Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθος τοποθέτηση της μόνωσης σε χωνευτές μπαλκονόπορτες


Recommended Posts

Εγινε λάθος στην τοποθετηση της μονωσης και εχει καρφωθει στον εξωτερικο τειχο αντι για τον εσωτερικο (σε χωνευτες μπαλκονοπορτες). Τωρα σοφατιζουμε. Εγινε "μεγαλο" λάθος; Θα μπαινει πολύ κρυο απο το κενο;

Link to comment
Share on other sites

Πολλά ζευγάρια μάτια έπρεπε να το είχαν πάρει είδηση πριν φτάσει ο σοφατζής:

1. O υπεργολάβος του κτισίματος

2. Ο κατασκευαστής

3. Ο μηχανικός

4. Ο αλουμινάς όταν έβαζε τις ψευτόκασες

Και να φανταστείς πως δεν χτίζεται και σε μια μέρα ολόκληρος ο εξωτερικός τοίχος, δηλαδή το λάθος ήταν εκτεθειμένο τουλάχιστον επί δύο συνεχόμενες ημέρες. (Ίσως και για τρεις εάν είχε δύο σειρές σεναζιών).

Μπορείς να απαιτήσεις από τον κτίστη να το γκρεμίσει και να το ξανακτίσει με δική του χρέωση.

Όσο αφορά το κρύο βασίζεσαι τώρα αποκλειστικά στα βουρτσάκια που έρχονται σε επαφή με τα τζαμιλίκια.

Είναι μειονεκτική σε θέματα θερμομόνωσης η διάταξη με τα χωνευτά κουφώματα, όταν μπαίνει και η θερμομόνωση λάθος μεγιστοποιούνται τα μειονεκτήματα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

αφού ο Αποστόλης κάνει αυτεπιστασία μόνος του

δηλ έκανε και τον εργολάβο και τον κατασκευαστή και τον μηχανικό

γιατί να ανοίξει το στόμα του ο αλουμινάς

 

σιγά μην το ξανακάνει ο κτίστης με δική του χρέωση επειδή ο Αποστόλης τσιγκουνευόταν την επίβλεψη

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού ρε Αποστόλη δεν βαλατε μόνωση στα στοιχεία από σκυρόδεμα, θα πετυχαίνατε την μόνωση στα χωνευτά, δηλαδή θα έκανες εγχείρηση από μόνος σου διαβάζοντας και ροτώντας σε Ιατρικό φόρουμ ??.

Τώρα πείσε τουν τουβλά να τα ξηλώσει, αν αυτό προβλέπεται στο συμφωνητικό που έχεις μαζι του.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θα μπαίνει. Στην ουσία έχεις έναν αμόνωτο τοιχο.

Σου προτείνω το εξής:

πάρε "Κυψελοειδές πολυαιθυλένιο με εξωτερικές επιφάνειες καθαρού αλουμινίου" που έχει ελάχιστο πάχος και μπορείς να το τοποθετήσεις στην εξωτερική επιφάνεια του εσωτερικού τοίχου. Το πως ακριβώς, θα το δεις επιτόπου, αλλά μην ξεχνάς πως μπορείς να κάνεις και μερικές τρύπες στον εξωτερικό τοίχο για να μπορέσεις να στερεώσεις σωστά την νέα μόνωση. Τι λές? είναι εφικτό?

(παντως καλύτερα να κανεις δύο τρία μερεμέτια τωρα παρά να έχεις το σπίτι χωρίς μόνωση, ασε μην πούμε οτι θα κρυώνει το σπίτι θα έχει αυξημένες καταναλώσεις θέρμανσης, υγρασίες... κλπ κλπ)

 

(ψάχνοτας τα post σου κατάλαβα όμως αυτό που λένε και οι ενημερωμένοι Sdimis και Myri! αυτεπιστασία μόνος σου δεν γινεται.... Παρε ένα μηχανικό βρε πουλάκι μου, να σου προσέχει το σπίτι, τόσα λεφτά θα δώσεις... Ποιος ξέρει τι άλλες πατάτες σου έχουνε κάνει ....και δεν έχεις καταλάβει τίποτα)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ ApostolisArt,

επειδή διέκρινα μια δυσαρέσκεια στο επίπεδο της συνεργασίας μας, παρακολουθώντας όλα τα σχετικά θέματα, που άνοιξες, σε παρακαλώ για τα εξής:

1. Αν έχεις, που έχεις, κάποιο παράπονο από εμένα, τότε καλό θα ήταν να μου τηλεφωνήσεις και να με ενημερώσεις για τα σχετικά. Δεν είναι πολύ κομψό να μαθαίνω τη δυσαρέσκειά σου μέσα από αυτό το forum.

2. Αν πιστεύεις ότι οι γνώσεις μου δεν καλύπτουν τις ανάγκες ανέγερσης του σπιτιού σου, μπορείς να απευθυνθείς σε άλλο συνάδελφο, αφού πρώτα με ενημερώσεις, ότι δεν επιθυμείς τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

3. Σχετικά με τη συγγενική σχέση που έχουμε, και στα πλαίσια αυτής,δεν θέλω να ανησυχείς και θα σε διευκολύνω όσο μπορώ περισσότερο για τη λύση της συνεργασίας μας, χωρίς να επιβαρυνθείς οικονομικά σε ότι αφορά:

- Την αμοιβή επίβλεψης της άδειας

- Τις μετέπειτα αλλαγές της αρχιτεκτονικής μελέτης (3 ή 4 φορές, αν θυμάμαι καλά)

- Το απίστευτο τρέξιμο και ταλαιπωρία για την επίλυση του ιδιοκτησιακού του οικοπέδου, που εξάλλου ήταν δουλειά του δικηγόρου, που διάλεξες.

 

Ζητώ την κατανόηση των συναδέλφων μηχανικών και συντονιστών του forum. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αποστόλη αποτελείς ένα δύσκολο πελάτη, τον ημιμαθή πελάτη. Τον πελάτη που ψάχνεται που τριγυρίζει που εκνευρίζει με αποτέλεσμα και ο μηχανικός σου να εκνευρίζεται και να μην ασχολείται όσο πρέπει. Βέβαια, φυσικό πράγμα αφού το σπίτι σου χτίζεις και αφού εμπιστοσύνη δεν έχεις στονέο συνάδελφο εσύ πρωτίστος με την καχυποψία σου. Λάθη γίναν και γίνονται και θα γίνουν και αιτία είσαι εσύ που δεν εμπιστεύεσαι τον μηχανικό ο οποίος και υπεύθηνος δείχνει πως είναι και σωστός κατά τα παραπάνω γραφόμενα του.

Προτείνω να τα βρείτε, να τον ενημερώνεις για τα ερωτήματα σου που μπορεί να διερευνά και να απαντά και να συλλέξετε τα λάθη της οικοδομής και να τα διορθώσετε.

Λύση για το παρόν σας πρόβλημα έχω, σοβά αναμεμιγμένο με μόνωση και αν δεν βρίσκεις καμιά διεύθηνση που να εμπορευεται τέτοιο γράψε να σου στείλω αύριο την διεύθηνση.

 

Εύχομαι να τα βρείτε, να φτιάξετε μια καλή κατασκευή και να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι ναγνωρίζοντας και τους κόπους και τις προσπάθειες του ενός αλλά αντιμετωπίζντας και τις ανυσηχίες του αλλουνού με υπομονή και μετέπειτα διερευνητική διάθεση.

Αυτά

και καλή τύχη μάγκες!!!!

 

-------------------------------------------------------------------------

************************************

************************************

************************************

************************************

************************************

-------------------------------------------------------------

Αναθεωρόντας, θεωρώ ότι τα λάθη είναι αποτέλεσμα της κακής συνερασίας και εύχομαι να τα βρείτε. :)

 

Παρατήρηση:

OXI στις διαφημίσεις όποιου είδους!!! Ενημέρωσε πως έχεις πληροφορίες και επικοινωνήστε με πμ.

acnt

Link to comment
Share on other sites

@ApostolisArt: Για όλα αυτά τα προβλήματα που έχεις αναφέρει στο forum μέχρι τώρα, ΔΕΝ ενημέρωνες το μηχανικό σου;; Τόσοι συνάδελφοι σου τόνισαν τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζες αφού αποφάσισες να χτίσεις το σπίτι μόνος σου.

 

Και φτάνουμε σε ένα ανώνυμο forum, όπου ένας ανώνυμος μηχανικός απαντά στον ανώνυμο πελάτη του, αφού διαβάσει για τα προβήματα που έχει το κτίσμα στο οποίο κάνει επίβλεψη... Τι να πώ....

 

 

Σχετικά με τα links του acnt: Για μεγάλες επιφάνειες μήπως αυξάνει υπερβολικά το κόστος και ο χρόνος κατασκευής; Πρακτικά δλδ κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους θερμομόνωσης τι γνώμη έχει; Πέρα από την αποτελεσματικότητα της λύσης αυτής.

Link to comment
Share on other sites

dim κοίτα, αν βάλεις όλο το τρίπτυχο των προϊόντων θα αυξηθεί το κόστος. Αν όμως απλά βάλεις την μόνωση έξω, τότε ποιά η διαφορά; Ασε που αποφεύγεται το κενό την τοιχοποιία, τουτέστιν χτίσιμο με Κ200-->λιγότερα εργατικά και αποφυγή θερμογέφυρας. Άλλωστε την μόνωση στον ΦΟ δεν την βάζουμε έξω;

 

ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ ως προς την παρατήρηση προς τον Highlander, άλλο η παράθεση τεχνικού υλικού από κάποια εταιρία, και άλλο για ένα υλικό να δίνουμε πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο έμπορο που το πουλάει. Ξέρω, είναι λεπτή η διαφορά, αλλά πιστεύω κατανοητή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.