Μετάβαση στο περιεχόμενο

Elyros

Members
  • Περιεχόμενα

    89
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Elyros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέτεις!
  2. καλημέρα, μετά από Σ.Ο.Ι. σε αδιαίρετη ιδιοκτησία (πολυκατοικία), γίνεται τροποποίηση στο οικόπεδο, αρχειοθετείται η ενιαία ιδιοκτησία και καταχωρούνται οι Ο.Ι. Η διαδικασία αρχειοθέτησης ποια είναι;
  3. Elyros

    Νόμος 4495/2017

    Το ευχαριστώ είναι λίγο, για τόσο μεγάλη προσφορά!
  4. ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκέφτηκα να πάω έναν τοίχο μέχρι το όριο ΓΔ. Απλά θα είναι σχετικά άσχημο να στέκει μόνος του (θέλω να καλύπτει και τον όροφο, οπότε θα είναι στο ύψος του διώροφου, ύψος 6,50μ). Θα πάω με κατηγορία 3, χωρίς προέγκριση και θα ήθελα να είμαι σχετικά κατοχυρωμένος.
  5. Αν βάλω τοίχο στο αριστερό όριο, μπαίνει μέσα στο Δ του πίσω ορίου. Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Δεν με νοιάζει που μετράει στην κάλυψη, δόμηση. Φτάνει να μπορώ ιδεατά το πίσω όριο να είναι σε μία ευθεία και να μην κάνει γωνία όπως στο σχήμα που παραθέτω πιο πάνω.
  6. Τελικά συνάδελφε, το έλυσες το παραπάνω πρόβλημα; Έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Ο τοίχος του κτιρίου δημιουργεί 84ο γωνία με το όριο τοι γηπέδου. Αν εφαρμόσω την καθετότητα μου χαλάει το εσωτερικό του κτιρίου. Κάποιος καμιά ιδέα πως αντιμετωπίζεται ώστε έχω ευθεία την πρόσοψη; ΚΑΤΟΨΗ.pdf
  7. επειδή δεν έχω ξανακάνει αυτή τη διαδικασία, η σειρά είναι η παρακάτω; "κάνω εγγραφή στην Οριζ. ιδιοκτησία του ισογείου (για την οποία μου ζητάνε ΗΤΚ) και μετά πηγαίνω και διορθώνω το οικόπεδο, από Οικόπεδο χωρίς σύσταση, σε οικόπεδο με Σύσταση".
  8. καλησπέρα, τελικά @vagias πως αντιμετώπισες την παραπάνω κατάσταση; Εγώ έχω καταχωρήσει οικόπεδο ως αδόμητο στο οποίο δεν είχε εκδοθεί τότε η οικοδομική άδεια. Σήμερα έχει εκδοθεί η άδεια για 5όροφο κτίριο, κατασκευάζεται η οικοδομή, έχει πέσει και η πλάκα του α΄ ορόφου. Επίσης έχει γίνει Σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Στο σύστημα το οικόπεδο φαίνεται αδόμητο. Μου ζητάνε ΗΤΚ για τη μεταβίβαση Ο.Ι. του ισογείου. Να καταχωρήσω μόνο την Ο.Ι. του ισογείου και να τροποποιήσω έπειτα το οικόπεδο (από αδόμητο χωρίς σύσταση Ο.Ι., να το αναφέρω με σύσταση Ο.Ι.). Δηλαδή κάθε φορά που θα μου ζητάνε μεταβολή για κάθε Ο.Ι., να την καταχωρώ τότε.
  9. Ο συνάδελφος @Latg έχει δίκιο. Το 0,80μ είναι για τα εκτός σχεδίου από το διαμορφωμένο έδαφος. Επίσης ισχύει ότι δεν επιτρέπεται επίχωση άνω του 1,50μ από το φυσικό έδαφος (εκτός και αν το εγκρίνει το Σ.Α.). Θεωρώ ότι η οροφή του υπογείου μου είναι το διαμορφωμένο έδαφος (ειδικά σε σχέση με το όμορο αφού κολλάω στο όριο). Από την πλευρά της οδού, στην πρασιά μου, το διαμορφωμένο έδαφος όντως είναι στην οροφή του υπογείου. Και για τη φύτευση στη βεράντα, μάλλον δεν θα την τοποθετήσω εκεί.
  10. Είμαι οριακά στη φύτευση. Θα χρησιμοποιήσω περίπου 5τ.μ. πάνω στη βεράντα για να μου βγει. Περισσότερο με απασχολεί το ύψος του υπογείου στο όριο με τον γείτονα. Η οροφή του υπογείου είναι περίπου στο +1,50μ από το φυσικό έδαφος.
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Arche και Killertomato. Έχω καταλάβει όλο το χώρο που θα μπορούσα για υπόγειο (δεν θέλω να επεκταθώ κάτω από την πρασιά, για λόγους οικονομίας). Θα έχω ένα αυτοκίνητο για στάθμευση. οπότε για το 1. κρατάω το +1,50 από το φυσικό έδαφος την οροφή του υπογείου, ακόμα και την επέκταση εκτός κάλυψης. Για το 2., δεν θα βάλω χώμα πάνω στην πλάκα του υπογείου, θα το κρατήσω σαν βεράντα. Τι εννοείς θα μετρήσει στην πλακόστρωση;
  12. καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω ένα μεσαίο οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης (επιφάνεια 350 τ.μ.), στο κατάντι του δρόμου και κατωφερικό με κλίση περίπου 12% μέχρι το όριο του γείτονα. Σχεδιάζω υπόγειο τμήμα εκτός περιγράμματος το οποίο φτάνει μέχρι τα όρια των γειτονικών οικοπέδων. Ταυτόχρονα τμήμα αυτής της επέκτασης υπογείου, χρησιμεύει ως πέρασμα προς τη δηλωμένη συμβολαιογραφικά θέση στάθμευσης εντός του υπογείου. Από την πρόσοψη προς τον δρόμο, το υπόγειο θα είναι εντελώς μπαζωμένο. Από τους δύο γείτονες (όπως στο επισυναπτόμενο σχήμα, βόρεια και δυτικά), οι οποίοι έχουν ξεμπαζώσει εντελώς τα υπόγεια τους, το δικό μου υπόγειο θα φαίνεται σε όλο το ύψος του (πρέπει να θεμελιώσω στο όριο και πρέπει να το εδράσω σε σταθερό έδαφος). Υπολογίζω την οροφή υπογείου να είναι περίπου στο +1,50μ από το τωρινό φυσικό έδαφος (επιτρέπεται επίχωση 1,50μ σύμφωνα με το ΝΟΚ). 1. θα υπάρχει θέμα με τους γείτονες (τα οικόπεδα τους είναι χαμηλότερα από το δικό μου και με πρόσβαση από άλλη οδό), σχετικά με το ύψος του υπογείου μου; 2. επιτρέπεται το υπόγειο εκτός περιγράμματος να εξέχει θεωρητικά 1,50μ από το φυσικό έδαφος; Σε τομή κάθετα στην οδό, το διαμορφωμένο έδαφος, θα είναι στην οροφή του υπογείου. ευχαριστώ διάγραμμα_υπογείου.pdf
  13. καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους. Δίπλα σε υφιστάμενο νόμιμο βιοτεχνικό κτίριο (του 2004) επιφάνειας 900,00μ2, έκτισαν με τοιχοποιία και πλάκα σκυροδέματος, κτίσμα 27,00μ2. Η μία πλευρά είναι κοινή στα δύο κτίσματα και έχει παράθυρο προς το εσωτερικό του βιοτεχνικού κτιρίου (λειτουργεί σαν το γραφείο της επιχείρησης). Μπορώ να αποφύγω τη ΜΣΕ, με την αύξηση των κατακόρυφων φορτίων <20%;
  14. Ακριβώς, μπορούμε να κάνουμε αίτηση στο Εξοικονομώ για μεμονωμένο Διαμέρισμα χωρίς σύσταση (το δικό μου εγκρίθηκε και γι' αυτό χρειάζομαι τώρα ΗΤ, για να προχωρήσει η αίτηση). Κι εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνει ΗΤΚ για όλο το κτίριο (παρ όλη την επιθυμία μου, όπως εύστοχα επισήμανε ο @Didonis).
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο Εξοικονομώ (όπως και για να εκδώσουμε Πιστοπ. Ενεργειακής Απόδοσης για άλλο λόγο), μπορεί να μπει μεμονωμένο διαμέρισμα χωρίς Σ.Ο.Ι.. Είναι ανεξάρτητη κτιριακή μονάδα. Για την ΗΤ του διαμερίσματος, όντως πρέπει να κάνω για ολόκληρο το κτίριο (αφού δεν υπάρχει σύσταση).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.