Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κληρονομιά έκτασης


Recommended Posts

Υπαρχουν τα συμβολαια,αλλα δεν γνωριζω την ακριβη τοποθεσια.....Επι 40 χρονια στην εκταση δεν εχει αλλαξει κατι ουτε εχει καλιεργηθη,ουτε εχει καταπατηθη..μιλαμε για ορεινη περιοχη....και αγονη. Επειδη ειναι πατρογονικη γη

θα ηθελα να δημιουργησω κατι εκει για υπαρχει μια συνεχεια απο τα παιδια μου.

Αν μπορουσατε να μου δωσετε μια κατευθυνση σε ποιον να απευθυνθω.....και αν υπαρχουν ελπιδες. Βεβαια τα συμβολαια περιγραφουν και γειτονες οι οποιοι αν δεν ειναι μεταναστες, οσοι ζουσαν στην περιοχη θα εχουν αποδημηση σιγουρα.

Σας ευχαριστω προκαταβολικα,και συνχαρητηρια για το Foroum σας

Link to comment
Share on other sites

victory22

απευθύνσου πρώτα σε δικηγόρο για έρευνα στο υποθηκοφυκάκειο και στη συνέχεια σε Τοπογράφο μηχανικό για το τεχνικό μέρος

και το βασικότερο μην εγκαταλέιψεις με τις πρώτες δυσκολίες

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα απευθυνόμουν πρώτα σε τοπογράφο. Πριν από αυτό θα έβρισκα κάποιον από το χωριό για να μου υποδείξει τα αναζητούμενα χωράφια. Οι μεγαλύτεροι και γενικά όσοι έχουν μεγαλώσει σε μια περιοχή μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Chilon

αν υπήρχε Εθνικό Κτηματολόγιο η πρόταση σου θα ηταν απόλυτα σωστή

ο Τοπογράφος καλείται να συνθέσει ένα 'παζλ' απο στοιχεία που υπάρχουν σε υπηρεσίες όπου απαιτείται έλεγχος και συγκέντρωσή τους απο δικηγόρο

η εφαρμογή η επανεφαρμογή των στοιχείων αυτών στο βαθμό που μπορεί να επιτευχθεί είναι η ουσιαστικότερη δουλειά , απο κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσουμε και στην πορεία βλέπουμε

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία και το τονίζω τελευταία σου λύση θα είναι να ρωτήσεις γείτονες για τα όρια σου, δεν παίζουνε με τέτοια πράγματα μπορεί να είναι και λαμόγια, πρώτα θα βρείς τοπογράφο θα ψαχτεί και ο δικηγόρος σου στο υποφυκοφυλάκειο θα βρει ο τοπογράφος σου παλιές αεροφωτογραφίες και θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Link to comment
Share on other sites

Θεοχαρη, σε ευχαριστω για την απαντηση σου και κυριως για τον πληθυντικο που χρησιμοποιησες,(απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε)....καθως και ολους οσους ειπαν την γνωμη τους μεχρι τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μιλάμε για μια ορεινή και άγονη περιοχή που δεν έχει καλλιεργηθεί ποτέ αλλά για την αναζητούμενη έκταση υπάρχουν συμβόλαια στα οποία αναφέρονται συνοριάτες. Είναι προφανές ότι στο/α συμβόλαιο/α θα αναφέρεται και τοπωνύμιο. Σε παρόμοια περίπτωση πριν από χρόνια, αναζήτησα τον αγροφύλακα και με διασταύρωση των πληροφοριών του κατέληξα να εντοπίσω το ακίνητο σε τελείως διαφορετική θέση και σε μεγάλη απόσταση από εκείνη που πίστευε ο πελάτης.

 

Η πρόταση του ΘΕΟΧΑΡΗ είναι η σωστότερη για την περίπτωση, και θα πρόσθετα την επί τόπου έρευνα με αγροφύλακα (αν υπάρχει) ή/και με παλιούς κατοίκους του πλησιέστερου χωριού ή του χωριού στο οποίο ανήκει διοικητικά η αναζητούμενη περιοχή. Τα στοιχεία της έρευνας του δικηγόρου στο υποθηκοφυλάκειο, κυρίως για τους όμορους που αναφέρονται στο/α συμβόλαιο/α, θα αξιοποιηθούν στην επί τόπου έρευνα με τον αγροφύλακα ή/και τους παλιούς κατοίκους και το σύνολο των στοιχείων των ερευνών αυτών θα τα επεξεργαστεί ο τοπογράφος μηχανικός για να προσδιορίσει τα όρια της αναζητούμενης έκτασης και να συντάξει το τοπογραφικό διάγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον.......τα πραγματα ειναι μαλλον λιγο δυσκολα......ολη η περιοχη γυρω απο το χωριο δινει την εντυπωση "δασους",αλλα δασους μονο με πουρναρια και απ οτι καταλαβα και οι γειτονες "λογω μεταναστευσης" φανταζομαι τα εχουν παρατημενα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.