Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου με 100% κάλυψη


Recommended Posts

Πρόκειται για ένα οικόπεδο εντός πόλεος,πού είναι κατά παρρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο,40 τ.μ.Όμως είναι χτισμένο 100%.100%κάλυψη δλδ.Είναι κατάστημα,ισόγειο,με πλάκα από πάνω.Τι γράφω στη δήλωση αρτιότητας?Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή ότι είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο,λόγω του γεγονότος ότι είναι χτισμένο?Πέζει ρόλο σε αυτά,αν μπορεί να χτιστεί ένας όροφος επιπλέον?

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι αρτιο και οικοδομησιμο, αυτο θα γραψεις.

 

το αν υπαρχει υφισταμενο κτιριο πανω στο οικοπεδο ετσι κι αλλιως το δειχνεις στο σχεδιο σου.

 

δεν νομιζω οτι η δηλωση αρτιοτητας αφορα την υφισταμενη κατασταση του οικοπεδου αλλα τις ιδιοτητες του ως προς την οικοδομησιμοτητα.

 

να με διορθωσουν οι φιλοι τοπογραφοι αν λεω κατι λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με howard_roark.

Αν γράψεις ότι δεν είναι οικοδομήσιμο λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και στη συνέχεια πες ότι γίνεται κατεδάφιση των κτισμάτων, τότε κατά τη δήλωσή σου το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο, που νομίζω ότι αυτό θα είναι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

40 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο?

είσαι σίγουρος?

κοίτα αν εγγράφεται και κτίσμα ελαχίστων διαστάσεων

το αν ένα οικόπεδο έχει κτισμα μέσα δεν μας πειράζει καθόλου.

και να το δείξεις στο τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

40 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο?

είσαι σίγουρος?

 

ΠΔ/17-5-79 (ΦΕΚ-313/Δ/31-5-79)

"ΑΡΘΡΟΝ-2

Οροι δόμησης

β) Κατά παρέκκλισιν απο του προηγουμένου εδαφίου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με τας διαστάσεις και το εμβαδόν τα οποία έχουν, βάσει νομίμων τίτλων μέχρι την ημέραν δημοσιεύσεως του παρόντος διατάγματος, ή ως απομένουν μετά την ρυμοτόμησίν των. Ειδικώτερον δι' οικόπεδα τα οποία συμφώνως προς τα ως άνω εχουν εμβαδόν μικρότερον των 40 μ2 ή η μία διάστασις είναι μικροτέρα των 4 μέτρων θεωρούνται μεν άρτια πλήν όμως η Επιτροπή Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου δύναται να απαγορεύη την δόμησιν των ως άνω κατά παρέκκλισιν αρτίων οικοπέδων οσάκις ητιολογημένως κρίνει τα οικόπεδα ταύτα λόγω σχήματος ή εμβαδού και διαστάσεων δεν προσφέρονται δι' ανάπτυξιν οικοδομής ανταποκρινομένης προς το περιβάλλον. Εν τοιαύτη περιπτώσει η αρμοδία δια την χορήγησιν της αδείας αρχή προβαίνει κατά τας κειμένας διατάξεις πρωτίστως είτε εις τακτοποίησιν,είτε εις συνένωσιν, είτε εις προσκύρωσιν.

 

@deep blue:

H δήλωση σου περί οικοδομησιμότητας δεν αφορά το αν έχει ή όχι κτίσμα το οικόπεδο που αποτυπώνεις αλλά με το αν με την κείμενη νομοθεσία δύναται να έχει.

Link to comment
Share on other sites

ααα πρόκειται για τοπικο διάταγμα στη θεσσαλονίκη.

δεν είχα ξανασυναντήσει τόσο μικρή αρτιότητα.

αφού όμως περιμένεις και την γνωμη της ΕΠΑΕ αλήθεια τι γράφεις στη δήλωση 651/77?

Link to comment
Share on other sites

αν είσαι πάνω από 40τ.μ. και οι πλευρές σου είναι όλες>4μ τότε είσαι καλυμένος/η. αν όχι καταθέτεις τοπογραφικό στην ΕΠΑΕ..και ο θεός βοηθός (λέμε τώρα..)

 

σε ότι αφορά την περίπτωση του deep blue θεωρώ ότι πρέπει να είναι σίγουρος ότι η παρέκκλισή του δεν περιλαμβάνει κάτι αντίστοιχο. άλλωστε η οικοδομησιμότητα επί του γηπέδου δηλώνεται υπευθύνως!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια.Το οικόπεδο έχει 39τ.μ. εμβαδό και πρόσωπο 6.90μ.Στην συγκεκριμένη περιοχή,κέντρο πόλεως,για προυφιστάμενα του 1959,υπάρχει η παρέκλιση 30τ.μ. εμβαδό και 4μ. πρόσωπο.Για αυτό έγραψα ότι είναι κατά παρρέκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο.Πέζει δηλαδή να είναι άρτιο κατά περέκλιση και όχι οικοδομήσιμο λόγω μικρού εμβαδού?Τι σημαίνει αυτό "κοίτα αν εγγράφεται και κτίσμα ελαχίστων διαστάσεων"?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τί Σ.Δ. έχει? άν είναι >1 τότε γιατί νά μήν χτίζεις καί στόν όροφο?

Σέ κάθε περίπτωση άλλο η οικοδομησιμότητα καί άλλο η εξάντληση τού Σ.Δ.

Διότι πολύ απλά η υφιστάμενη οικοδομή μπορεί να κατεδαφιστεί .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.