Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΣΕ ΠΥΛΩΤΗ ΓΙΑ ΓΚΑΡΑΖ


Recommended Posts

2 ώρες πριν, Arche said:

...
Ποια παράνομη κατασκευή έχει?
.....
Η παρανομία ποιά είναι????

Μιας και ρωτάς να σε ρωτήσω κι εγώ.

Εσύ αν σου ζητήσουν για την συγκεκριμένη διηρημένη ιδιοκτησία (είπε ότι έχει δικά της χιλιοστά) βεβαίωση του Ν.4495/2017 περί μη αυθαιρεσίας (Δηλαδή υπέρβαση Δόμησης, Κάλυψης, Όγκου, αλλαγή χρήσης) θα την έδινες ώς ήταν??

Παρότι η άδεια δείχνει στεγασμένη θέση στάθμευσης αντί της ανοικτής αδιαμόρφωτης που υπάρχει τώρα?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Arche πάντοτε γίνεται η αντιπαραβολή των σχεδίων της άδειας με την υφιστάμενη κατάσταση. Ότι δε συμφωνεί, είναι αυθαίρετη κατασκευή. Αρα 4495/17 τμημα Δ, κεφ.3 (>28/7/11) και κεφ.4&5 (<28/7/11).

Το ότι δεν κατασκευάστηκε κάτι δεν το απαλλάσσει από την έννοια της αυθαιρεσίας.

Παράδειγμα: Πρόσφατα στο γραφείο, έβλεπα μια μελέτη μας με έρκερ τα οποία υπολογίστηκαν στο 20% της όψης. Για να ικανοποιεί όμως το 20% αποφάσισε η συνεργάτιδα να κλείσει τμήματα πιλοτής τα οποία βέβαια κανείς δεν τα 'θελε.  Η λογική ήταν ακριβώς αυτή: να μην κατασκευαστούν και θα έχουμε και το 20%. Ας μην πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες.

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Arche said:

jbosdas
Ξέχασε λίγο τις μπάρες!!!
Ποια παράνομη κατασκευή έχει?
Εχει μια άδεια παλιά, η οποία εκδόθηκε περίπου το 2000. Και δείχνει έναν κλειστό χώρο στάθμευσης στην pilotis, ο οποίος δεν χτίστηκε.
Η παρανομία ποιά είναι????

Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει παρανομία.

 

11 ώρες πριν, Didonis said:

Μιας και ρωτάς να σε ρωτήσω κι εγώ.

Εσύ αν σου ζητήσουν για την συγκεκριμένη διηρημένη ιδιοκτησία (είπε ότι έχει δικά της χιλιοστά) βεβαίωση του Ν.4495/2017 περί μη αυθαιρεσίας (Δηλαδή υπέρβαση Δόμησης, Κάλυψης, Όγκου, αλλαγή χρήσης) θα την έδινες ώς ήταν??

Παρότι η άδεια δείχνει στεγασμένη θέση στάθμευσης αντί της ανοικτής αδιαμόρφωτης που υπάρχει τώρα?

 

Στεγασμένη είναι η θέση, απλά δεν είναι κλειστη, έχει ποσοστό στο οικόπεδο 1%. Ειναι λίγο περίπλοκο αλλά σίγουρα θα υπάρχει λύση

 

20 ώρες πριν, jbosdas said:

Όχι, δεν μπορείτε να βγάλετε μικρής κλίμακας. Οι άδειες βγαίνουν σε νομίμως υφιστάμενα. Μόνον. Εσείς έχετε ήδη μια αυθαίρετη κατασκευή. Άρα, το νομιμοποιείτε με συγκεκριμένη διαδικασία. Το έχουμε πει παραπάνω.  Αν είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος θα ελεγχθεί και αυτό. Μετά ηλεκτρονική ταυτότητα. 

Λαμαρίνες σιδεριές κλπ μην τα σκέφτεστε, αλλάζει η όψη του κτιρίου και χρειάζεστε συναίνεση συνιδιοκτησίας. Ο τοίχος μπορεί να χτιστεί ως επαναφορά στην αρχική κατάσταση (νομιμοποίηση). 

Ή νομιμοποίηση, 

ή τις μπάρες.

 

PA161133.JPG

 

1 ώρα πριν, ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Σ said:

 

PA161133.JPG

Το ξεκίνησα αλλά το ξαναγκρέμισα λόγο καταγγελίας

 

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κάνετε λάθος και εκτός αυτού επιμένετε. Το πρόστιμο θα είναι μεγάλο. 

Καλή τύχη. 

Υγ αυτό είναι το "περβάζι 30εκ" ? !!! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

56 λεπτά πριν, jbosdas said:

Κάνετε λάθος και εκτός αυτού επιμένετε. Το πρόστιμο θα είναι μεγάλο. 

Καλή τύχη. 

Υγ αυτό είναι το "περβάζι 30εκ" ? !!! 

Οχι, ετσι ξεκινησε και μετα ειπαμε να το κανουμε πρεβαζι και να βαλουμε καγκελα να το κλεισουμε

 

On 2/3/2023 at 8:58 ΠΜ, jbosdas said:

Λόγω του ότι δεν έχουν υλοποιηθεί τα σχέδια της άδειας, υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή. Άρα μπορείτε να νομιμοποιήσετε και να επαναφέρετε την αρχική κατάσταση. Θα χρειαστεί όμως μία άδεια / έγκριση...

Συμβουλευτικά όμως, μην το κλείσετε, θα δημιουργήσετε πρόβλημα στον εαυτό σας. Δεν μπορεί να στρίψει αυτοκίνητο εκεί...

Οταν λέτε άδεια ΕΓΚΡΙΣΗ τι ακριβώς εννοείτε; Γιατι εάν μπω στην διαδικασία να πληρώσω 2.000ευρω για άδεια ενός ακινητου αξίας 8.000-10.000ευρω νομίζω είναι ασύμφορο...

Link to comment
Share on other sites

Σας έχω απαντήσει επανειλημμένως. Διαβάστε τα ξανά από την αρχή, και επισκεφτείτε μηχανικό. Μετά ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του χωρίς αυτοσχεδιασμούς. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Didoni. Θα σου απαντήσω..Μόλις συνενοηθώ λίγο με τον JBosdas τώρα που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Ναι με αυτό το σκεπτικό αυθαίρετο είναι, βέβαια μην ξεχνάμε ότι εδώ δεν έχουμε υπέρβαση δόμησης, ούτε υπέρβαση κάλυψης. Ούτε υπέρβαση ύψους υποθέτω και λέω έστω ότι δεν έχουμε, για την βοήθεια του διαλόγου, ας πάρουμε την περίπτωση που δεν έχουμε και ας θεωρήσουμε θεωρητικά τώρα εδώ μεταξύ μας, ότι συζητάμε την περίπτωση που όντως μέτρηση μας στην κατασκευή, θα δείξει ότι δεν υπάρχει.
Εγώ JBosdas και βλέποντας ότι είσαι καλά ενημερωμένος δεν αντιλέγω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε ένα αυθαίρετο, αφού δεν χτίστηκε ότι βλέπουμε στα σχέδια της άδειας, αλλά ουσιαστικά να πω επιτρέψτε μου κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν έχουμε αυθαίρετο, αυθαίρετο εγώ θεωρώ την προσθήκη δωματίων στο δώμα, τα κλεισίματα ημιυπαιθρίων, τα κλεισίματα μπαλκονιών και πολλά ακόμα, τα ξέρετε. Λέω Didonis, ότι δεν τίθεται θέμα να δώσω βεβαίωση, δεν μεταβιβάζεται το ακίνητο, και Διδώνη θα διάβαζα και θα έβλεπα αν επιτρέπεται να δώσω, αν επιτρέπεται να δώσω βεβαίωση ΑΝ, ΑΝ, μεταβιβαζόταν και ερχόταν ο φάκελος στα χέρια μου.
Εγω βλέπω ότι έχουμε την μη κατασκευή ενός κλειστού χώρου στάθμευσης στην pilotis, ο οποίος με τον ΓΟΚ δεν μετράει στην δόμηση, η άδεια είναι του 2000 νομίζω ότι το θυμάμαι καλά, τώρα Jbosdas, θα το κοιτούσα άλλη μια, μια που το λες. Δεν ξέρω 100% σίγουρα ότι αν δεν έχει υλοποιηθεί ένας κλειστός χώρος στάθμευσης, σε pilotis, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ...Τα κεφαλαία για να δώσω έμφαση στο σκεπτικό σου Jbosdas, το οποίο πιστεύω δεν είναι το μόνο. Δεν τό ξέρω. Δείξε μου τον Νόμο, που λέει αν για οικονομία κατασκευής ο κατασκευαστής, δεν έχτισε ένα parking- χώρος να σου υπενθυμίσω, η επιφάνεια του οποίου δεν προσμετράται στην δόμηση που υλοποιείται στο ακίνητο!!! Δείξε μου σε παρακαλώ τον νόμο αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, δείξε μου τον νόμο που λέει ότι η μη κατασκευή διαχωριστικού τοίχου ανάμεσα σε 2 υπνοδωμάτια, αν θες να σου πω και ένα διαφορετικό παράδειγμα, δείξε μου τον νόμο που λέει ότι τα 2 αυτά είναι αυθαίρετες κατασκευές. 

Link to comment
Share on other sites

@Arche Γενικός κανόνας: οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ άδειας και πραγματικότητας υπάγεται ως αυθαίρετη κατασκευή. Σύνηθες παράδειγμα είναι η μη κατασκευή στέγης και γενικότερα κατασκευές που δεν υλοποιήθηκαν λόγω κόστους. Αυτές τις περιπτώσεις, τις προσεγγίζουμε αντίστροφα: για να την κατασκευάσεις, τι είδους άδεια θα έβγαζες; Στην περίπτωση μας, θα την έβγαζα ως ΕΕΔΜΚ (για να μην πω κανονική άδεια αφού δεν προβλέπονται τέτοιες κατασκευές σε κάποια παράγραφο του 29 δεν πρόκειται περί της ιζ...) και θα 'κανα παράπλευρα έναν έλεγχο όγκου με συναίνεσης λόγω τροποποίησης όψεων και έλεγχο κατακόρυφων.

Τις υπερβάσεις Κ, Δ και Η τις ελέγχουμε σε περίπτωση έκδοσης βεβαίωσης του αρθ83 και φυσικά μπορεί να εκδοθεί με εξαιρέσεις της παρ2θ/82 (ΠΠ) οι οποίες όμως πολεοδομικά παραμένουν αυθαίρετες μέχρι την υπαγωγή τους όπως άλλωστε όλες οι περιπτώσεις της 96γ. Για να βγει όμως ΕΕΔΜΚ για οτιδήποτε, θα πρέπει να ικανοποιούνται οι διατάξεις της παρ2/41/4495 (νομίμως υφιστάμενα) που παραπέμπει στο 23ΝΟΚ.

Από: παρ.1γ/81/4495- Στην έννοια της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης περιλαμβάνονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3.
παρ.3ε/81/4495- πολεοδομικές παραβάσεις (ΠΠ) - η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας της παραγράφου 2 του άρθρου 29, που διενεργούνται χωρίς την προηγούμενη έκδοση της εν λόγω έγκρισης...

και από:  παρ.1γ/81- Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο :

  • α. αποκλίσεις των διαστάσεων...,
  • β. αποκλίσεις θέσης ...,
  • γ. σφάλμα στην επιλογή κατηγορίας οικοδομικής άδειας...

...προκύπτει αυθαίρετη κατασκευή.

Άρα πάει χαλαρά για υπαγωγή με νομιμοποίηση του 106 (επαναφορά δηλ) χωρίς συναίνεση, χωρίς έλεγχο κατακόρυφων αφού είχαν υπολογιστεί κατά την έκδοση και χωρίς έλεγχο όγκου.

(εντωμεταξύ αν προσέξεις την εγκάρσια τοιχοποιία, διαφέρει από τα σχέδια αδείας και επεκτείνεται σε κοινόχρηστο... Πάμε και όπου βγει :( )

 

Όσο για το δεύτερο παράδειγμα σου μιλάμε για διαφορετική διαρρύθμιση της παρ14/100 θεωρείται αυθαίρετη κατασκευή*, απαλλάσσεται από παράβολο και έχει υποχρέωση ενημέρωσης του φακέλου της άδειας. Η ενημέρωση φυσικά είναι ογκωδέστερη διαδικασία αφού μέχρι και τα τεύχη ζητάνε μερικές πολεοδομίες!!!

*εδώ διαφωνώ με την εγκ2/19 που το εξαιρεί απο την έννοια της αυθαιρεσίας - αλλά οκ, δεν ασχολούμαστε αφού ως αποτέλεσμα ίδιο είναι.

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

να πω πως ΕΙΝΑΙ γελιοι.- Καλα σκέφτηκαν πως αν δεν χτιστει ενας εσωτερικος τοιχος αναμεσα σε 2 υπνοδωματια, να κανουμε ενημερωση φακελου????? Και επισης και η ΥΔΟΜ ,καλα που φτιαχνεται μια ανα Δημο! Και δεν πεφτουμε πολλοι μηχανικοι σε μια, γιατι ποιος ξερει ποτε θα τελειωναμε???
Και ζητάει και τα τεύχη η ΥΔΟΜ??? Ναι, το ξέρω. Γιατί πάλι πρόσφατα μου ζήταγε μια χαρτιά χαρτιά σχέδια και σχέδια ξανά τα ίδια. Ποιος ΦΩΣΤΗΡΑΑΣ το σκέφτηκε αυτό με το αν δεν έχει φτιαχτεί μια τοιχοποιία ανάμεσα σε δύο υπνοδωμάτια να κάνουμε ενημέρωση φακέλου οικοδομικής άδειας?

Edited by Arche
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η γελοιότητα αυτή ξεκινάει από το ΤΕΕ που σε μία αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο το οποίο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πολεοδομιών ξεφτιλίζοντας την έννοια της και προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση τους, αποδέχεται την υποβάθμιση του ρόλου των μηχανικών-μελών του σε ελεγκτές αυθαιρέτων κατασκευών, αντί να βρίσκει τρόπους επαγγελματικής και επιστημονικής ανάτασης. Αλλά είμαστε και πολλοί... κάπως πρέπει να μας απασχολήσουν... 🙁

Η ενημέρωση είναι πολύ μεγάλη παγίδα και έχει μεταβιβάσει στον ιδιώτη την υποχρέωση ψηφιοποίησης των φακέλων άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.