Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση διαμερίσματος πολυκατοικίας του '80 - Η ταράτσα δεν έχει θεμρομόνωση | Αξίζει ή Όχι;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Μιλάμε για διαμέρισμα 100τμ, 4ου και τελευταίου ορόφου στην περιοχή του Χαλανδρίου, βορινού προσανατολισμού.

Ο λόγος που θέλω να κάνω την μόνωση είναι ότι έχω έντονες μυκητιάσεις στους τοίχους εσωτερικά λόγω διαφοράς θεμροκρασίας - μου είπαν ότι είναι η μοναδική λύση, είναι όντως αλήθεια αυτό;

Το διαμέρισμα έχει μπαλκόνι περιμετρικά, συνεπώς από πλευράς υλοποίησης, η θερμομόνωση στους τοίχους (περί τα 18τμ συνολικά) ως εργασία είναι απλή.

Δύο ερωτήματα:
 

1. Είναι πράγματι μοναδική λύση η θερμομόνωση - μου κάνει εντύπωση υπό την έννοια του πως έλυναν το θέμα την δεκαετία του '90.

2. Δεδομένου ότι είμαι τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει θερμομόνωση, θα έχω πραγματικό όφελος από την θερμομόνωση των τοίχων ή θα εμφανίζονται οι μαυρίλες στο ταβάνι;

Εννοέιται πως έχω ρωτήσει τους μονωσάδες που μου έδωσαν προσφορά κι έναν μηχανικό, αλλά οι απαντήσεις τους δεν είναι και πολύ πειστικές.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, Alexios Ioannidis said:

Καλησπέρα σε όλους!

1. Η εφαρμογή θερμομόνωσης είναι υποχρεωτική από το 1979 (Κανονισμός Θερμομόνωσης Κτιρίων). Για το ότι δεν εφαρμοζόταν, ή εφαρμοζόταν πλημμελώς, η ευθύνη ανήκει σε εμάς τους μηχανικούς

2. Η οροφή πρέπει να θεμομονωθεί υποχρεωτικά, διότι από εκεί έχεις τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέρμανση. Αν δεν μπορείς να την κάνεις εξωτερικά, κάνε την κάτω από την οροφή (εσωτερικά)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/4/2023 at 7:09 ΜΜ, Alexios Ioannidis said:

Δύο ερωτήματα

Το πρώτο απαντήθηκε. Το δεύτερο εν μέρει γιατί αν αρχίσεις με τη μούχλα δεν ξεμπερδεύεις εύκολα. Πρέπει ξυστεί καλά ο τοίχος να κανασπατουλαριστεί και να βάλεις ειδικό χρώμα που μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.