Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεπτομέρεια ανεστραμμένης δοκού


 

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει πού μπορώ να βρώ λεπτομέρεια ανεστραμμένης δοκού μιας και στον ΕΚΩΣ δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου?

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι εκ' των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από μια κανονική δοκό κατά τη γνώμη μου.

Απλά φρόντισε να σκυροδετηθεί σε μια φάση και όχι σε δύο που πιθανόν να σου προτείνει κάποιος μάστορας.

Αυτό που ξέρω για τις ανεστραμμένες δοκούς είναι πως αφενός μην θεωρήσεις ότι έχεις συνέχεια αν οι διπλανές δοκοί είναι κανονικές και αφετέρου πως θα πρέπει να έχεις επιπλέον συνδετήρες ώστε να μεταφέρουν το βάρος της πλάκας στη δοκό.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι είναι ανεστραμμένοι δοκοί, ωστόσο με ενδιαφέρει να έχω μία άποψη πάνω στον οπλισμό(μορφή των τσερκιών καθώς και της "αγκύρωσης" της πλάκας είτε είναι για παράδειγμα τετ/στη ή πρόβολος)

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λογο θα εχεις ανεστραμμενες δοκους??? Το διαμηκη οπλισμο των πλακων τον αγκυρωνεις κανονικα στη γειτονικη πλακα αν εχεις συνεχεια ή στην ανεσταμμενη δοκο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει διαφορά αλλά είναι μπελάς στο καλούπωμα και στην σκυροδέτηση που πρέπει να περιμένεις λίγο να πήξει το σκυρόδεμα της πλάκας πριν ρίξεις την δοκό.

Δες και αυτά που σου γράφει ο Charlie.

Καλύτερα το άγκιστρο των συνδετήρων να είναι στην άνω πλευρά της δοκού

Link to comment
Share on other sites

Εγω τις εχω δει να εφαρμοζονται για αρχιτεκτονικους κυριως λογους.. Αλλα οπως ειπε και ο ΑΡΗΣ ειναι λιγο μπερδεμα και στο καλουπωμα και στην σκυροδετηση...(προσοχη εδω γτ καποιοι εξυπνοι για να μην περιμενουν να στεγνωσει το σκυροδεμα της πλακας περιμενουν να "σφιξει" το σκυροδεμα μεσα στη βαρελα ή δεν βαζουν καθολου ρευστοποιητη...) Στην σκυορδετηση οπως περιεγραψε ο ΑΡΗΣ καλο θα ειναι ο δονητης θα φτανει μεχρι κατω ωστε να υπαρχει "δεσιμο" του σκυροδεματος της πλακας, που εχει ηδη σκληρηνει, με το νεο σκυροδεμα

Link to comment
Share on other sites

Εγω τις εχω δει να εφαρμοζονται για αρχιτεκτονικους κυριως λογους..

 

Όχι μόνο.

Πραγματικό παράδειγμα: Μονοκατοικία, εξάντληση του συντελεστή δόμησης στο τελευταίο επίπεδο, οπότε επιτρέπεται μόνο διαμόρφωση ενός δωματίου + μικρό wc (σαν σοφίτα, ας πούμε 20-30τ.μ. μαζί με το wc), με εσωτερική σκάλα επικοινωνίας από το προηγούμενο επίπεδο (όροφο) και κεκλιμένη πλάκα κάλυψης από σκυρόδεμα + στέγη ξύλινου σκελετού με κεραμίδια (για σωστή διαχείριση ομβρίων). Λόγω μέγιστου ύψους οικοδομής, το τελευταίο αυτό επίπεδο δεν έχει ύψος τυπικού ορόφου, αλλά λιγότερο (στο χαμηλό σημείο της κεκλιμένης πλάκας μπορεί να έχει ελεύθερο 2.00-2.20μ.). Για να μη βγει λοιπόν το πρέκι των παραθύρων στο ύψος του γονάτου σου ή και χαμηλότερα και να μη χρησιμοποιούνται οι μπαλκονόπορτες ή η πόρτα εισόδου από "νάνους" (όλα αυτά λόγω της κρέμασης των συμβατικών δοκών), εφαρμόζονται ανεστραμένες δοκοί για τη στήριξη της πλάκας κάλυψης της σοφίτας, κατά την διεύθυνση της κλισης της πλάκας και στην χαμηλή πλευρά.

 

Κατά τα άλλα, όσον αφορά την κατασκευή και το "σιδέρωμα" με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.