Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο


Kikikiki

Recommended Posts

Όποιος μπορεί σας παρακαλώ στο παρακάτω σχέδιο πως το δηλώνω ακριβώς. ?????? Δηλώνεται και η προβλεπόμενη οδός ? Δεν έγινε ποτέ ο δρόμος ούτε και έχει απαλλοτριωθεί...

 

20220411_155421599_001.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Kikikiki said:

... πως το δηλώνω ακριβώς. ?????? ..

Το δηλώνεις με βάση το Τοπογραφικό του τίτλου σου και την όποια τελική υφιστάμενη διαμορφωμένη σήμερα κατάσταση.

Ο πιο σωστός τρόπος είναι να αναθέσεις (αν δεν έχεις) να σου συντάξει ένα πρόσφατο Τοπογραφικό Διάγραμμα σε Τοπογράφο Μηχανικό με συντεταγμένες  ΕΓΣΑ και θα πάνε τα πράγματα ως πρέπει.

 

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, Didonis said:

Κατά την γνώμη σας  μπορώ να δηλώσω και τα μέτρα που έχουν παραχωρηθεί για προβλεπόμενη οδό? Εάν και εφόσον τελικά δεν έγινε παραλιακός δρόμος? Ευχαριστώ

 

 

Edited by Kikikiki
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση δεν είναι σαφής διότι δεν γνωρίζω να υπάρχει διαδικασία παραχώρησης για παραλιακή οδό όπως το περιγράφετε, εκτός αν έχει γίνει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης. Υπάρχουν όμως γραμμές αιγιαλού και παραλίας. Όποιο τμήμα του ακινήτου κείται από την γραμμή του αιγιαλού και προς την θάλασσα δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία. Η ζώνης παραλίας (ανάμεσα στις γραμμές αιγιαλού και παραλίας) μπορεί να ανήκει ακόμα στο ακίνητο μέχρι να απαλλοτριωθεί. 

Σε κάθε περίπτωση στο Κτηματολόγιο δηλώνεται η ιδιοκτησία σήμερα και όχι τι προβλέπεται να γίνει (ρυμοτομούμενα, απαλλοτριούμενα κ.λ.π.).  Πρέπει να γίνει νέο τοπογραφικό για να γίνει σωστά η δήλωση εφ' όσον είναι παραλιακό το ακίνητο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.