Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφάνιση μόνο σχεδίου πόλης ή και υπάρχουσας;


Recommended Posts

Καλησπέρα!! Έκανα ένα τοπογραφικό στην επέκταση του σχεδίου πόλεως. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο πόλης. Στο τοπογραφικό θα δείξω και την υφιστάμενη κατάσταση και το σχέδιο πόλης?

Μπερδεύτηκα γιατί κάποιος άλλος έδειξε μόνο το σχέδιο πόλης.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς εννοείς ότι το οικόπεδο που εξετάζεις βρίσκεται στην επέκταση του σχεδίου για την οποία έχουν εγκριθεί ΟΓ και ΡΓ, τις οποίες πρέπει να σχεδιάσεις στο τοπογραφικό σου.

 

Στην περίπτωση αυτή, θα αποτυπώσεις την κατάσταση του εδάφους, όπως είναι πραγματικά, και με τη βοήθεια σταθερών που φαίνονται στο εγκριτικό σχέδιο και υπάρχουν ακόμη στο έδαφος θα χαράξεις τις ΟΓ και ΡΓ.

Link to comment
Share on other sites

σωστά όσα αναφέρει ο συνάδελφος makap

το Τοπογραφικό Διάγραμμα δεν αποτελεί απόσπασμα του εγκεκριμένου σχεδίου σε μεγέθυνση απεικονίζει τη υφιστάμενη κατάσταση κατά τον χρόνο σύνταξή του και προφανώς τα στοιχεία του ΄σχεδίου΄δηλ οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές κτηματολογικούς αριθμούς κλπ

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ δεν το διατύπωσα ίσως σωστά, εκεί που είναι ο δρόμος τώρα στο σχέδιο φαίνεται πως είναι κοινόχρηστος χώρος, οπότε τι κάνω? Οικοδομική και ρυμοτομική θα βάλω κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Evva, θα αποτυπώσεις την υφιστάμενη κατάσταση και στο τοπογραφικό θα βάλεις και απόσπασμα του σχεδίου για τη συγκεκριμένη περιοχή. Αν κατάλαβα καλά αυτό εννοείς και στο πρώτο σου μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Evva φοβάμαι πως εξακολουθείς να μην το διατυπώνεις σωστά. Οπως σου είπαν οι συνάδελφοι, ταιριάζεις την αποτύπωση σου με βάση σταθερά σημεία πάνω στο ρυμοτομικό και είσαι εντάξει. Προφανώς εγκεκριμένες οδοί είναι αυτές που προκύπτουν, όπου κι αν προκύπτουν από το σχέδιο πόλης. Οταν εννοείς κοινόχρηστο? και ο δρόμος κοινόχρηστος είναι. Εξήγησε το λίγο σε παρακαλώ.

Πάντως νομίζω πως αυτό είναι απλό, πιο πολυ θα έπρεπε να σε απασχολεί το τι θα γράψεις στην δήλωση σου, γιατί φαντάζομαι πως θα υπάρχουν ρυμοτομούμενα τμήματα, ίσως νέα όρια διαφοροποιημένα κλπ. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ δεν το διατύπωσα ίσως σωστά, εκεί που είναι ο δρόμος τώρα στο σχέδιο φαίνεται πως είναι κοινόχρηστος χώρος, οπότε τι κάνω? Οικοδομική και ρυμοτομική θα βάλω κανονικά.

 

Δεν ξεκαθάρισες αυτό που υπέθεσα και έγραψα (#2) και συγκεκριμένα αν το οικόπεδο που αποτυπώνεις βρίσκεται σε ΟΤ στην επέκταση του σχεδίου πόλης και έχουν εγκριθεί ΡΓ και ΟΓ. Εννοείται ότι μιλάμε για σχέδιο που έχει εγκριθεί με τις διατάξεις του νδ του 1923 (προ του 1983) γιατί διαφορετικά το σχέδιο έχει εφαρμοστεί στο έδαφος με την Πράξη Εφαρμογής και οι θέσεις των ΡΓ και ΟΓ κάθε ΟΤ είναι προσδιορισμένες με συντεταγμένες.

 

Αν, λοιπόν, είναι έτσι η κατάσταση (έγκριση σχεδίου πριν από το 1983), αποτυπώνεις το οικόπεδό σου και σχεδιάζεις τις ΡΓ και ΟΓ όπως έχουν οριστεί από την Πολεοδομία είτε με Τεχνική Έκθεση (πριν από το 1979) είτε με Διάγραμμα Εφαρμογής (μετά το 1979).

 

Αν δεν έχουν οριστεί οι γραμμές, όπως παραπάνω, και πρόκειται να βγει άδεια, πρέπει να αποτυπώσεις όλο το ΟΤ και να σχεδιάσεις τις ΡΓ και ΟΓ γραμμές στο τοπογραφικό σου με βάση τοπογραφικά σταθερά που φαίνονται στο ρυμοτομικό διάγραμμα και υπάρχουν στο έδαφος. Την εργασία αυτή θα την καταθέσεις στην Πολεοδομία για να εγκριθεί ως Διάγραμμα Εφαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάρε σχετικές πληροφορίες από την Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής και δεν υπάρχουν ρυμοτομούμενα τμήματα. Απλά δεν έχει εφαρμοστεί στο έδαφος ακόμα.

Είναι χώρος πρασίνου απ' το σχέδιο και στην υφιστάμενη έχει δρόμο.

Το να εφαρμόσω την ΟΓ είναι πολύ εύκολο.Σας ευχαριστώ όλους.

Link to comment
Share on other sites

Επί τέλους, ξεκαθαρίζει το τοπίο. Έχεις, λοιπόν, την ΠΜ που καθορίζει τη θέση του ΚΧ (πράσινο, όπως λες), ο οποίος είτε όλος είτε τμήμα του έχει διαμορφωθεί ως δρόμος στο έδαφος. Θα αποτυπώσεις την υφιστάμενη κατάσταση στο οικόπεδό σου (με το διαμορφωμένο δρόμο που σε προβληματίζει) και θα σχεδιάσεις (με τη βοήθεια των συντεταγμένων από τους πίνακες της ΠΕ) τόσο τις ΡΓ του ΚΧ όσο και τις ΡΓ και ΟΓ του ΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.