τα φορολογικά, μιας που τα φορολογικά της άδειας (ως προς το φ.ο.) είναι οκ; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε οικοδομή με Άδεια που έχει λήξει, αλλά είναι περατωμένος ο Φ.Ο. και οι όψεις, μπορώ να κάνω αναθεώρηση για παράταση ισχύος και ολοκλήρωση εργασιών μόνο για ένα διαμέρισμα-οριζόντιο ιδιοκτησία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.