Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ


elespan

Recommended Posts

Κακώς υπάρχουν 2 δηλώσεις για το ίδιο ακίνητο. Ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει πια από τις ΄δυο υπερισχύει....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν βρήκα κάτι για αυτό το έθεσα ως ερώτημα. Με τη λογική βέβαια ότι, όταν έχει υπαχθεί σε δήλωση μία κατασκευή, η δεύτερη δεν έχει νόημα, καθώς, πέραν της σύγχυσης, θα προβλέπει σίγουρα άλλο χρόνο αποπληρωμής του προστίμου (σε περίπτωση δόσεων) οπότε ποιος είναι τελικά ο χρόνος που αυτό χάνει τον χαρακτήρα του αυθαίρετου, ίσως θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι υπερισχύει η πρώτη. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υφίσταται το "πρώτη", "δεύτερη" κ.λπ. Γι' αυτό ακριβώς σας είπα ότι, θα το καθορίζουν τα δικαστήρια αν κι όποτε.... Θα συνεκτιμηθούν πολλά περισσότερα δεδομένα κι όχι απλώς ο χρόνος της υπαγωγής στο νόμο της κάθε δήλωσης.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα παρακαλέσω το συνάδελφο (ξέρει αυτός...) που αναιτιολογητα  βάζει αρνητικές ψήφους στον ΙΑΣΟΝΑ να σταματήσει να το κάνει. Eφόσον έχει διαφορετική άποψη στην τεκμηρίωση κάποιου θέματος μπορεί να την καταθέσει δημοσίως. Αν συνεχιστεί αυτό, η συντονιστική ομάδα θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Ευχαριστώ και με συγχωρείτε για την διακοπή ροής του θέματος.

Pavlos 33

Link to comment
Share on other sites

@elespan Στις δηλώσεις αυθαιρέτων δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά γίνονται αυτοβούλως, καθώς βασίζονται στη βούληση του καθενός, δηλαδή άλλος θέλει να τακτοποιήσει και άλλος θέλει να γκρεμίσει το αυθαίρετο. Συνεπώς δεν υπάρχει ισχυρότερη δήλωση και ούτε θα υπάρξει ποτέ.

Σκοπός της δήλωσης από την οπτική του κράτους είναι να πληρωθεί πρόστιμο ως τιμωρία, που αποφέρει δικαιοσύνη έναντι αυτών που έχτισαν νόμιμα και έναντι της ζημιάς του περιβάλλοντος. Αν επιθυμούν όλοι οι συνιδιοκτήτες να υποβάλλουν δηλώσεις και να πληρώσουν 2-3 φορές την ίδια αυθαιρεσία, τότε είναι καλοδεχούμενοι και δεν μπορεί να τους το απαγορέψει κανείς. 

Στο τέλος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (σήμερα υπάρχει μόνο νομέας) θα κληθεί να αποδείξει ότι τακτοποιήθηκε με τουλάχιστον μια ΣΩΣΤΗ δήλωση. Στην πορεία ίσως ακυρωθούν δηλώσεις νομέων που δεν είχαν ποτέ το νόμιμο δικαίωμα για τακτοποίηση και παράλληλα ο τελικός ιδιοκτήτης είναι αυτός που θα επιλέξει ποια δήλωση θα κρατήσει καθαρίζοντας το τοπίο μόνος του. Ακόμα και το δικαστήριο, την πρόταση ενός εκ των αντίδικων θα ακολουθήσει, δεν μπορεί να διατάξει τίποτα ως προς αυτή την επιλογή από μόνο του. Φυσικά αν ζητηθεί μπορεί να εξετασθεί και καθαίρεση, καθώς η κατασκευή βρίσκεται σε κοινόκτητο χώρο. Η τακτοποίηση δεν κατοχυρώνει/μεταβάλει ιδιοκτήτες, ούτε κατοχυρώνει κτίσματα σε μη νόμιμους χώρους.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Παύλο, οι κόπανοι υπάρχουν παντού! Το πρώτο τους χαρακτηριστικό είναι η αδικία... Το δεύτερο το ότι, κρύβονται και φοβούνται ν' αντιμετωπίσουν την αλήθεια... κ.λπ.

Κόπανοι γεννιούνται, ως κόπανοι ζουν κι ως κόπανοι μας αποχαιρετούν!

Το έχει κάνει (ή κάνουν) παρά πολλές φορές μέχρι σήμερα! Εσείς γνωρίζετε ποιος (ή ποιοί) είναι! Έχετε λοιπόν και το "μαχαίρι και το πεπονι"...

Δυστυχώς όμως, όπως μου έχετε (ξέρεις που αναφέρομαι) δείξει έως σήμερα, "θέλετε να κάνετε ομελέτα χωρίς να σπάσετε αυγά"... 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

 

Δυστυχώς όμως, όπως μου έχετε (ξέρεις που αναφέρομαι) δείξει έως σήμερα, "θέλετε να κάνετε ομελέτα χωρίς να σπάσετε αυγά"... 

Καλημέρα Ιάσωνα.  Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με το τελευταίο. Πάντοτε υπάρχει μια κλιμάκωση στις συνέπειες (εξαρτάται βεβαίως και το είδος της παράβασης).  Έχουν γίνει πολλές συντονιστικές ενέργειες στο παρασκήνιο καθώς δεν ενδιαφέρουν τον δημόσιο διάλογο ακόμη και με ποινές αποκλεισμού  και πολλά άλλα. Οπότε θα πω, για να χρησιμοποιήσω την φράση σου και αυγά σπάω όταν απαιτείται.  Πάντως προσωπικά (όπως είδες) έχω το νού μου και δεν αφήνω να περάσουν έτσι τέτοια ζητήματα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφερόμουν στην προσωπική σου αντιμετώπιση Παύλο.... 

Οπότε, όλα καλά!

Ας "βασιλεύσουν" λοιπόν οι κόπανοι! Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν την "τήρηση της σιγής"...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.