Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Διαφορετική διαρρύθμιση σε συνδυασμό με άλλες παραβάσεις


Recommended Posts

Ένα διαμέρισμα εκτός από αυθαιρεσίες κατηγορίας  3 και 4 έχει και διαφορετική διαρρύθμιση εσωτερικά για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής προστίμου (άρθρ. 100  παρ.14) Στο σύστημα θα ανεβάσω  κάτοψη – τομή αποτύπωσης. Θα πρέπει να γίνει ΚΑΙ ενημέρωση φακέλου κατά το άρθρ. 100 ή αυτή καλύπτεται από την ανάρτηση των σχεδίων στο σύστημα αυθαιρέτων; Μήπως  η παρ. 14 αφορά ιδιοκτησίες  όπου δεν υπάρχει άλλη παράβαση πλην της διαφορετικής διαρρύθμισης;

Link to comment
Share on other sites

Σε καλύπτει η κάτοψη της αποτύπωσης της ρύθμισης, αν έχει γίνει ρύθμιση χωρίς να ενημερωθεί η κάτοψη με την υφιστάμενη κατάσταση, τότε θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση της ο.α.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα σχετικά σχέδια (κάτοψη - τομή) θα είναι ενημερωμένα και με την διαφορετική διαρρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 4/28/2022 at 3:35 PM, akis73 said:

ε καλύπτει η κάτοψη της αποτύπωσης της ρύθμισης, αν έχει γίνει ρύθμιση χωρίς να ενημερωθεί η κάτοψη με την υφιστάμενη κατάσταση, τότε θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση της ο.α.

Σε μονοκατοικίες τι κάνουμε άραγε; (Αν κ σπάνιο να μην έχεις μια λοιπή)

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει όμως να προσθέσουν στο e-adeies μία νέα πράξη με τίτλο "ενημέρωση ο.α. λόγω ταυτότητας κτιρίου", έτσι όπως είναι η ενημέρωση σήμερα που πρέπει να ανεβάζεις και όλες τις εγκεκριμένες μελέτες της άδειας, είναι τρελό χάσιμο χρόνου. Νομίζω είχε γίνει σχετικά πρόσφτα και σχετικό ερώτημα στην Βουλή, αναφορικά με την απλοποίηση της ενημέρωσης της ο.α. μέσω του e-adeies.

Link to comment
Share on other sites

Ναι κ στην ταυτότητα επίσης, στις πράξεις.
Απλά πρόσεξα ότι το 100.14 μιλάει για οριζόντιες, σε απλές κατοικίες δλδ είναι αυθαιρεσία η διαφορετική διαρρύθμιση. Τελικά μια φρέσκια αποτύπωση είναι η καλύτερη δουλειά. Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο, ακόμα και στον 4495 να μην είχε μπει νέα κάτοψη, θα μπαίνει στην ΗΤΚ κ θα πάει το τενεκεδάκι 10-20-30 χρόνια παρακάτω. Ναι είχε γίνει ερώτηση στη βουλή, σε μια - δυο γενιές (ή εκλογές) μπορεί και να ψηφιστεί κ τπτ!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.