Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με καμινάδα barbecue


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. Μένω σε μια πολυκατοικία 4 ορόφων με τον κάθε όροφο να έχει από 4 διαμερίσματα. Μενω στον πρώτο όροφο. Ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι μου υπάρχει 3οροφη ιδιωκτητη πολυκατοικία το οποίο έχουν φτιάξει και barbecue. Το θέμα είναι ότι η καμινάδα του είναι ακριβώς στο ύψος του μπαλκονιού μου και σχεδόν κάθε μέρα ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που την χρησιμοποιούν όλη η καπνα και η τσίκνα έρχονται μέσα στο σπίτι μου. Και επειδή δεν έχουμε και κλιματιστικά δεν γίνεται να είμαι συνέχεια με κλειστές τις μπαλκονόπορτες με ένα μωρό 1 χρονών. Σκαμε οικογενειακώς. 

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε? Τι μπορεί να γίνει? Γιατί ο γείτονας δεν συγκινείται. 

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Αν η απόσταση της καμινάδας από το παράθυρο σας είναι λιγότερο από 10 μέτρα, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο τμήμα ελέγχου κατασκευών της υδομ στην οποία ανήκετε και μάλιστα με το χαρακτηρισμό ως επικίνδυνο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Αυτό δεν το ξέρω με σιγουριά. Αλλά παίζει ρόλο μόνο η απόσταση.? Το ύψος όχι.? Ορίστε και του λόγου το αληθές 

IMG_20220614_172407.jpg

 

Από το σαλόνι μου είναι αυτή η απόσταση 

1655216853443..jpg

Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, chrisgeo.biman said:

.... Αυτό δεν το ξέρω με σιγουριά. ....

πάρε μία κορδέλα και μέτρησε το.... εύκολο είναι

(συνοπτικά ή το μετράς μόνος σου ή βάζεις Μηχανικό να στο μετρήσει και πληρώνεις)

Link to comment
Share on other sites

Καλέ μου φίλε, και η καμινάδα και ολόκληρο το Bbq και το στέγαστρο και η απέναντι από αυτό κατασκευή, είναι αυθαίρετα! Αυτό σημαίνει ότι, με μια ωραιότατη καταγγελία στην πολεοδομία θα του επιβληθεί ένα ωραιότατο πρόστιμο κι επίσης ταυτοχρόνως με μια ωραιότατη αγωγή θ' αναγκαστεί να τα κατεδαφίσει! Αυτό σημαίνει ότι, ανοίγεις "πόλεμο", απαιτείται χρόνος και θα σου κοστίσει και κάποια χρήματα (σημαντικό ποσό)....

Καλό λοιπόν είναι πρώτα να προσπαθήσεις να κουβεντιάσεις μαζί του, να τον "απειλήσεις", να βρεις τη λύση σου (π.χ. να σηκώσει τουλάχιστον 4-5 μέτρα την καμινάδα και να σου ψήνει κάθε Σαββατοκύριακο 4 μπριζόλες) κι άσε τον επόμενο στη σειρά (αυτόν δηλαδή που είναι ψηλότερα από εσένα, είτε στο δικό σου κτίριο, είτε σε κάποιο όμορο) να βγάλει το "...φίδι από την τρύπα"!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.