Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα μηχανολόγος μηχανικός ψάχνει κατεύθυνση


mixanologos

Recommended Posts

Γεια σας!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum.

Θέλω να ζητήσω τις συμβουλές σας, καθώς κάποιοι εδώ μέσα έχετε αρκετή εμπειρία! Τελείωσα την σχολή πριν ένα χρόνο, και εργάζομαι σε μια μικρή κατασκευαστική εταιρεία περίπου 7 μήνες. Αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου αρέσει και τόσο πολύ...Μου αρέσει που δουλεύω, απλά δεν μου αρέσει που έχω γίνει το παιδί για όλες τις δουλείες! Και δεν κάνω κάτι που να συμβαδίζει με τις σπουδές μου...Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω όλες τις επιλογές που έχει ένας μηχανολόγος στον χώρο εργασίας και μάλιστα κοπέλα...! Σε 2 interview πήγα και στο πρώτο που με πήρανε έπιασα δουλειά...οπότε αυτό που ζητάω είναι να μου δώσετε τα φώτα σας για το τι μπορώ να κάνω γενικότερα!Γιατί σκέφτομαι να φύγω από την εταιρεία, αλλά τι να κάνω; Να πάω σε άλλη κατασκευαστική, σε μελετητική ή να φτιάξω δικό μου γραφείο μιας που δίνουν και επιδότηση από τον οαεδ;

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

τι κάνεις στην κατασκευαστική που δουλεύεις? Επιβλέπεις? Μελετάς?

 

Γιατί δεν ψάχνεις για δουλεια σε πιο εξειδικευμένη εταιρεία που κάνουν μελέτες και κατασκευαστικά για μηχανολογικά, δηλαδη πυροπροστασίες, εξαερισμούς κλπ εγκαταστάσεις?

 

Για γραφείο μάλλον είναι νωρις - δηλαδη ποτέ δεν είναι νωρίς αλλα αν δεν εχεις ελαχιστη εμπειρία και προοπτικη για δουλειές τι να το κάνεις το γραφείο?

Link to comment
Share on other sites

Α) Δεν είμαι μηχανολόγος;)

Β) Αν γινόμουν θα ήθελα να ασχοληθώ με ΑΠΕ και ενεργειακά κτιρίων.:P

Γ) Για τα ενεργειακά κτιρίων είτε θα συνεργαζόμουν με διάφορα τεχνικά γραφεία ή θα άνοιγα δικό μου με συναδέλφους αρχιτέκτονες πολιτικούς και τοπογράφους και εγώ θα έκανα τις ενεργειακές μελέτες και πυροπροστασία.Περιβαλλοντικά χύμα όλοι! 8-)

Link to comment
Share on other sites

να αφήσετε τα περιβαλλοντικά ήσυχα. Εγω έχω μεταπτυχιακό σε βιοκλιματικα και το εχω κανει στοχο για βελακια στο γραφειο. Εχουμε σειρα οι πάλιουρες.

Link to comment
Share on other sites

Εγω έχω μεταπτυχιακό σε βιοκλιματικα και το εχω κανει στοχο για βελακια στο γραφειο.

 

:lol:

 

Εχουμε σειρα οι πάλιουρες.

 

Λάθος, σειρά έχουν οι μηχανικοί περιβάλλοντος.:P

Link to comment
Share on other sites

Στην κατασκευαστική με πήρανε ως υπεύθυνη του συστήματος ασφάλειας και υγείας. Το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται!

Αλλά ασχολούμαι και με προσφορές...και καφέδες και τηλέφωνα...ααα ανοίγω και πόρτες. Τόσο καλά! Η εταιρεία δυστυχώς δεν κάνει μελέτες...μόνο κατασκευές!Δεν λέω οτι δεν έχω πάρει πράγματα από εδώ...λέω όμως ότι κάνω δουλειά γραμματέας!

Και θέλω να δω όλες τις επιλογές που έχω, μήπως κάνω κάτι καλύτερο και ξεφύγω από τα 1100 ευρώ! Φαντάζομαι με καταλαβαίνετε!!

Link to comment
Share on other sites

λαμβάνοντας υπόψη οτι το παρόν κλιμα δεν ειναι και το καλύτερο για σας τους νεους μηχανικούς να σου πω τα εξης:

 

1. συνηθισμένο για γυναικα να της πετανε τα ψιλο-γραμματειακα καθηκοντα, μην απογοητευεσαι, συμβαινει παντου.

2. υπευθυνη ασφαλείας και υγείας είναι πολύ σοβαρό αλλα νομίζω άσχετο με την ειδικότητά σου.

3. οι προσφορές είναι καλή ασχολία για να μαθαίνεις το τι παιζει στη πιατσα. μεχρι ενα σημείο όμως.

4. αφου λοιπόν μηχανολογικά δεν κανεις, ψάξε για κάτι καλύτερο. δεν θα αποφύγεις τους καφέδες και τα τηλεφωνα αλλα αν μαζι με αυτα μάθεις και μελετες ή ακόμη καλύτερα κάνεις και καμμια επιβλεψη, τοτε αξιοποιείς τον χρονο σου.

 

autocad ξερεις?

επίσης αυτο που εκανα εγω πιτσιρικας ήταν να πηγαινω στην πολεοδομια, να ζηταω αντιγραφα των φακελων που ειχα σταμπαρει και να χαζευω κατατεθημένες μελέτες. ετσι πήρα μπρος.

 

να ψαξεις για δουλεια μηχανολογου το συντομότερο, η άποψή μου. καλά σου λέει το ενστικτο σου μετά από 7 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

μέχρι να πεσει το μαρούλι όμως καλό είναι να ξέρει κανένας μηχανολόγος να σχεδιάσει η/μ για καμιά άδεια γιατι στο ελλαντα ζούμε.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή πολύ στις ευθύνες που εχεις σαν υπεύθυνη ασφαλείας . Ολες οι μικρές εταιρείες χρησιμοποιούν στη θέση υπευθύνου ασφαλείας νέους μηχανικούς που πολλές φορές δεν γνωρίζουνε τι ευθύνες τους εχουν φορτώσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.