Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη αντλιοστάσιου-σύστημα κατάπτωσης νερού..


Stelios.A

Recommended Posts

Χαιρετω συνάδελφοι.

 

Μου ζητησε ενας γνωστος τα εξής:

 

Θέλει να κατασκευάσει (πηλωτικά για αρχή) ενα σύστημα κατάπτωσης νερού πανω απο ενα ταινιόδρομο (που μεταφέρει τέφρα) σε κάποια τοποθεσία σε ένα ορυχείο. Αυτό το σύστημα θα έχει σωλήνα 3 ιντσών, 20 bar πίεσης και θα περιλαμβανει 50 becks. Η διαδρομή που θα πραγματοποιείται η κατάπτωση νερού θα είναι 2 khm.

 

Μαζί με όλα αυτά πρέπει αν μελετηθεί και το αντλιοστάσιο και η δεξαμενή που θα περιέχει το νερό. Επειδη ολα αυτα φαίνονται λιγο βουνο για εμένα σαν νέος Μηχανολόγος Μηχανικός, μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια στοιχεία του πώς θα ξεκινήσω και τι πανω κάτω πρέπει να προσέξω?

 

Ευχαριστώ.

 

Υ.Σ Εκτός απο εμένα χρειάζεται στις υπογραφές και τις μελέτες και η συνδρομή και κάποιας άλλης ειδικότητας Μηχανικού?

Link to comment
Share on other sites

Ισως δεν έχει και τόση σημασία, αλλά ο όρος "κατάπτωση" είναι αδόκιμος. Ισως "καταιονισμός", "καταιονίζω", "καταιονητήρας" θα ταίριαζαν καλύτερα. Ή και απλώς καταβρέχω, καταβρεχτήρας.

 

Στην ουσία τώρα, όπως είπε και ο ariss, μπορείς να ξεκινήσεις από το πόση ποσότητα νερού θέλεις να δίνει κάθε μπεκ. Μετά βρίσκεις ποιά μπεκ καλύπτουν αυτήν την απαίτηση και σε ποιά πίεση δουλεύουν. Μετά υπολογίζεις την ροή πριν από κάθε μπεκ (ή πριν από κάθε πεντάδα ή δεκάδα μπεκ). Οσο απομακρύνεσαι από την πηγή του νερού, τόσο θα πέφτει και η πίεση. Ελεγξε εάν η υψομετρική διαφορά στον ταινιόδρομο,προκαλεί σημαντικές πτώσεις πίεσης. Στην περίπτωση αυτή δώσε τροφοδοσία από πάνω, ειδάλλως δώσε τροφοδοσία από την μέση της διαδρομής. Προνόησε για εύκολη συντήρηση, καθαρισμό και αντικατάσταση των μπεκ, ακόμη και σε ώρα λειτουργίας (ει δυνατόν).

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα παραπάνω.

 

Όσο αφορά τον κατάλληλο όρο, φαντάζομαι ότι θέλει να κάνει κάτι σαν υδρονέφωση, δηλαδή ψεκασμό πολύ μικρών σταγονιδίων, όπως κάνουν μερικές καφετέριες. Δεν το λέω αυτό για το τυπικό της υπόθεσης, αλλά γιατί αν μιλάμε όντως για υδρονέφωση, πρέπει να να προσέξεις πολύ τον άνεμο. Τα σταγονίδια είναι πολύ λεπτά και παρασύρονται όταν φυσάει, κατάσταση στην οποία ο ψεξκασμός χρειάζεται περισσότερο.

 

Να κάνω και μια πρόταση. Τι ταχύτητα έχει ο ταινιόδρομος; Μήπως είναι πιο βολικό και φτηνό να βάλει κάποια μπεκ μόνο στην αρχή του?

Link to comment
Share on other sites

Μιλτο, το σκεφτηκα και εγω , αλλα απο οτι φαινεται οσο προχωραει ο ταινιοδρομος κατω απο τον ηλιο και τη γυρω σκονη στην περιοχη εκει περα,ξαναεμφανιζεται το προβλημα.. Σημερα η αυριο το πρωι θα εχω περισσοτερα στοιχεια με ολα αυτα που ρωτατε για να δωσω περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το ολο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.