Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαίθρια θέση στάθμευσης εντός του προκηπίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

ως νέος μηχανικος χρειάζομαι κάποιες διευκρινήσεις. Πελάτης θέλει να ορίσει μια υπαίθρια θέση για αμάξι εντός του προκηπίου (διπλοκατοικία 100/100 δική του) και στο όριο με το όμορο οικόπεδο για τη διευκόλυνση του. Προηγούμενος συνάδελφος που τακτοποιεί με τον 4495 το 2019 τους δυο ανωτερους οροφους δηλώνει στο διάγραμμα κάλυψης πως απαιτειται θέση στάθμευσης (σημειώνει ζωνη Β) ενώ το ισόγειο παραμένει χωρίς τακτοποίηση από την 1η αδεια του 89.

Η ερώτηση είναι η εξης, μπορεί να προβεί σε διάνοιξη εισόδου έως 2.5μ κλπ άρθρο 30 παρ.1/ιη χωρίς αδεια και να ζητήσει διέλευση από το Δήμο ή είναι προτιμότερο εφόσον με την δημιουργία της θέσης θα προκύψουν αλλαγές στην φύτευση και στις διαμορφώσεις των υπαίθριων κοινοχρήστων να υποβληθούν όλα αυτά σε μια νέα οικ. άδεια ή ΕΜΚ που θα πάρει και όποιες τυχόν αλλαγές υπάρχουν στο ισόγειο? Εναλλακτικά χρειάζεται έλεγχος και ανεξάρτητη τακτοποίηση του ισογείου?? 

ευχαριστώ

Α.

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες περίφραξης (διάνοιξη εισόδου) εντός σχεδίου απαιτούν κανονική οικοδομική άδεια, ώστε να ελέγχονται οι ρυμοτομικές γραμμές και οι προϋποθέσεις διάνοιξης εισόδου. Φυσικά απαιτείται και πράξη δέσμευσης θέσεων στάθμευσης. Χρειάζεται και έλεγχος ολόκληρου του οικοπέδου με τα κτίσματά του (όχι μόνο του ισογείου), όπως σε κάθε άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απάντηση - τείνω και εγώ σε νέα οικοδομική άδεια που ταυτόχρονα προσδιορίζει ένα άλλο οικονομικό μέγεθος για τον πελάτη. Υπό την προϋπόθεση ότι θελει να  προσθέσει και εξωτερικό ανελκυστήρα μελλοντικά δείχνει να είναι η προτιμότερη λύση καθώς μπορεί να τα συμπεριλάβει όλα.

Link to comment
Share on other sites

- τι εχτισε ο ιδιοκτητης και  πότε;

- τι σημαινει "διπλοκατοικια;"

- εχει γινει συσταση ΟΙ;

- τι δηλωνει στο Ε9;

- τι τακτοποιηθηκε το 2019;

- υπαρχουν αλλες αυθαιρεσιες και πού;

 

  

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Οικοδομή του 1989 με σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας για μια ισόγεια κατοικία και μια μεζονέτα σε 1ο και 2ο όροφο. Η μεζονέτα τακτοποιείται με 4495 το 2019 και το διαμέρισμα του ισογείου παραμενει άτακτοποιητο από κατασκευής. Τυχον αυθαιρεσίες θα ελεγχθούν με την έναρξη των διαδικασίων τακτοποίησης ή έκδοσης ΟΑ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.