Μετάβαση στο περιεχόμενο

Natura εντός σχεδίου - Όροι δόμησης


Recommended Posts

Συνήθως (από όσους έχω δει δηλ), οι οικισμοί εξαιρούνται από τις Natura. 

(Φαντάσου να πρέπει να χτίσεις εντός οικισμού με 10-20 στρ. οικόπεδο...!!!)

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό και η εξερευνητική ερώτηση συνάδελφε στο αρχικό ερώτημα. Οι όροι και περιορισμοί δόμησης του Ν. 3937/11 αφορούν εκτός σχεδίου/οικισμών περιοχές. Ας αναμένουμε την απάντηση, διότι σε τούτη τη χώρα, ποτέ δεν είμαστε σίγουροι ότι τα έχουμε δει όλα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημερα και χιλια συγνωμη για την ετεροχρονισμενη απαντηση, για καποιο λογο δε μου ηρθαν ειδοποιησεις οτι απαντησε καποιος.

Ο οικισμος οντως ανηκει σε νατουρα συμφωνα με τις περιοχες που εχουν κηρυχθει, ομως αυτο δεν εχει ιδιαιτερη σημασια γιατι ο οικοσμος προϋπήρχε της κηρυξης αυτης, οποτε ισχυουν οι οροι δομησης των οικισμων προ του 1923 κανονικα. Απλα το αναφερω στο τοπογραφικο για να ειμαι καλυμμενη οτι ειναι εντος νατουρα. (αφου ειναι ξεκαθαρα, τι να κανουμε τωρα, δεν ξερω γιατι)

Βασει κοινης λογικης και εμενα δε μου φανεται λογικο να σχετιζονται οι εντος οικισμου περιοχες με νατουρα. 

Οποτε τελικα εβαλα κανονικα τους ορους δομησης για τους προ του 1923 οικισμους στο τοπο, και τελειωσα. 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το συμπέρασμά σου, ότι επειδή ο οικισμός προϋπήρχε της κήρυξης του δικτύου natura 2000 είναι και προ 23 οικισμός από που προκύπτει; Μήπως, έχεις να κάνεις με στάσιμο οικισμός (ακτίνα 800 μ από θεσπισμένο κέντρο);

Οι Υπηρεσίες που ρώτησες για το θέμα τι σου απάντησαν;

Το να βάλεις όρους και περιορισμούς Ν. 3937/11 ως όρους δόμησης σε οικισμό (έστω προ 23) δεν κάνει νόημα, για να μην πω ότι είναι εντελώς λάθος. Για παράδειγμα στο Ν. 3937 έχεις περιορισμό αρτιότητας και οικοδομησιμότητας που αφορά τις εκτός σχεδίου περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο αυτό με ελάχιστη αρτιότητα τα 10.000 τμ και κατά παρέκκλιση τα 4.000 τμ, ενώ οι όροι δόμησης του προ 23 οικισμού διέπονται από το ΦΕΚ 138/Δ/81. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.