Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Μιλάμε για διαμέρισμα 100τμ, 4ου και τελευταίου ορόφου στην περιοχή του Χαλανδρίου, βορινού προσανατολισμού.

Ο λόγος που θέλω να κάνω την μόνωση είναι ότι έχω έντονες μυκητιάσεις στους τοίχους εσωτερικά λόγω διαφοράς θεμροκρασίας - μου είπαν ότι είναι η μοναδική λύση, είναι όντως αλήθεια αυτό;

Το διαμέρισμα έχει μπαλκόνι περιμετρικά, συνεπώς από πλευράς υλοποίησης, η θερμομόνωση στους τοίχους (περί τα 18τμ συνολικά) ως εργασία είναι απλή.

Δύο ερωτήματα:

1. Είναι πράγματι μοναδική λύση η θερμομόνωση - μου κάνει εντύπωση υπό την έννοια του πως έλυναν το θέμα την δεκαετία του '90.

2. Δεδομένου ότι είμαι τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει θερμομόνωση, θα έχω πραγματικό όφελος από την θερμομόνωση των τοίχων ή θα εμφανίζονται οι μαυρίλες στο ταβάνι;

Εννοέιται πως έχω ρωτήσει τους μονωσάδες που μου έδωσαν προσφορά κι έναν μηχανικό, αλλά οι απαντήσεις τους δεν είναι και πολύ πειστικές.

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε
16 ώρες πριν, Alexios Ioannidis said:

Καλησπέρα σε όλους!

1. Η εφαρμογή θερμομόνωσης είναι υποχρεωτική από το 1979 (Κανονισμός Θερμομόνωσης Κτιρίων). Για το ότι δεν εφαρμοζόταν, ή εφαρμοζόταν πλημμελώς, η ευθύνη ανήκει σε εμάς τους μηχανικούς

2. Η οροφή πρέπει να θεμομονωθεί υποχρεωτικά, διότι από εκεί έχεις τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέρμανση. Αν δεν μπορείς να την κάνεις εξωτερικά, κάνε την κάτω από την οροφή (εσωτερικά)

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 2/4/2023 at 7:09 ΜΜ, Alexios Ioannidis said:

Δύο ερωτήματα

Το πρώτο απαντήθηκε. Το δεύτερο εν μέρει γιατί αν αρχίσεις με τη μούχλα δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Πρέπει ξυστεί καλά ο τοίχος να κανασπατουλαριστεί και να βάλεις ειδικό χρώμα που μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.