Μετάβαση στο περιεχόμενο

4495/17 με Αρχαιολογία σε εκκρεμότητα για Η.Τ.Κ.


Recommended Posts

Έχω ακίνητο εκτός σχεδίου και κατηγορία 5 σε υπαγωγή στον 4497/17 και είναι σε αναμονή να λάβει την έγκριση Αρχαιολογίας για την ζώνη που βρίσκεται.

Τώρα έχει ζητηθεί να γίνει μεταβίβαση άρα και ΗΤΚ

Γνωρίζουμε αν μπορεί να προχωρήσει ή πώς να προχωρήσει η ΗΤΚ για να γίνει η μεταβίβαση με εκκρεμότητα ακόμα την Υπαγωγή αφού δεν έχει λάβει ακόμα το οκ από Αρχαιολογία ?? (με τις συνηθισμένες μεγάλες καθυστερήσεις που έχει) 

Το ακίνητο αφορά γήπεδο εκτός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και το προς τακτοποίηση ξύλινη προκατασκευασμένη κατασκευή ακίνητο περίπου 50τ.μ.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Κώστα μήπως σε καλύπτει από τις συνήθεις ερωτήσεις η νο.21;

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/2022-06-14_ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΗΤΚ.pdf

Link to comment
Share on other sites

πάω να δω Άκη....

Αν έχει απάντηση εκεί θα ενημερώσω και εδώ.

 

Εδιτ 01

Υποθέτω το πιο σχετικό είναι αυτό που αναφέρεις κι εσύ.

>>

21. Δύναται να συνταχθεί ΗΤΚ σε ακίνητο που έχει υπαχθεί στον ν. 4495/2017 και εκκρεμεί η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή; Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ.4 της ΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105 (ΦΕΚ 334Β /29.01.2021), ΗΤΚ μπορεί να συνταχθεί σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές, για τα οποία εκκρεμεί η έγκριση επιτροπής του άρθρου 116 ή του άρθρου 117 του ν. 4495/2017, μετά την υποβολή αίτησης στην επιτροπή, την καταβολή ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου και την επισύναψη στο σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εξαιρουμένων αυτών που αφορούν στο στατικό έλεγχο των παραβάσεων, τα οποία υποβάλλονται στην προθεσμία του άρθρου 99 του ν. 4495/2017.

Στην περίπτωση αυτή η δήλωση παραμένει σε «Αρχική υποβολή».

Στην καρτέλα «Πράξεις» της ΗΤΚ, σε συνέχεια του α/α δήλωσης καταχωρίζετε στο πεδίο «Πρόσθετα Στοιχεία» το σχόλιο «Σε αρχική υποβολή με εξόφληση 30% του προστίμου και πληρότητα δικαιολογητικών». Τυχόν απαίτηση ΜΣΕ περιγράφεται στο αντίστοιχο πεδίο. Επίσης, εξηγείτε σαφώς στην Τεχνική περιγραφή ότι αφορά έκδοση Πιστοποιητικού πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας μετά την εξόφληση του 30% του προστίμου & προ έγκρισης της Επιτροπής, κατ' εφαρμογή των οριζομένων στην παρ. 6 άρθρου 116 ή παρ. 5 άρθρου 117, κατά περίπτωση, και στην παρ. 2ζ άρθρου 82 του ν. 4495/2017.

<<

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συγγνώμη για την νεκρανάσταση του θέματος αλλά πώς γίνεται να εξοφληθεί το 30% και να είναι η δήλωση σε "Αρχική υποβολή"; Αφού πρέπει να την πας σε "Υπαγωγή" για να εκδοθεί ο κωδικός πληρωμής του 30%.

Edit: Άκυρη η ερώτηση. Άνοιξα το pdf με τις ερωταπαντήσεις και λέει παραμένει σε "Υπαγωγή", όχι σε "Αρχική Υποβολή".

Edited by sk1975
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.