Μετάβαση στο περιεχόμενο

απορροή υδάτων από γειτονική ιδιοκτησία


Recommended Posts

Παρακαλώ για τα φώτα σας. Ο γείτονας έχει κατασκευάσει μαντρότοιχο μεταξύ του οικοπέδου μου και του δικού του. Στον μαντρότοιχο έχει αφήσει μια τρύπα στο κάτω μέρος του, από την οποία μπαίνουν νερά στο δικό μου οικόπεδο. Το δικό μου οικόπεδο βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερη στάθμη. Μέχρι εδώ φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποια παρανομία.

Παρατήρησα πρόσφατα ότι στο στόμιο της τρύπας ο γείτονας έχει κατασκευάσει αποχέτευση. Συγκεκριμένα υπάρχει μια πλαστική σωλήνα (περίπου Φ10) που κατεβαίνει από το κτήριο του γείτονα (ίσως μαζεύει νερά από την ταράτσα του ή και βεράντα) και στη συνέχεια η σωλήνα διατρέχει περίπου 5 μέτρα στον κήπο του και καταλήγει ακριβώς μπροστά στην τρύπα του μαντρότοιχου.

Αυτά έχουν αποτέλεσμα να μπαίνουν συνεχώς νερά στο οικόπεδό μου (όχι μόνο από βροχή, αλλά ίσως και απο πλύσιμο βεραντων- τα νερά δεν είναι αμιγώς βρόχινα αφού μαζί με το νερό έρχονται και τρίχες σκύλου που καταλήγουν στο οικόπεδό μου- ίσως πλένουν τον σκύλο στη βεράντα)

Τι θα πρέπει να ζητήσω από τον γείτονα; 

Λογικά, η όποια υδρορρόη στο κτήριο του γείτονα θα πρέπει να καταλήγει στον δικό του κήπο, και να απορροφούνται εκεί τα νερά. Και σε περίπτωση μεγάλης βροχόπτωσης, όταν θα έχει εξαντληθεί η ικάνοτητα απορρόφησης νερού στον κήπο του, τότε να περνάνε νερά και στο δικό μου οικόπεδο. 

Επειδή φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να συνεννοηθώ μαζί του, τι άλλος τρόπος υπάρχει να τον πείσω; Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να με καλύπτει και να ορίζει σαφώς τι πρέπει να γίνει; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν έχει κάποιος την καλοσύνη, ας μου γράψει σε γενικές γραμμές τι ισχύει για αυτή την περίπτωση, διότι πριν απευθυνθώ σε δικηγόρο καλό είναι να δοκιμάσω να συνεννοηθώ με τον γείτονα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.