Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα σε πλωτό ημιμασίφ πάτωμα


GeorgePT

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας... Πριν από ένα μήνα τοποθετήσαμε στο σπίτι 60 τμ ημιμασίφ δρυ πλωτό πάτωμα, και έχει ήδη φουσκώσει σε πάρα πολλά σημεία. Διαρροή αποκλείεται να υπάρχει (δεν υπάρχουν σωλήνες), αλλά το σπίτι είναι ημιυπόγειο και παλιό (οικοδομή του 65) οπότε σίγουρα έχει υγρασία. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει;

Link to comment
Share on other sites

Έμεινε η ξυλεία, πριν την τοποθέτηση, για κάποια 24ωρα στο χώρο, για να εγκλιματιστεί???

Αφέθηκε αρμός διαστολής περιμετρικά από τους τοίχους???

Αφυγραντή χρησιμοποιείτε ?

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Ναι, η ξυλεία έμεινε σχεδόν ένα μήνα μέσα στο σπίτι πριν την τοποθέτηση.

Αφέθηκε αρμός διαστολής.

Αφυγραντήρα έχουμε, αλλά δεν τον χρησιμοποιούμε πάρα πολύ λόγω προσπάθειας οικονομίας στο ρεύμα...

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα έχετε δίκιο. Ωστόσο είχαμε βάλει προ δεκαετίας στο υπόλοιπο σπίτι και είναι μια χαρά μέχρι σήμερα, για αυτό πήραμε το θάρρος και την απόφαση να το φτιάξουμε όλο. 

Ίσως φταίει το είδος του ξύλου;

Το θέμα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εκ των υστέρων να σώσουμε τα χρήματα και τον κόπο μας..

Link to comment
Share on other sites

ναι ναι σε όροφο και ισόγειο ακόμα πιο καλά αν είναι και λίγο υπερυψωμένο όταν τα βλέπει ο ήλιος κιόλας και αερίζονται, συντηρούνται δεν συνηθίζεται να μαζεύεται υγρασία, τώρα στο υπόγειο που υπάρχει ο χώρος δεν ξέρω αν με πάτημα συμπίεση πάνω σε αφρώδες υλικό με μεγαλύτερους αρμούς διαστολής και αφυγραντήρα συνέχεια!!! Διορθώνεται το πρόβλημα, εγώ καθώς μου έχει ξανατύχει ημιμασίφ δάπεδα και laminate δεν θέλω να βάζω στα υπόγεια και στους πελάτες μου συνιστώ να μην θέλουν να βάλουνε. Τώρα εσείς που το βάλατε, θα πρέπει να προσθέσετε αρχικά έναν καλό αφυγραντήρα μήπως μπορέσει να διορθωθεί το πρόβλημα. Και η άλλη ιδέα είναι αφαιρέστε το και βάλετε πλακάκι ή και τσιμεντοκονία, η οποία είναι και πιο οικονομική και με την κατάλληλη τεχνική και χρώμα μπορείτε να δώσετε όμορφα αποτελέσματα να ταιριάζουν με τον χώρο και το γούστο σας.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη βοήθειά σας. 

Διευκρινίζω, είμαστε σε ημιυπόγειο με μεγάλα παράθυρα μπροστά και μεγάλη τζαμαρία αντί για τοίχο πίσω, το βλέπει αρκετά ο ήλιος. Βέβαια υπάρχουν και κήποι μπρος πίσω που μάλλον χειροτερεύουν το θέμα με την υγρασία...

Την τσιμεντοκονία τη σκεφτόμαστε επίσης, αλλά φανταστείτε πόσο λυπόμαστε όλα αυτά τα λεφτά που δε μας περίσσευαν κιόλας, και είμαστε πολύ κουρασμένοι, το βάλαμε δύο άνθρωποι μόνοι μας το πάτωμα μόλις πριν ένα μήνα.

Θα εξαντλήσουμε ό,τι προσπάθεια διόρθωσης υπάρχει πριν κάνουμε τόσο μεγάλο εγχείρημα ξανά..

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως τα χρήματα δεν σας περισεύουν, βάλατε όμως ξύλινο πάτωμα, και τώρα που έχετε βάλει αυτό το πάτωμα, τώρα τι σκέφτεστε να κάνετε??

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς, για αυτό καταφεύγουμε εδώ. Υποθέτω ότι χρειάζονται μεγαλύτεροι αρμοί διαστολής, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση αρχικά κι αν δε λυθεί το πρόβλημα θα προχωρήσουμε στην πιο δραστική λύση της τσιμεντοκονίας.

Link to comment
Share on other sites

σε σωστό δρόμο πάντως δεν είσε, πάρε τον τεχνικό που στο έβαλε. Εμείς τι να πούμε όταν διαβάζουμε 5 κουβεντες στον υπολογιστή. Πάρε τον τεχνικό και ρώτησε τον, δεν ήξερε αυτός ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα να σε συμβουλέψει?
Και τώρα που παρουσιάστηκε, φτιάχνεται? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.