Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βελτίωση γνωσεων-δεξιοτήτων μετά το πανεπιστήμιο


Eva

Recommended Posts

Επειδη μου κανει εντύπωση το βάθος γνώσεων πολλών απο των συμ-φορουμιτων εδω στο μηχανικος θέλω να σας ζητήσω να εκτιμήσετε πόσα από αυτά που ξέρετε και αντιλαμβάνεστε είναι προιόν της πανεπιστημιακής σας πορείας ή προσωπικής δουλείας μετά.. ησασταν πολοί καλοί και μελετηροί φοιτητές ή ξεκινήσατε να διαβάζετε μετά το πτυχίο? κοινως, εχω ελπιδες?:))

Link to comment
Share on other sites

Εύστοχη ερώτηση.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν 10% σχολή και 90% εμπειρία

Μετά κατάλαβα ότι το Πολυτεχνείο μου είχε δώσει την ικανότητα να ενσωματώνω την εμπειρία σε χρήσιμο εφόδιο και θεωρούσα την αναλογία 50-50.

Αυτή τη στιγμή έχω αλλάξει πάλη γνώμη και είμαι στο 30-70.

 

Η εμπειρία είναι δύσκολος δάσκαλος. Πρώτα δίνεις εξετάσεις και μετά σου μαθαίνει το μάθημα.

Link to comment
Share on other sites

Eva αν και δεν έχω αρκετή επαγγελματική εμπειρία (4 χρόνια), θα σου πω τη γνώμη μου. Τελειώνοντας ΤΕΙ Έργων Υποδομής συνέχισα στο ΕΜΠ και παράλληλα δουλεύω. Αν και θεωρώ τον ευατό μου τυχερό όπου δούλεψα και δουλεύω, το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι κατά 80% περίπου ό,τι γνώσεις έχω τις απέκτησα κατά τη διάρκεια φοίτησής μου. Ειλικρινά ελάχιστα από όσα γνωρίζω μου φανερώθηκαν στη δουλειά. Περισσότερο στη δουλειά έμαθα να εφαρμόζω κάποια (ελάχιστα) από αυτά τα πράγματα. Θεωρώ πολύ σημαντικό τι και πως διαβάζεις στη σχολή. Μόνος σου θεωρώ είναι πιο χρονοβόρο να μάθεις αλλά μαθαίνεις. Επίσης για μένα είναι πολύ σημαντικό να ψάχνεσαι με τα προγράμματα προσπαθώντας να επαληθεύσεις ό,τι κάνεις με το χέρι. Έτσι σιγά σιγά αρχίζουν και σε προβληματίζουν διάφορα που αν τα ψάξεις αποκτάς και περισσότερες γνώσεις. Πιστεύω πως για να μάθεις μόνος σου μετά τη σχολή πρέπει να έχεις αρκετά καλές βάσεις.

 

Υπενθυμίζω πως δεν έχω την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία για να σου πω. Όταν αναφέρομαι στις γνώσεις που έχω, δεν εννοώ ότι είναι πολλές ή εξειδικευμένες.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα η σχολή σου δίνει κάποιες θεωρητικές-υπολογιστικές βάσεις για να καταλάβεις που μπλέκεις. Όλα τα άλλα τα μαθαίνεις έξω με διάβασμα και πάνω στην οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Για να είμαι εντελώς ειλικρινής για να μπορώ να ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού με τις ιδαιτερότητές του στη χώρα μας αφιερώνω τουλάχιστον 2 ώρες κατα μέσο όρο διάβασμα σε βιβλία και περιοδικά τεχνικού και νομικού ενδιαφέροντος.

Θα πλήρωνα όσο όσο να μου τα μάθει ένας καλός Δάσκαλος με Δ κεφαλαίο αλλά δε βαριέσαι έτσι κάνουμε οι περισσότεροι.

Διάβασμα και ξερό ψωμί και ακόμα δε ξέρω τίποτα...

κατα τα άλλα όπως τα λένε οι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.