Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γίνεται συνένωση;


Recommended Posts

Εννοούσα ότι η μεταβίβαση του τυφλού πρέπει να προηγηθεί εκείνης του άλλου. Νομίζω ότι δεν γίνεται να μεταβιβαστούν και τα δύο με το ίδιο συμβόλαιο αφού οι μεταβιβάσεις γίνονται από διαφορετικούς πωλητές.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γίνεται μεταβίβαση με 3 συμβαλλομένους στο συμβόλαιο. 2 πωλητές και 1 αγοραστή και ένα τοπογραφικό διάγραμμα που θα περιλαμβάνει και τα δύο οικόπεδα.

 

πχ " Ο πρώτος των συμβαλλομένων GRTOPO έχει στη κατοχή του το οικόπεδο Α,Β,Γ...Κ,Α εμβαδού .... άρτιο και οικοδομήσιμο και ο δεύτερος των συμβαλλομένων ΜΑΚΑΡ έχει στη κατοχή του ένα οικόπεδο Η,Θ,Ι,Κ,Λ....Χ,Η εμβαδού .... άρτιο άλλα μη οικοδομήσιμου. ....... Με το συμβόλαιο αυτό και οι δύο πρώτοι των συμβαλλομένων ΠΩΛΟΥΝ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μπλα μπλα ... στον τρίτο των συμβαλλομένων MANWLIS77 ... κλπ κλπ"

Link to comment
Share on other sites

Αυτό, ομολογώ, δεν το γνώριζα και δεν έχω διαβάσει παρόμοιο συμβόλαιο.

Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πόσο δόκιμο είναι από συμβολαιογραφικής πλευράς, αλλά κατά την ενασχόλησή μου στο "καλό" Κτηματολόγιο προ 10ετίας, κατά την ανάγνωση των τίτλων των δηλούντων της περιουσίας τους, μου είχαν πέσει ουκ ολίγα τέτοιου τύπου συμβόλαια. Αλλά ακόμα και τώρα προσφάτως έτυχε να πέσω πάνω σε ένα και μάλιστα ήταν του 2008.

 

Συνάγω, ότι η περίπτωση αυτή πολλαπλών ιδιοκτησιών με αντίστοιχους πωλητές και έναν ή περισσότερους αγοραστές σε ένα συμβόλαιο.... δεν αντίκειται νομικά πουθενά ......

Εκτός βέβαια στη τσέπη των συμβολαιογράφων.

 

Άρα δεν βλέπω το λόγο γιατί να είναι μονοσήμαντη η αντιστοιχια 1 πωλητής 1 αγοραστής σε 1 συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

διαφωνώ συνάδελφε GRTOPO

τα συμβαλόμενα μέρη είναι δύο πωλητής/πωλητές και αγοραστής /αγοραστές και η συμβολαιογραφική πράξη αναφέρεται σε ένα γεωτεμάχιο η σε περισσότερα του ίδιου/ίδιων πωλητών

πράγματι στο Εθνικό Κτηματολόγιο υπήρξαν τέτοιου είδους δηλώσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και σωστό

η συνένωση αν απαιτείται θα πρέπει να γίνεται με ξεχωριστή συμβολαιγραφική πράξη είτε μεταξύ των 2 αρχικών ιδιοκτητών είτε απο τον νέο αγοραστή

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα και από μένα συνάδελφοι.

Εχω κι εγώ ένα θέμα συνένωσης.

Είναι 3 εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Το 1ο που έχει πρόσωπο σε αγροτικο δρομο πάνω από 40 μετρα ειναι 3.5 στρεμματα και υπάρχουν και άλλα 2 τυφλά όμμορα της τάξης των 7 στρεματων και τα 2 μαζί περίπου (του ίδιου ιδιοκτήτη και τα 3). Μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης που ενδιαφέρεται να αγοράσει και τα 3 να τα συνενώσει?

Παρακαλώ όπως συμπληρώσετε την ειδικότητα στο προφίλ σας.

GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.