Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα εντός νομίμου όγκου (ερώτηση ιδιώτη)


Katersp

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας δεν είμαι μηχανικός απλά για κάτι τακτοποιήσεις συγγενικού προσώπου έψαξα να δω στο forum και έχω μια ερώτηση όταν εδώ αναφέρει " υφίσταται από την ανέγερση κατασκευής της οικοδομής σε περίπτωση που η κατασκευή έχει γίνει τμηματικά δλδ το ισόγειο 1980, α όροφος 1991 και β οροφος 1994 όπου έχει γίνει αυθαιρεσία τι γίνεται?  Ως οικοδομή εννοεί όλο το κτίριο ή την κάθε ΟΙ ξεχωριστά ; Σας ζητώ συγνώμη για τα εγκεφαλικά κύτταρα που θα κάψετε 😀

   Ειδικώς στην περίπτωση αυθαίρετης επέκτασης ή απομείωσης αυτοτελούς οριζοντίου ιδιοκτησίας εις βάρος ή υπέρ όμορης οριζοντίου ιδιοκτησίας του αυτού ή άλλου ιδιοκτήτη, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτής στον παρόντα, αν η αυθαίρετη επέκταση ή απομείωση της αυτοτελούς οριζοντίου ιδιοκτησίας υφίσταται από την ανέγερση κατασκευή της οικοδομής. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

   Κατ΄αρχας, δεν δινεις στοιχεια  της αυθαιρεσιας, ωστε  να μην ειμαστε βεβαιοι οτι αφορα περιπτωση του αρθρου 98 παρ.9Α. Ποιός το ήλεγξε;;  Μπορει να ειναι ΔΔ.

  Κατα τα λοιπά,

Θεωρω οτι  δεν εχει λογο να αφορα  ολοκληρη την οικοδομη, αφου  ο οροφος  όπου υπαρχει η αυθαιρεσια, χτισθηκε με νομιμη αδεια μεταγενεστερα των αρχικων οροφων

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Katersp^Εννοεί την ανέγερση του τμήματος της οικοδομής στο οποίο συντελέστηκε η αυθαίρετη επέκταση.
Για παράδειγμα, η αυθαίρετη επέκταση διαμερίσματος του Α' ορόφου δεν είναι δυνατόν να είχε συμβεί όταν είχε κατασκευαστεί μόνο το ισόγειο.
Το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, σε αυτή την περίπτωση, είναι η ανέγερση του Α' ορόφου.

Edited by Guthwik
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Guthwik Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση ! Από ότι διάβασα για να ενταχθεί σε αυτό το νόμο πρέπει να είναι και  εντός νόμιμου όγκου, οι γνωστοί μου έχουν αγοράσει σπίτι από πλειστηριασμό στο οποίο έχει γίνει εσωτερική σκάλα που ενώνεται με το δώμα για το οποίο δεν υπάρχει αποκλειστική χρήση. Βρήκα αυτή την απάντηση για τον ορισμό του νόμιμου όγκου από το ΤΕΕ Πελλοπόνησου. Άρα αφού η αυθαιρεσία έχει γίνει εκ κατασκευής, έχουν περάσει και 10 χρόνια και το δώμα θεωρείται στον νόμιμο όγκο μπορεί να γίνει μονομερής υπαγωγή σωστά ;  Και πάλι ευχαριστώ !

IMG_3672.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα. Το αντικείμενο αφορά μηχανικούς όχι ιδιώτες, οπότε θα συνιστούσα να πεις στον γνωστό σου να απευθυνθεί σε μηχανικό. Αυτά που παραθέτεις αφορούν αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους κατ εφαρμογή άρθρου 98 για τροποποίηση (μονομερή) της ΠΣΟΙ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.