Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαύξηση ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης


Recommended Posts

Γεια σας.

Σε αίτημα που έκανα στην ΔΕΔΔΗΕ για επαυξηση της ισχύος σε ηλεκτροδότηση διαμερίσματος από 35Α στα 63Α, ήρθε τεχνικός τους και αφού κατέγραψε την υπάχουσα κατάσταση στην πολυκατοικία, μου απάντησε την επόμενη ημέρα ότι η επαύξηση αυτή είναι δυνατή. Μου είπε ότι θα πρέπει να κάνω το αίτημα ηλεκτρονικά και ότι θα έχω μία απάντηση από την ΔΕΔΔΗΕ , αφού γίνει η σχετική μελέτη, για το πόσο θα στοιχίσει αυτή η επαύξηση.

Επειδή υπάρχουν ηλεκτρολόγοι που εργάζονται στο διαμέρισμα αυτή την στιγμή, θα ήθελα να ξέρω από τώρα για το κόστος που θα μου ζητηθεί, που θα είναι για την αλλαγή της ασφάλειας στον μετρητή, ίσως αλλαγή στα καλώδια προς τον μετρητή από το κεντρικό κουτί που γίνεται η είσοδος της ΔΕΗ στο κτίριο στον χώρο των μετρητών και η σύνδεση του νέου παροχικού καλωδίου που θα εγκατασταθεί, με δαπάνη δική μου, από το διαμέρισμα έως τον υπάρχοντα μετρητή 3x16 και με αγωγό για το νυκτερινό, θα ήθελα αν κάποιος έχει κάνει τέτοια επαύξηση τώρα τελευταία, να μου πει το σχετικό κόστος της ΔΕΔΔΗΕ.

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με την ΔΕΔΔΗΕ μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω να μάθω το κόστος όταν γίνει η μελέτη, δηλαδή μετά από 20-25 ημέρες.

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Ανδρέας Κωνσταντινου said:

ηλεκτρολόγοι που εργάζονται στο διαμέρισμα αυτή την στιγμή,

Αφού υπάρχουν ήδη ηλεκτρολόγοι,  γιατί δεν ρωτάτε αυτούς;

Εφόσον δουλεύουν για εσάς,  σημαίνει ότι τους εμπιστεύεστε. 

 

Επίσης κοστολογιο για εργασίες δεν μπορούν να δοθούν. 

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, Bill22 said:

Αφού υπάρχουν ήδη ηλεκτρολόγοι,  γιατί δεν ρωτάτε αυτούς;

Εφόσον δουλεύουν για εσάς,  σημαίνει ότι τους εμπιστεύεστε. 

Δεν ρωτάω για το κόστος του νέου παροχικού καλωδίου που θα πέσει από τον ηλεκτρικό πίνακα του διαμερίσματος, έως τον ήδη υπάρχοντα μετρητή. Οι ηλεκτρολόγοι δεν μπορούν να πούν για το κόστος των εργασιών που θα κάνει η ΔΕΔΔΗΕ για την συγκεκριμένη επαύξηση της παροχής και άλλωστε τους έχω ρωτήσει και δεν ξέρουν. Απλώς έλεγα μήπως κάποιος από εδώ, είχε κάνει τέτοια εργασία πρόσφατα για κάποιο διαμέρισμα και γνώριζε το κόστος που του δώσανε από την ΔΕΔΔΗΕ μετά από την σχετική μελέτη της.

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Ανδρέας Κωνσταντινου said:

ηλεκτρολόγοι δεν μπορούν να πούν για το κόστος των εργασιών που θα κάνει η ΔΕΔΔΗΕ για την συγκεκριμένη επαύξηση της παροχής

Για την επαύξηση ισχύος θα χρειαστείς ΥΔΕ ( σχέδιο ηλεκτρολόγου).

Ποιος θα το υπογράψει;

Επίσης δεν ξέρω ηλεκτρολόγο που να ασχολείται με ανακαινίσεις  που να μην ξέρει το ποιο βασικό για την δουλειά του ( ώστε δεν ξέρει,  δεν μπορεί να μάθει....) κάτι δεν κολλάει....

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, Bill22 said:

Ποιος θα το υπογράψει;

( ώστε δεν ξέρει,  δεν μπορεί να μάθει....) 

Το σχέδιο ηλεκτρολόγου θα το υπογραψει βεβαίως ο ηλεκτρολόγος, αλλά δεν ξέρω τον λόγο που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να πει κάτι για το πόσο θα χρεώσει η ΔΕΔΔΗΕ για την αλλαγή της ασφάλειας στον μετρητή και ότι άλλο χρειαστεί να κάνει. Ίσως κάποιος από εδώ να έχει κάνει πρόσφατα την εργασία αυτή της επαύξησης από παροχή Νο 03 σε Νο 05 και να μπορούσε να με ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Εμπειρία πρόσφατη δεν έχω.

Όμως γνωρίζω ότι η μελέτη που γίνεται σε κάθε αίτηση επαύξησης, από τους μηχανικούς του ΔΕΔΔΗΕ, παίρνει υπόψη την επάρκεια του Μ/Σ και του δικτύου της περιοχής, την απόσταση κολώνας - μετρητή κλπ.

Δεν είναι λοιπόν μία στάνταρ χρέωση, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν μελέτη...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, antloukidis said:

Δεν είναι λοιπόν μία στάνταρ χρέωση, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν μελέτη...

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, άρα μάλλον θα πρέπει να περιμένω να δω το κόστος μετά από την μελέτη που θα κάνουν που με ενημέρωσαν ότι κάνει γύρω στις 20 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.