Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχω μια περίπτωση μονοκατοικίας η οποία ανεγέρθηκε σύμφωνα με οικοδομική άδεια το 2018, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Οι εργασίες που έγιναν είναι η Ολοκλήρωση του Φ.Ο., οι τοιχοποιίες, η στέγη, η τοποθέτησης θερμομόνωσης κτλπ κτλπ. Οι εργασίες που δεν έγιναν είναι η τοποθέτηση των κουφωμάτων, των υδραυλικών εγκαταστάσεων, τα επιχρίσματα και τα δάπεδα. Τώρα ο πελάτης μου θέλει να το πουλήσει στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα το ακίνητο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Στην ΗΤΚ πως δηλώνεται; Σαν ημιτελές κτίσμα με ισόγειο όροφο;

2) Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, από τη στιγμή που έχει λήξει η οικοδομική άδεια και δεν υπάρχει αναθεώρηση, θα χρειαστεί να γίνει κάποια ενέργεια αποπεράτωσης εργασιών; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Στο πεδίο "υλοποιημένη ιδιοκτησία" επιλέγεις "ημιτελής". Στον πίνακα επιφανειών συμπληρώνεις κανονικά την επιφάνεια βάσει της Ο.Α. Στην Τ.Ε αναγράφεις/περιγράφεις την ιδιοκτησία (ημιτελής, κατασκευαστικό στάδιο κλπ). Αν και είμαστε εκτός θέματος, επιγραμματικά βλέπεις αν πριν την έκδοση ΗΤΚ υπάρχουν αυθαιρεσίες που πρέπει να ρυθμιστούν και μέσω αυτών να αιτηθείς έγκριση αποπεράτωσης. Διαφορετικά έκδοση Ο.Α αποπεράτωσης. Ψάξε όμως και το άρθρο 23 ΝΟΚ για να δεις τι αναφέρει για ημιτελή προς αποπεράτωση. (πόσταρε το ερώτημά αναλυτικά στο σωστό θέμα).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.