Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακό πιστοποιητικό σε αυτοτελές κατάστημα/κτίριο < 50 τμ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Επιθυμούμε την εκμίσθωση ισόγειου καταστήματος 48 τμ που αποτελεί και αυτοτελές κτίριο . Απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για τη μίσθωσή του ? (αλλού βρίσκω την κατηγορία του ακινήτου στις εξαιρέσεις και αλλού όχι) . Ο λόγος που δεν επιθυμούμε την έκδοση ΠΕΑ, τουλάχιστον τώρα, δεν είναι το κόστος αλλα το γεγονός ότι μετά τη μίσθωσή του, ο μισθωτής θα προχωρήσει σε ολική ανακαίνιση του χώρου οπότε θεωρούμε καλύτερο να έβγαινε (αν απαιτείται) , μετα την ανακαίνιση (απο τη σημερινή του κατάσταση θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια, σύμφωνα με τα σχέδια του μισθωτή - ένας εναίος χώρος είναι άλλωστε). Αν δεν απαιτείται ΠΕΑ, γνωρίζει κάποιος την ακριβή διάταξη (Νομος και παράγραφος) που το εξαιρεί ώστε να τη μνημονεύσω στην ηλεκτρονική δήλωση της μίσθωσης στο taxis ? (μην έρθουν μετά και μου γυρεύουν κανα πρόστιμο λόγω μη έκδοσης/αναφοράς ΠΕΑ στο μισθωτήριο ...)

Link to comment
Share on other sites

@Vasilis Petralwna

Εγκύκλιος ΥΠΕΝ υπ' Αρ. πρωτ.: ΔΕΠΕΑ/Γ/ 172335/16.2.2016
[…]
Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 12 του Ν. 4122/2013 σε συνδυασμό με την παρ. 7 του άρθρου 4 του ιδίου νόμου, οι ακόλουθες κατηγορίες κτιρίων ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την έκδοση ΠΕΑ:
[…]
ζ) μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια, ήτοι μικτή επιφάνεια δαπέδων των κλειστών στεγασμένων χώρων του κτιρίου που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κύριας χρήσης του, μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.). […]

Edited by Ιουλιανός
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Vasilis Petralwna said:

Επιθυμούμε την εκμίσθωση ισόγειου καταστήματος 48 τμ που αποτελεί και αυτοτελές κτίριο

Καλησπέρα, δες την ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/111748/705/19.11.2020

Εκεί πέρα στο άρθρο 6 αναφέρεται στην περίπτωσή σου κάνοντας αναφορά σε ποιό σημείο του Ν.4122/13 θα πρέπει να κοιτάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.