Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή κατεύθυνσης με σπουδές Πληροφορικής ή Μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. 

 

Είμαι 19 ετών και φοιτητής Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, σχολή που έβαλα ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό μου ως υποψίφιος ΓΕΛ Όμαδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Την Ομάδα Προσανατολισμού αυτή την διάλεξα λόγω οτι δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά και στα θετικά μαθήματα, άλλα στην Γ'Λυκείου την σιχάθηκα γιατί καί όλες σχεδόν οι σχολές της δεν με εξέφραζαν, και αν εξαιρέσεις Σώματα Ασφαλείας και Νομική οι περισότερες σχολές έχουν ελάχιστη έως καθόλου επαγγελματική αποκατάσταση. Η Μόνη σχολή που ήθελα ήταν η Δημοσιογραφία και τελικά δεν έπιασα Θεσσαλονίκη και πήγα Καστορία. 

 

Παρόλου που μου λένε οτι η σχολή έχει καλή αποκατάσταση, και ενώ κάποια απο τα μαθήματα μου αρέσουν, νιώθω την ανάγκη να αλλάξω κατέυθυνση στις σπουδές μου, σκεφτόμαι να καλύψω τα κενά μου στα Μαθηματικά και στα υπόλοιπα θετικά μαθήματα και μετά να δώσω ξανα Πανελλήνιες απο Θετικών ή απο Οικονομίας. 

 

Οι σχολές που θα ήθελα είναι:

Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πατρών)

 

Πληροφορικής και Τηλεματικής (Χαροκόπειο)

 

Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ)

 

Πληροφορικής (ΠΑΠΕΙ/ΑΠΘ)

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Πανεπιστήμιο Πατρών)

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΕΜΠ/ΑΠΘ)

 

Μηχανολόγων Μηχανικών (ΕΜΠ/ΑΠΘ)

 

Όσο και αν σας φανεί περίεργο ξέρω και με τι ακριβώς θέλω να ασχοληθώ. Θέλω να ασχοληθώ με  Μηχανική Όραση και εφαρμογές της στην Αυτοκινητοβιομηχανία και τα Έξυπνα Οχήματα. 

Οι ερωτήσεις μου είναι

 

1. Μπορώ να καλύψω τα κενά μου στα Θετικά Μαθήματα για να δώσω οταν φτάσω 23-24;

2.Πόσο δύσκολες είναι αυτές οι Σχολές;

3.Πώς μπορώ να ασχοληθώ με αυτόν τον Τομέα απο αυτές τις σχολές;

4.Θα έχω θέμα αν θελώ να ασχοληθώ απο τις Πληροφορικές του Χαροκοπείου ή του ΠΑΠΕΙ λόγω της καθόλου Φυσικής/Ηλεκτρονικής;

5.Αν περάσω Ηλεκτρολόγους να πάρω ροές Λογισμίκου και να ασχοληθώ ακριβώς με αυτό που θέλω ή να παραμείνω στο χώρο του Αυτοκινήτου απλά να άλλαξω πορεία και να πάρω ροή Ηλεκτρικών  Μηχανών για να ασχοληθώ με κινητήρες Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων;

 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

1. Αν κατάλαβα καλά προτίθεσαι να διαθέσεις 4 - 5 επιπλέον χρόνια προετοιμασίας για τις πανελλήνιες. Θεωρητικά εφικτό είναι, ωστόσο δεν συνηθίζεται. Δηλαδή στα πολυτεχνεία αυτά πηγαίνει όποιος επιτυγχάνει στα μαθηματικά αβίαστα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Τα 4 - 5 επιπλέον έτη είναι ο χρόνος για να βγάλει κανείς τη σχολή του, όχι για να προσπαθεί να μπει.

2. Μεταξύ όσων ανέφερες υπάρχουν σχολές αρκετά έως και πολύ δύσκολες, που ακόμα και όσοι πέρασαν αβίαστα φτάνουν στα όριά τους για να τις τελειώσουν.

3. Για το αντικείμενο που θέλεις θα χρειαστούν σίγουρα κι άλλες σπουδές. Πιθανότατα να μην υπάρχει καν, οπότε θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να το δημιουργήσεις εσύ, πράγμα που προσθέτει κι άλλες αβεβαιότητες.

4. Για τις ειδικότερες δυνατότητες κάθε σχολής μπορείς να ενημερωθείς μελετώντας το ερευνητικό έργο που παράγουν.

5. Πέρνα πρώτα και βλέπουμε. Μέχρι τότε, μπορεί αμφότερα να έχουν ξεπεραστεί και να σε ενδιαφέρει και σένα κάτι άλλο.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

1. Μπορώ να καλύψω τα κενά μου στα Θετικά Μαθήματα για να δώσω οταν φτάσω 23-24;

Τα πάντα μπορείς να κάνεις άμα έχεις όρεξη και διάθεση. Μην διστάζεις, η ζωή έχει νόημα όταν υπάρχουν στόχοι.

Πάντως αν ανήκεις σε αυτούς που "αργούν να ωριμάσουν", ίσως μπορέσεις σε μεγάλη ηλικία να καταλάβεις και να καλύψεις τα κενά των θετικών επιστημών πολύ πιο εύκολα και γρήγορα (από ότι όταν ήσουν μικρός).

 

Quote

2.Πόσο δύσκολες είναι αυτές οι Σχολές;

Αυτό είναι σχετικό. Εξαρτάται την σχολή και το άτομο.

 

Quote

3.Πώς μπορώ να ασχοληθώ με αυτόν τον Τομέα απο αυτές τις σχολές;

Υπάρχουν μαθήματα Όρασης Υπολογιστών, Μηχανικής Μάθησης, Ρομποτική, Αυτοκινήτων κτλ στις Σχολές ΗΜΜΥ, ΜΜ και ΝΜΠ στα Πολυτεχνεία, αλλά και σε κάποιες σχολές πληροφορικής. Απλά έχε υπόψιν σου ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν σε μαθαίνουν την απευθείας εφαρμογή, αλλά την θεωρητική εκπαίδευση του εγκεφάλου, που σου δίνει μια πολύ δυνατή βάση για τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα.

 

Quote

4.Θα έχω θέμα αν θελώ να ασχοληθώ απο τις Πληροφορικές του Χαροκοπείου ή του ΠΑΠΕΙ λόγω της καθόλου Φυσικής/Ηλεκτρονικής;

Κανένα θέμα, μια χαρά θα μπορείς να ασχοληθείς.

 

Quote

5. Αν περάσω Ηλεκτρολόγους να πάρω ροές Λογισμίκου και να ασχοληθώ ακριβώς με αυτό που θέλω ή να παραμείνω στο χώρο του Αυτοκινήτου απλά να άλλαξω πορεία και να πάρω ροή Ηλεκτρικών Μηχανών για να ασχοληθώ με κινητήρες Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων;

Εγώ τελείωσα ενεργειακός στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ και επαγγελματικά τελικά ασχολούμαι με μηχανική μάθηση. Μόλις τελείωσα την σχολή δούλεψα κατευθείαν στην μηχανική μάθηση χωρίς να το ξέρω το αντικείμενο. Απλά τους πρώτους 3 μήνες είχα πολύ έντονη πίεση στην δουλειά και στο σπίτι μετά την δουλειά πολύ self-study. Μετά από 3 μήνες τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους και ήμουν πιο ήρεμος. Αν στην σχολή είχα πάρει πιο σχετικά μαθήματα, ίσως τους πρώτους 3 μήνες στην αγορά εργασίας τα πράγματα να ήταν πιο απλά και ήπια.

 

Με απλά λόγια: Το τι επιλέγεις στην σχολή είναι διαφορετικό από το τι τελικά ασχολείσαι. Μην σε απασχολεί αυτό τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.