Μετάβαση στο περιεχόμενο

REVIT MEP H TISOFT;


christinak90

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός. Εργάζομαι σε τεχνικό γραφείο δύο χρόνια τώρα. Για τίς Η/Μ μελέτες χρησιμοποιούμε τα προγράμματα της 4μ. Λέμε όμως να αλλάξουμε και είμαστε μεταξύ revit η tisoft. Έχει κάποιος εμπειρία με κάποιο από αυτά; Να μου πει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε προγράμματος, καθώς και τα κόστη τούς.

Σας ευχαριστώ 🙂

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, η διαφορά μεταξύ των 2 είναι...χαώδης τόσο από άποψη τιμής όσο και δυνατοτήτων. Για αρχή το Revit βασίζεται στην τεχνολογία ΒΙΜ οπότε αν το αντικείμενο του γραφείου που εργάζεσαι αφορά εκπόνηση μελετών για οικ. άδειες, ίσως ξενίσει στην αρχή. Αντίθετα της Τisoft δεν είναι BIM και είναι πιο προσαρμοσμένο στην Ελληνική πργματικότητα. Σε 1η φάση ρώτησε την Tisoft αν υπάρχει demo και ψάξε στο youtube για βιντεάκια πάνω στο Revit, έχει εκατοντάδες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.Είδα τιμή tisoft... κοντά στις 4000€ το χρόνο για ένα πακέτο με 9 προγράμματα. Revit δεν βρήκα τιμή. Είναι πολύ παραπάνω; Όντως αυτή την στιγμή με μελέτες για οικοδομικές άδειες ασχολούμαστε. Οπότε θεωρείται ότι το Revit δεν θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα σε αυτό;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γειά και πάλι, το Revit διατίθεται με την μορφή συνδρομής ανά έτος, ακριβές ποσό δεν γνωρίζω, θα πρέπει να καλέσετε την εταιρία που το εκπροσωπεί και να πάρετε προσφορά. Εικάζω πάντως ότι το ύψος του ποσού θα είναι περίπου το ίδιο (αν όχι μεγαλύτερο) απο της Tisoft. Σχετικά με το ποσό των 4 χιλ της Tisoft προφανώς αφορά αρχική αγορά και όχι το ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης που σαν ποσό θα είναι αρκετά χαμηλότερο από του Revit.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, revit BIM πρόγραμμα που λειτουργεί προς το παρόν μόνο σε win. Μόνο με συνδρομή με συμφέρουσα την 3ετία. 8.200€ χωρίς ΦΠΑ από το site Autodesk.

Δεν θα μπορέσετε να το δουλέψετε χωρίς μαθήματα. Ούτε για αστείο.

Σε λίγα χρόνια θα είναι αναγκαίο, προς το παρόν βρες από ελληνικά λογισμικά τον μονόφθαλμο...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.