Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι στο forum και γι΄αυτό προκαταβολικά ζητώ την επιείκεια σας.

Σε Σχέδιο Πόλεως προ Ν.1337/83 ο πελάτης έχει ακίνητο τετράπλευρου σχήματος το οποίο είναι γωνιακό σε δύο εγκεκριμένες οδούς και από τις άλλες πλευρές έχει δύο μη εγκεκριμένος οδούς. Το ακίνητο εμπίπτει στις απαραίτητες διατάξεις ούτος ώστε να είναι κατ΄εξαίρεση οικοδομήσιμο σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθ. 25.

Όταν κατατέθηκε φάκελος στο αρμόδιο πολεοδομικό τμήμα για βεβαίωση αρτιότητας – οικοδομησιμότητας παρουσιάστηκε πρόβλημα, στον συνάδελφο που διεκπεραίωνε το θέμα, με τις παράπλευρες οδούς.

Σε συνεννόηση (προφορική) με την Τεχνική Υπηρεσία του οικείου Ο.Τ.Α. προτάθηκε η μία από τις δύο να προσκυρωθεί στον εν λόγω ιδιοκτήτη (πάρθηκαν Υ.Δ. από όλους τους εμπλεκόμενους ομόρους ότι δεν ενδιαφέρονται και εκείνοι για προσκύρωση) και για την άλλη να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για Τροποποίηση σε Εγκεκριμένο Πεζόδρομο.

Έγινε η προσκύρωση (Συμβόλαιο με Δήμο), μεταγράφηκε στο Κτηματολόγιο, πήρε νέο ενιαίο Κ.Α.Ε.Κ, προχωρούν οι διαδικασίες τροποποίησης (πήρε βεβαίωση από το δήμο ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες)

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες έχουν διαρκέσει πάνω από 2 χρόνια και τελικά όταν επανυποβλήθηκε ο φάκελος για να παρθεί βεβαίωση του είπαν ότι δεν την παίρνει και κακώς έκανε όλες τις παραπάνω ενέργειες επειδή ήταν αρθ. 25 και για να συνεχίσει να είναι κατ΄εξαίρεση οικοδομήσιμο θα έπρεπε να κάνει πράξη αναλογισμού & τακτοποιήσεως.

Τι γίνεται στη περίπτωση αυτή? Ισχύει κάτι τέτοιο?

Υπάρχει περίπτωση να σωθεί?

Μήπως είναι υπερβολική η απάντηση αφού έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πολλές φορές οι κινήσεις γίνονταν και με εντολή τους (προφορική)?

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση έκδοσης άδειας σε οικόπεδο που περιλαμβάνεται σε ρυμοτομικό σχέδιο εγκεκριμένο με τις διατάξεις του νδ 1923 πρέπει να ερευνούμε αφενός την ύπαρξη δρόμων που περιλαμβάνονται μέσα στο συγκεκριμένο ΟΤ και δεν έχουν εγκριθεί με το ρυμοτομικό σχέδιο ως ΚΧ αφετέρου την ύπαρξη όμορων αποκλεισμένων ή τακτοποιητέων οικοπέδων. Την ίδια ευθύνη έχει και η πολεοδομία πριν εκδώσει μία άδεια.

 

Με βάση τις κείμενες διατάξεις, οι δρόμοι που περιλαμβάνονται στο ΟΤ και δεν εγκρίθηκαν από το σχέδιο πρέπει να προσκυρωθούν στα όμορα οικόπεδα. Επομένως, καλώς έγινε η προσκύρωση του ενός δρόμου στο εξεταζόμενο οικόπεδο. Επίσης καλώς, προωθήθηκε η διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου και χαρακτηρισμού του άλλου δρόμου ως πεζόδρομου (αν και θα υπάρξουν προβλήματα αν ο δρόμος είναι πολύ στενός κλπ).

 

Εκείνο που δεν αναφέρεις αν έγινε, είναι η έρευνα αν υπάρχει όμορο οικόπεδο που είναι αποκλεισμένο ή τακτοποιητέο ή εν πάση περιπτώσει αν πραγματικά απαιτείται από τη διαμορφωμένη κατάσταση του εδάφους πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης. Εσύ θα το κρίνεις αυτό, έχοντας την εικόνα του εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κ εγώ έχω μια παρόμοια περίπτωση,την οποία δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα,το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποτυπωθούν οι όμορες ιδιοκτησίες ώστε να δείς αν είναι άρτιες κ οικοδομήσιμες.Το άρθρο 25 σε αφήνει να χτίσεις μόνο αν τα όμορα είναι άρτια κ οικοδομήσιμα,αν δεν είναι γίνεται αναγκαστικά συνέννωση των μη άρτιων.Έτσι τουλάχιστον έχω καταλάβει,αν έχει κανείς εμπειρία ας πει κατι παραπάνω..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας,

Σίγουρα όλες οι όμορες ιδιοκτησίες πέραν των ιδιωτικών οδών είναι άρτιες και οικοδομήσιμες και το πλάτος της προς τροποποίηση οδού είναι κατ ελάχιστο 4.00μ.

Link to comment
Share on other sites

......,αν δεν είναι γίνεται αναγκαστικά συνέννωση των μη άρτιων.Έτσι τουλάχιστον έχω καταλάβει,αν έχει κανείς εμπειρία ας πει κατι παραπάνω..

 

Κατά περίπτωση..... μόνο αν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.