Alexios Ioannidis Δημοσιεύτηκε April 2, 2023 at 04:09 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2023 at 04:09 μμ Καλησπέρα σε όλους! Μιλάμε για διαμέρισμα 100τμ, 4ου και τελευταίου ορόφου στην περιοχή του Χαλανδρίου, βορινού προσανατολισμού. Ο λόγος που θέλω να κάνω την μόνωση είναι ότι έχω έντονες μυκητιάσεις στους τοίχους εσωτερικά λόγω διαφοράς θεμροκρασίας - μου είπαν ότι είναι η μοναδική λύση, είναι όντως αλήθεια αυτό; Το διαμέρισμα έχει μπαλκόνι περιμετρικά, συνεπώς από πλευράς υλοποίησης, η θερμομόνωση στους τοίχους (περί τα 18τμ συνολικά) ως εργασία είναι απλή. Δύο ερωτήματα: 1. Είναι πράγματι μοναδική λύση η θερμομόνωση - μου κάνει εντύπωση υπό την έννοια του πως έλυναν το θέμα την δεκαετία του '90. 2. Δεδομένου ότι είμαι τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει θερμομόνωση, θα έχω πραγματικό όφελος από την θερμομόνωση των τοίχων ή θα εμφανίζονται οι μαυρίλες στο ταβάνι; Εννοέιται πως έχω ρωτήσει τους μονωσάδες που μου έδωσαν προσφορά κι έναν μηχανικό, αλλά οι απαντήσεις τους δεν είναι και πολύ πειστικές. Ευχαριστώ!
georges81 Δημοσιεύτηκε April 3, 2023 at 06:45 πμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2023 at 06:45 πμ κ μονο η διαφορα στα εξοδα θερμανσης-ψυξης αξιζει.
tetris Δημοσιεύτηκε April 3, 2023 at 09:00 πμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2023 at 09:00 πμ 16 ώρες πριν, Alexios Ioannidis said: Καλησπέρα σε όλους! 1. Η εφαρμογή θερμομόνωσης είναι υποχρεωτική από το 1979 (Κανονισμός Θερμομόνωσης Κτιρίων). Για το ότι δεν εφαρμοζόταν, ή εφαρμοζόταν πλημμελώς, η ευθύνη ανήκει σε εμάς τους μηχανικούς 2. Η οροφή πρέπει να θεμομονωθεί υποχρεωτικά, διότι από εκεί έχεις τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέρμανση. Αν δεν μπορείς να την κάνεις εξωτερικά, κάνε την κάτω από την οροφή (εσωτερικά) 1
vas_georg Δημοσιεύτηκε April 6, 2023 at 11:34 πμ Δημοσιεύτηκε April 6, 2023 at 11:34 πμ On 2/4/2023 at 7:09 ΜΜ, Alexios Ioannidis said: Δύο ερωτήματα Το πρώτο απαντήθηκε. Το δεύτερο εν μέρει γιατί αν αρχίσεις με τη μούχλα δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Πρέπει ξυστεί καλά ο τοίχος να κανασπατουλαριστεί και να βάλεις ειδικό χρώμα που μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης. 1
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα